LIFE

To facebook “κατεβάζει” φωτογραφία έργου τέχνης για τον πιο ηλίθιο λόγο

Έχοντας απαγορεύσει ξανά στο παρελθόν φωτογραφίες διάφορων έργων τέχνης εξαιτίας της αυστηρής πολιτικής του με το γυμνό και τη δημοσίευσή του, το facebook ξαναχτυπά και κατεβάζει την εικόνα του αγάλματος του Ποσειδώνα, ο οποίος ποζάρει γυμνός από τον 16ο αιώνα στην Μπολόνια.

“Πολύ απόλυτα σεξουαλική” χαρακτήρισε η ομάδα του facebook τη φωτογραφία του αγάλματος, γεγονός που την καθιστά ακατάλληλη για δημοσίευση στο κοινωνικό δίκτυο. Την εικόνα ανέβασε η Elisa Barbari, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και την ειδοποίηση του facebook: “Η χρήση της εικόνας δεν έγινε αποδεκτή επειδή καταπατά τους όρους του facebook. Δείχνει μια εικόνα με περιεχόμενο το οποίο είναι ξεκάθαρα σεξουαλικό και επιδεικνύει σε υπερβολικό βαθμό το σώμα. Η χρήση εικόνων ή βίντεο γυμνών κορμιών ή αβυσσαλέων ντεκολτέ δεν επιτρέπεται, ακόμα και αν ο σκοπός είναι καλλιτεχνικός ή εκπαιδευτικός”.

Το facebook βέβαια, αφού έγινε ντόρος γύρω από αυτή του την απόφαση, ανακάλεσε και σε μια ανακοίνωσή του χαρακτήρισε “λάθος” ό,τι έγινε. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει ξαναγίνει τεράστιο θέμα το αυστηρό κριτήριο με το οποίο το facebook “κατεβάζει” φωτογραφίες, όπως η εικόνα που έχει κερδίσει Pulitzer με το κορίτσι από το Βιετνάμ, ή ένα άλλο σκίτσο μιας γυναίκας που τρώει παγωτό.