LIFE

Φωτογραφίες – ωδή στις ηλικιωμένες γυναίκες

Η Emily Stein προσπάθησε με τον φακό της να απαθανατίσει την ζωντάνια και την ομορφιά της γειτόνισσάς της, Nora, προκειμένου να δημιουργήσει ένα άλμπουμ με φωτογραφίες της, ώστε να δείξει ότι όταν οι γυναίκες μεγαλώνουν δεν πρέπει να επαναπαύονται και πρέπει να συνεχίσουν να ζουν.

Η Nora μένει κοντά στο σπίτι της Emily και ενώ δε γνωρίζει πόσο όμορφη είναι, θέλει να το δει μέσα από τις φωτογραφίες της. Η Νora πιστεύει πως οι νέοι βλέπουν τους ηλικιωμένους με λίγο περίεργο τρόπο. “Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν καν ότι οι μεγάλοι άνθρωποι κάνουν ακόμα σεξ!”.

Η Emily θέλει να πάει κόντρα στις επιταγές της κοινωνίας που θέτει πολύ υψηλά την αξία της ηλικίας για τη ζωή κάποιου. “Όλοι πιστεύουμε πως θα έπρεπε να έχουμε γίνει συγκεκριμένα πράγματα σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία της ζωής μας. Όταν φωτογραφίζω τη Νόρα, νιώθω απελευθέρωση, αισιοδοξία, και πολύ νέα. Είναι σαν να ζωντανεύει μπροστά στην κάμερα. Δείχνει να απολαμβάνει που βλέπει ξανά, αυτό που νομίζουμε ότι έχουμε χάσει όταν μεγαλώνουμε”, λέει η Emily για τ μοντέλο της.