EUROVISION

Eurovision 2019: Τι δείχνουν τα στοιχήματα για τον μεγάλο τελικό

Eurofans όλου του κόσμου ενωθείτε. Ήρθε (επιτέλους) αυτή η στιγμή του χρόνου. Η στιγμή που όλοι εκείνοι που αγαπούν την Eurovision μαζεύονται σε κάποιο σπίτι, παραγγέλνουν φαγητό, τρώνε, πίνουν και βλέπουν μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της μουσικής. Το "παζλ" του τελικού ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (16/5) και το βράδυ του Σαββάτου οι εκπρόσωποι των 26 χωρών (20 που προκρίθηκαν από τους ημιτελικούς, οι "big five" και το Ισραήλ) θα ανέβουν στο stage για να διεκδικήσουν την πρωτιά.

Ανάμεσα στις χώρες αυτές η Ελλάδα και η Κύπρος. Η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα ενθουσίασαν με τις εμφανίσεις τους το κοινό στον πρώτο ημιτελικό, ερμηνεύοντας το “Better Love” και το “Replay” αντίστοιχα. Και οι δύο κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό της βραδιάς.

Τα φαβορί ενόψει του τελικού είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ο Duncan Laurence της Ολλανδίας πήγε στο Ισραήλ ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τη νίκη και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, αφού μετά τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών, το τραγούδι “Arcade” φαίνεται να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και να ξεχωρίζει. Η νίκη της Ολλανδίας προσφέρεται σε πολύ καλή απόδοση στα ειδικά στοιχήματα του Stoiximan.gr με 1.70, την ώρα που ενδεχόμενη νίκη της Ιταλίας – η οποία επίσης είχε πάει στο Ισραήλ ως φαβορί – δίνει 15.00. 

 

Η μεγάλη έκπληξη είναι η Αυστραλία. Η εκπρόσωπός της, Kate Miller-Heidke, δεν πήγε στο Ισραήλ με τυμπανοκρουσίες, όμως η “ιπτάμενη” εμφάνισή της έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους eurofans και όχι μόνο. Η νίκη της προσφέρεται σε απόδοση 6.50 από το Stoiximan.gr.

Kύπρος και Ελλάδα μοιράζονται τις ίδιες πιθανότητες σύμφωνα με τις αποδόσεις του Stoiximan.gr που δίνει στο 100.00 την περίπτωση νίκης για μία εκ των Ντούσκα ή Τάμτα.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη της “ουράς”. Η Γερμανία φαίνεται πως δεν έχει πολλές ελπίδες για διάκριση, αφού μια ενδεχόμενη νίκη της έχει απόδοση 500. Οι προβλέψεις δίνουν και παίρνουν, τα προγνωστικά πολλά και οι αγορές του Stoiximan.gr ακόμα περισσότερες για να κάνουν τη βραδιά του τελικού πιο ενδιαφέρουσα με δεκάδες επιλογές, όπως για παράδειγμα το να τερματίσει κάποια χώρα στην πρώτη τετράδα ή δεκάδα, αλλά και head to head αγορές μεταξύ των διαγωνιζόμενων χωρών.

Ποια θα τερματίσει πρώτη από τους Big Five, ποια από τις Βαλκανικές χώρες θα τερματίσει πιο ψηλά, ποια από τις Σκανδιναβικές χώρες θα πάρει καλύτερη θέση και άλλα ειδικά στοιχήματα που δίνουν ένα έξτρα ενδιαφέρον και κάνουν τη συγκεκριμένη βραδιά πιο συναρπαστική. Αυτό και οι προσωπικές προβλέψεις του καθενός. Δεν πέφτουμε πάντα μέσα, αλλά αξίζει η προσπάθεια.

Όσο κι αν η Ολλανδία μοιάζει “σιγουράκι”, τη βραδιά του τελικού όλα μπορούν να ανατραπούν. Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ και απλά απόλαυσέ το. Στην τελική, είναι μια γιορτή της μουσικής.

Photo Credits: AP Images