LIFE

21 WTF στιγμές του 2016

Ας το παραδεχτούμε. Ίσως το πιο σωστό πράγμα που έχει ειπωθεί, μέχρι στιγμής για το 2016 ήταν η πρόσφατη ατάκα της Helen Mirren – «αυτή η χρονιά ήταν ένας μεγάλος, αχνιστός σωρός από σκ…ά!» Και μέσα σ’αυτά, είχε και κάμποσες, γνήσιες WTF moments.

1. H εκλογή Τrump στην προεδρία των ΗΠΑ

Στην αρχή, τον θεωρούσαν «πολιτικό ανέκδοτο» – μια καρικατούρα φτιαγμένη από πράσινα δολάρια, σκάνδαλα, ακριβά διαζύγια, εξωφρενικά περουκίνια και ρητορικές μίσους. Μετά τις 8 Νοεμβρίου και τους 306 εκλέκτορες, που τον έφεραν στον Λευκό Οίκο, δεν γελάει κανείς. #notmypresident.

2.Έκλαψε η εικόνα των Kardashians

H ιδιωτική κατάρρευση της Kim, μετά την άγρια ένοπλη ληστεία σε βάρος της, τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι, ο δημόσιος κλονισμός του Kanye, το ψυχωσικό επεισόδιο, η νοσηλεία, η ακύρωση των συναυλιών του, «βρώμισαν» το γυαλί του power couple, με δαχτυλιές πραγματικής ζωής. Let the – real – show begin.

3. Ο ιός των χωρισμών

Το 2016 ήταν η χρονιά που «η αγάπη πέθανε», ο ήλιος βγήκε από τη Δύση, οι Brangelina χώρισαν, ο Brad βλέπει τα παιδιά του παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, o Johnny Depp δεν είναι πια το rock αγόρι της Αmber Heard, αλλά ένας αλκοολικός τρελάρας και ο Clooney κινδυνεύει να ξαναγίνει εργένης. Μα τι έγινε τέλος πάντων;

4. Μαζικό celebrity R.I.P

Από τον Starman – David Bowie, μέχρι τον Prince, τον Leonard Cohen, μέχρι την Νatalie Cole, την Zsa Zsa Gabor, τον Muhammad Ali, και την Carrie Fisher, το 2016 αποδείχτηκε πιο φονικό και από τον ιο Ζίκα. Που επίσης τον μάθαμε φέτος – σύμπτωση;

5. Tο φινάλε της έκτης σεζον του GOT

Διήρκεσε 69 λεπτά, το είδαν 14.1 εκατομμύρια άνθρωποι – τηλεθέαση ρεκόρ! – και ήταν μια ανυπέρβλητη τηλεοπτική φαντασμαγορία, αφήγησης, πλοκής, κινηματογραφίας, μοντάζ, μουσικής, «χορογραφημένης» σκηνοθεσίας. Η καλύτερη τηλεόραση που μπορείς να δεις.

6. O Justin Bieber έκλεισε το λογαριασμό του στο Instagram

Ποιος; Ο καλλιτέχνης που οφείλει την «ανακάλυψη» και – μέρος από- την ιλιγγιώδη καριέρα του στο Διαδίκτυο, αναγκάστηκε, πριν από 4 μήνες, να διαγράψει το προφιλ του στο Ιnstagram λόγω απειλών που δεχόταν από τις θαυμάστριές του. Τραγικό. Αλήθεια.

7. Το Pokemon Go

Το πρώτο παιχνίδι «επαυξημένης πραγματικότητας» της Nintendo που κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου, κατέβασε 40.000.000 εκατομμύρια ανθρώπους στο δρόμο, σε πλατείες, εκκλησίες, γυμναστήρια, παντού σε αναζήτηση π.χ. ενός σπάνιου Vaporeon – δηλαδή ενός τέρατος που υπήρχε μόνο στην οθόνη του κινητού τους. Και το περίεργο είναι πως όλο αυτό τους/μας φάνηκε απόλυτα λογικό.

8. Η Lady Gaga – ηθοποιός.

Kαι μάλιστα βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα για το ρολο της στο «American Horror Story – Hotel».(!!!) Ε. αυτό.

9. Αυτό που σκεφτόταν ο Ryan Lochte…

…στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όταν κατήγγειλε ότι, μαζί με συναθλητές του έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας σε ένα ταξί, γυρίζοντας στο Ολυμπιακό χωριό, μετά από μια γιορτή. Αποδείχτηκε πως ο «χρυσός» Αμερικανός κολυμβητής έλεγε ψέματα – κι επιπλέον, πως έχει πρόβλημα με το αλκοόλ. Έγινε σκάνδαλο, ο Lochte χρειάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, οι χορηγοί του τον εγκατέλειψαν, πλέον κατρακυλάει στην κόλαση των reality shows. Μα τι σκεφτόταν;

10. Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Bob Dylan

Kαι ξαφνικά η Σουηδική Ακαδημία αποφάσισε πως ο Bob Dylan «δημιούργησε νέους ποιητικούς εκφραστικούς τροπους μέσα στην μεγάλη παράδοση του αμερικάνικου τραγουδιού» Και του απένειμε το Νομπελ Λογοτεχνίας 2016. Το γεγονός σχολίασε όλος ο κόσμος, εκτός από τον ίδιο τον Dylan. Το μόνο που είπε, μετά από πολλές βδομάδες σιωπής είναι πως «οι πιθανότητες κερδίσω το Νόμπελ ήταν όσες και να βρεθώ στο φεγγάρι». Κι απ’ότι φαίνεται το έκανε κι αυτό, γιατί στην τελετή βράβευσης δεν εμφανίστηκε.

