VIRAL

Σε αυτή την καμπάνια ρούχων γδύνουν τους άντρες (έτσι για αλλαγή)

Δεν είναι καθόλου πρωτότυπο ή σοκαριστικό να δεις μια γυμνή ή ημίγυμνη γυναίκα σε σέξι πόζα να διαφημίζει κάποιο προϊόν το οποίο αποκτά μεγαλύτερη εμπορική αξία αν τοποθετηθεί ανάμεσα στα πόδια ή το στήθος της.

Αυτό ακριβώς το απαράδεκτο έως και γελοίο γεγονός, καταδεικνύει η εταιρεία Suistudio με τη νέα της καμπάνια. Πρόκειται για ένα brand κοστουμιών, στη διαφήμιση του οποίου πρωταγωνιστούν γυναίκες ντυμένες με κοστούμια που ποζάρουν σε ένα διαμέρισμα με δερμάτινους καναπέδες, θέα στην πόλη και χαλιά από γούνες ζώων.

Το θέμα όμως σε αυτές τις φωτογραφίες είναι άλλο. Οι γυμνοί άντρες, οι οποίοι αν δεν τους πρόσεξες ακόμα, απλά στέκονται ή αφήνουν τις γυναίκες να τους πατάνε, λειτουργούν σαν installation προκειμένου να σερβιριστεί ακόμα πιο έξυπνα το το μότο της εταιρείας: “Ειδικευόμαστε στα κοστούμια, αλλά δεν ντύνουμε άντρες”. Το λες και κυριολεκτικό.

 

 

Ο κόσμος στα σχόλια διχάζεται, με ορισμένους να στηρίζουν αυτή την κίνηση ενάντια στις σεξιστικές διαφημίσεις, ενώ άλλοι λένε πως δεν θα έπρεπε να πολεμάμε την αντικειμενοποίηση ενός φύλου, προβάλλοντας ως αντικείμενο το άλλο.

 

Όσο πιο αμφιλεγόμενο είναι κάτι, τόσο περισσότερο θα συζητηθεί.