DISNEY

Και όμως Υπάρχει μια Αγάπη που Διαρκεί για Πάντα

Κάθε σαββατοκύριακο ζω ένα déjà vu. Ένα ξύπνημα που μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από τη χώρα του Μορφέα, τέντωμα, χασμουρητό και αυτόματη κίνηση πιάνω τηλεκοντρόλ ανοίγω τηλεόραση. Όπως παλιά. Ακόμα και τώρα θυμάμαι  τον εαυτό μου πιτσιρίκο να ξυπνάω τα πρωινά που το σχολείο ήταν παρελθόν για να απολαύσω τις ιστορίες των υπέροχων κινουμένων σχεδίων της Disney.

Ήταν ένα έθιμο των παιδιών της γενιάς μου που το ακολουθούσαμε με θρησκευτική ευλάβεια!  Άλλωστε τότε δεν υπήρχαν ούτε αποκωδικοποιητές, ούτε σκληροί δίσκοι. Αν δεν έβαζες το ξυπνητήρι να ξυπνήσεις εγκαίρως έχανες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις  τους αγαπημένους σου ήρωες κι έπρεπε να περιμένεις άλλη μια εβδομάδα σχολείου για να φτάσει το πολυπόθητο Σάββατο.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ, τους ίδιους ήρωες που αγάπησα και οι οποίοι με ταξίδεψαν ως παιδί σε χώρες μακρινές κι ονειρεμένες όπως η “Χώρα του Ποτέ” του Πήτερ Παν, με συγκίνησαν όπως ο τρυφερός Bambi κι άλλοτε με έκαναν να ξεκαρδιστώ όπως τα παθήματα της τρελής κακιάς με τη γούνα από τα “Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας”, οι ίδιοι ακριβώς μαγεύουν και τον αγαπημένο μου ανιψιό κάθε φορά που τους αντικρίζει στην τηλεόραση.

25 χρόνια μετά και ο μικρός μου βυθίζεται στις ιστορίες που μόνο η Disney ήξερε και ξέρει ακόμα να φτιάχνει και να οπτικοποιεί με μοναδικό τρόπο, αιχμαλωτίζοντας τη φαντασία των μικρών, κι αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία, δεν σας κρύβω και των μεγάλων.

Η αγάπη παραμένει η ίδια και ω ναι είναι ίσως η μοναδική που είναι παντοτινή μιας και περνάει από γενιά σε γενιά. Η μοναδική ίσως διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να βάλεις αυτό το ξυπνητήρι γιατί υπάρχει ο αποκωδικοποιητής  NovaBox+, στον οποίο μπορείς να γράψεις όλες τiς κλασικές ταινίες της Disney που παίζονται στα κανάλια Novacinema. 

Πέρα όμως από τις κλασσικές ταινίες , έχω πιάσει τον εαυτό μου να κολλάω με απίστευτο ενδιαφέρον στις συνέχειες αγαπημένων μου παραμυθιών με τα ζωάκια ήρωες. Κάτι μεσημέρια με τον μικρό δίπλα μου και εγώ να αισθάνομαι μικρότερος από αυτόν λόγω του ενθουσιασμού μου. Έχω εθιστεί στο ζωικό βασίλειο της Disney και για όλα “φταίνε” τα κανάλια  Novacinema, όπου μέχρι τις 28 Ιουλίου μπορώ να βλέπω όλους τους τριχωτούς μου φανταστικούς φίλους. Και το ανιψούδι μου μαζί, εντάξει.

Η συνέχεια των περιπετειών του τόσο χαριτωμένου ελαφιού Bambi “Ο Πρίγκηπας του Δάσους” ή το τρυφερό ρομάντσο των δυο πιο αξιολάτρευτων σκυλιών που έχουν περάσει από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση του Αλήτη και της Λαίδης του στο “η Λαίδη κι ο Αλήτης ΙΙ” δεν κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μόνο του ανιψιού μου αλλά και το δικό μου.

Τα παιδικά μου τετράδια και μολύβια και όλα τα καθημερινά αντικείμενα με τους ήρωες από το ζωικό βασίλειο της Disney, τα έχει “κληρονομήσει” ο ανιψιός μου και τα έχει προσθέσει στη συλλογή με τα δικά του!

Τελικά κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια και το μυστικό επιτυχίας αυτής της αιώνιας αγάπης βρίσκεται σε μία φράση του Walt Disney: “Συνεχίζουμε να βαδίζουμε μπροστά, να ανοίγουμε νέες πόρτες και να κάνουμε καινούργια πράγματα, γιατί είμαστε περίεργοι και η περιέργεια μας οδηγεί σε νέα μονοπάτια”.

Walt μαζί σου.