LIFE

Μόλις μάθαμε (μάλλον) ποιος είναι ο Banksy

Η ταυτότητα του διάσημου Βρετανού γκραφιτά Banksy αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό και φλερτάρει με τον αστικό μύθο για παραπάνω από 25 χρόνια. Πολλούς έχουμε υποψιαστεί κατά καιρούς να κρύβονται πίσω από αυτή την ανώνυμη περσόνα, αλλά η αποκάλυψη δεν ήρθε ποτέ. Ώσπου σήμερα, ο Dj Goldie στη διάρκεια ενός podcast τον αποκάλεσε "Robert".

Ο γνωστός μουσικός παραγωγός συζητούσε με τον Scroobius Pip, για τον Banksy εκφράζοντας την άποψη ότι ο κόσμος της τέχνης εκμεταλλεύεται τη δουλειά του “αόρατου” street artist εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: “Δώσε μου ένα γράμμα, βάλ’ το σε ένα t-shirt και γράψε Banksy. Αυτό ήταν. Τώρα μπορούμε να το πουλήσουμε. Δεν είναι ότι δεν σέβομαι τον Robert, νομίζω πως είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης. Πιστεύω πως έχει καταφέρει να φέρει τα πάνω-κατω τον κόσμο της τέχνης”.

Ωπ, είπε Robert.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποκάλυψη του ονόματος διαδόθηκε σε χρόνο dt επαναφέροντας μια θεωρία που ακούστηκε πολύ πέρσι, κατά την οποία ο Banksy δεν είναι άλλος από τον Robert Del Naja των Massive Attack που πριν γίνει μέλος των Massive Attack ήταν γνωστός graffiti artist στην καλλιτεχνική κολεκτίβα του Μπρίστολ. Ο ίδιος το έχει διαψεύσει δηλώνοντας πως θα ήταν μία καλή ιστορία, αν ήταν αληθινή. Ναι γιατί αν ήταν, θα το επιβεβαίωνε σίγουρα…

Photo credit: AP Photo/CTK, Libor Zavoral

Ο Robert Del Naja των Massive Attack