LIFE

Αυτό το hashtag είναι η εκδίκηση των γυναικών απέναντι στους άντρες

Η μάχη των φύλων είναι αιώνια και πάντα θα έχει νικητές και ηττημένους. Η παραδοσιακή εκδοχή θέλει τους άντρες να κακομεταχειρίζονται τις γυναίκες, να τις παρατάνε ενώ τους έχουν πει ότι τις αγαπούν, να παντρεύονται την κολλητή τους και λοιπές ιστορίες που στέκονται τρανταχτές αφορμές κι αιτίες για να στολίζουμε τα αρσενικά με κοσμιτικά όπως "γουρούνι, γαϊδούρι, αναίσθητος".

Το νέο hashtag στο Twitter που έχει το όνομα #WasteHisTime2016, υπόσχεται λοιπόν να σου δώσει τις καλύτερες ιδέες ώστε να τον κάνεις να μετανιώσει που σε γνώρισε. Αντίποινα; Εκδίκηση; Πες το όπως θες.

 

Στην πραγματικότητα όλα όσα γράφονται με αφορμή το WasteHisTime είναι η αληθινή υπόσταση του dating σήμερα. Απλά αυτή τη φορά, οι γυναίκες απλά φαντάζονται και μοιράζονται δημοσίως, πώς θα ήταν να έκαναν μερικές “καφρίλες” στα αγόρια με τα οποία βγαίνουν. Ορισμένα tweets έχουν τόση κακία που θα σε κάνουν να γελάσεις, ενώ μερικά άλλα είναι τόσο έξυπνα που μπορεί να σε βάλουν στο τριπάκι να θες να τα δοκιμάσεις. (Δε φαντάζομαι να συνέβη μόνο σε μένα)

 

Δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε για όσα νιώθουμε και να τα εκφράζουμε, ακόμα κι αν δε βρουν ανταπόκριση. Το WasteHisΤime σατιρίζει ουσιαστικά τον τρόπο που πολλοί (ας μην κοροϊδευόμαστε) άντρες γνωρίζουν μια γυναίκα, δείχνουν πως τη θέλουν και στη συνέχεια αποφασίζουν πως δεν τη θέλουν τόσο και πάνε στην επόμενη. Προφανώς κάθε τέτοια γυναίκα που “την παράτησαν” μ’ αυτόν τον τρόπο έχει χάσει τον χρόνο της. Κι εσύ; Καιρός να πάρεις το αίμα σου πίσω. Έστω και στη φαντασία σου.

Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που λένε πως ντρέπονται για τις γυναίκες που γράφουν σ’ αυτό το hashtag ή ακόμα και γυναίκες που βρίσκουν ανούσιο να γίνονται κακές στα social media και να “ξεπέφτουν σε μικρότητες”. Ας μην είμαστε όμως τόσο εύθικτοι, μερικά έχουν όντως πλάκα. Δε σημαίνει ότι επειδή τα γράφουν, τα κάνουν κιόλας τα κορίτσια.