LIFE

Τι είδαν και άκουσαν περισσότερο οι Έλληνες στο ΥouΤube το 2017;

'Αλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος και ''what have we done'' που λέει και το αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο τραγούδι του John Lennon. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ξεκινάνε οι ανασκοπήσεις- μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες τον Δεκέμβριο- και το You Tube μοιράστηκε μαζί μας τα top 10 των βίντεο (μουσικών και μη) που έκαναν θραύση μέσα στο 2017 και συγκέντρωσαν εκατομμύρια προβολές, likes και κοινοποιήσεις στα social media.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αποκαλύψω με δραματικό τρόπο το βίντεο που κατέκτησε χωρίς κανένα κόπο την πρωτιά, γιατί ενδέχεται να το τραγουδάς ή να το ακούς στο ραδιόφωνο αυτή τη στιγμή. Ναι, το ”Despacito” είναι ξεκάθαρα το τραγούδι της χρονιάς (όσο και να μην αρέσει σε κάποιους), καθώς συγκέντρωσε 4.459.792.813 προβολές. ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Σχεδόν ο μισός πλανήτης έχει δει αυτό το βίντεο- ή έστω εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι το είδαν ΠΟΛΛΕΣ φορές. Την τριάδα του ελληνικού top 10 συμπληρώνει ο γλυκανάλατος Ed Sheeran με το ”Shape of you” και η Μαρίνα Σάττι με την ”Μάντισσα” που προκάλεσε χαμό στα ελληνικά ραδιόφωνα ενώ η δική μας αγαπημένη Rihanna εμφανίζεται στην 9η θέση με το ”Wild Thoughts”.

Πάντως, τα 10 κορυφαία μουσικά βίντεο δείχνουν την τάση των Ελλήνων να στηρίζουν πολύ την εγχώρια μουσική βιομηχανία. Δεν ξεχνούν ποτέ τον Παντελή Παντελίδη αλλά, παρόλα αυτά, τα ξένα hits δεν λείπουν  από τις προτιμήσεις τους.

Κορυφαία μουσικά video

1. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee

Το “Despacito” βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων μουσικών βίντεο του 2017 – όχι μόνο ως το μουσικό βίντεο που προβλήθηκε περισσότερο για το έτος, αλλά ως το κορυφαίο βίντεο όλων των εποχών στο YouTube.

2. Ed Sheeran – Shape of You

3. Μαρίνα Σάττι- Μάντισσα

4. Κωνσταντίνος Αργυρός- Ξημερώματα

5. Παντελής Παντελίδης- Καράβια στο βυθό

6. Βασίλης Δήμας- Ραγίζει η καρδιά μου

7. Jason Derulo – Swalla (feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign)

8. Νίκος Οικονομόπουλος – Ο Χαρακτήρας (Lyric Video)

9. DJ Khaled – Wild Thoughts ft. Rihanna, Bryson Tiller

10. Dua Lipa – New Rules

Κορυφαία video

Εκτός όμως από τα βίντεοκλιπ που έκλεψαν την καρδιά των Ελλήνων χρηστών του YouTube υπάρχουν και αυτά τα βίντεο των vloggers, που σκαρφάλωσαν στη δεκάδα της χρονιάς. Εκτός από το ”Despacito” την πρωτιά κατέκτησε και η ελληνική παρωδία του, το ”Θες παστίτσιο” ενώ η Μαίρη Συνατσάκη κάνει και αυτή το πέρασμά της από τη δεκάδα με το βίντεο ”Είμαι Gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι Πρόσφυγας.”

1. So Tiri – Thes Pastichio Despacito-Greek Parody – Official Music Video-Thes Pastitsio/Θες Παστιτσιο (4.286.878 προβολές)

2. Manos- Καλοκαίρι

3. Είμαι Gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι Πρόσφυγας.”

4. Manos – ΜΑΝΑ ft. Ελληνίδα Μάνα

5. FLoE – ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΡΑΓΚΜΠΙ

6. ΣΚΑΛΩΣΑΝ ΟΛΟΙ Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

7. Manos – Πιτόγυρο

8. Cretan Survivor – Challenge Accepted

9. Ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου τραγουδά και τρελαίνει κόσμο

10. ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!