11. Όλη η χρονιά της Taylor Swift

Πρώτα ο Calvin Harris, μετά ο Τοm Hindlestone, έρωτες, χωρισμοί, νέοι έρωτες, μετά ο Κanye, το τραγούδι «Famous» με τους στίχους- πρόκληση («Ι feel like me and Taylor might still have sex/ Why?I made that bitch famous) και ο καυγάς για το αν η Taylor το γνώριζε ή όχι, και οι διαψεύσεις και ο νέος καυγάς, ουφ, κούραση…

12. Το επικό mannequin challenge της Εllen DeGeneres στον Λευκό Οίκο

 

Mε τους Robert De Niro, Bill Gates, Bruce Springsteen,Tom Hanks, RitaWilson, Michael Jordan, Diana Ross, Kareem Abdul Jabar. Όλοι αυτοί, μόνο γι’αυτή. Γιατί μπορεί.

13. Το twerking Madonna στο Carpool – Karaoke

Aπό τη «βασίλισσα της πρόκλησης» δεν θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, το «εύρημα» δεν ήταν ούτε προκλητικό, ούτε ωραίο. Μύριζε απελπισία.

14. O Prince Harry δεν είναι πια μόνος

 

Kαι το καλύτερο; Το πρώτο «επίσημο» κορίτσι του μετά την Chelsy Davy, η Meghan Markle, είναι μια Αμερικανίδα, μιγάδα, χωρισμένη, μεγαλύτερή του 3 χρόνια, που παίζει ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, σε ένα δικαστικό δράμα και έχει σούπερ σέξι σκηνές. Α, στο Μπάκιγχαμ το γιορτάζουν.

15. Oι Rolling Stones. Γενικά.

To 2016 ήταν μια καλή χρονιά ΜΟΝΟ για τους Stones : τον Μάιο, ο Ronnie Wood απέκτησε δίδυμα κορίτσια και τον Δεκέμβριο, ο 73 χρονος Mick Jagger απέκτησε το 8 παιδί του – ένα γιο. Και το “Blues & Lonesome”, ο πρώτος δίσκος που ηχογράφησαν σε στούντιο από το 2005, σκαρφάλωσε στην κορυφή του καταλόγου των πωλήσεων στη Βρετανία.

16. Το Lip Sync Battle με τον Channing Tatum-Beyonce

Δεν περιγράφεται. Πρέπει να το δεις.

 

17. Πρωτάθλημα Αγγλίας στη Λέστερ.

Κι επίσης, το ότι ο – θεούλης – Νovak Djokovic (μέχρι πρότινος, νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θυμίζω) αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά τέννις από τον Juan Martin del Potro. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!

18. Η Lindsay Lohan άνοιξε club στην Ελλάδα. Στην Αθήνα. Στο Γκάζι.

Η επίσημη εξήγηση ήταν πως ήθελε να δώσει «λίγη χαρά στην Ελλάδα», που έχει καλωσορίσει πολλούς πρόσφυγες» και να μετατρέψει την «τωρινή, κακή κατάσταση σε καλή» – εξ’ού και δημιούργηε έναν χώρο «όπου θα μπορούν να διασκεδάζουν άνθρωποι απ’όλα τα έθνη». (Διότι, σου λέει, κατά βάθος τι του λείπει του πρόσφυγα; Το clubbing!)

19. Η επίσκεψη του Barack Οbama στην Αθήνα

Ένας Αμερικανός πρόεδρος επισκέφτηκε την Ελλάδα, φωτογραφήθηκε πάνω στην Ακρόπολη, έβγαλε έναν συγκλονιστικό λόγο για τη δημοκρατία και τις προκλήσεις του μέλλοντος, και μεις, το μόνο που θα θυμόμαστε είναι η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας χασμουρήθηκε και άρχισε να μιλάει σπαστά ελληνικά. Πρ(ου)άγματι. 

20.Το τραγούδι Pen Pineapple Apple Pen

Από τον περασμένο Αύγουστο και τη στιγμή που ανέβηκε από τον Ιάπωνα κωμικό Pikotaro, το mega-viral τραγούδι “PPAP” μπήκε αμέσως στη λίστα τα πιο δημοφιλή βίντεο στο YouTube. Wtf;;;;;;

21. Τα Tελευταία Χριστούγεννα του George Michael.

Kι αυτή τη φορά, δεν ήταν τραγούδι.