7 φράσεις για τον πατέρα από τη λογοτεχνία που λένε όλα όσα σκεφτόμαστε για τους μπαμπάδες μας

Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, κάνουμε το απαραίτητο λογοτεχνικό αφιέρωμα στους πρώτους άνδρες της ζωής μας.

Η ημέρα του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Για φέτος αυτή η Κυριακή ήρθε κι ακόμα και αν δεν έχεις πάρει κάποιο από τα cool δώρα που σου προτείναμε, ακόμα κι αν δεν είχες σκεφτεί καν πως πρέπει να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, δε χάνεις τίποτα με το να διαβάσεις αυτό το κείμενο να σκεφτείς για τον ρόλο του πατέρα σου στη δική σου ζωή και να τον πάρεις ένα τηλέφωνο να του ευχηθείς ή ακόμα καλύτερα να βρεθείς κοντά του και να τον πάρεις μια σφιχτή αγκαλιά. Κρατώντας τον από το χέρι έτσι όπως έκανες μικρή να πάτε μια βόλτα παρέα και να συζητήσετε για όλα όσα δεν προλαβαίνετε στην καθημερινότητά σας. Κι αν δε μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά για «τεχνικούς» λόγους (ναι υπάρχουμε πολλές και σε αυτή την κατηγορία), δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς η αγάπη δε χάνεται, δε σβήνει, δεν ξεχνιέται.

Διάβασε κι αυτό: Οδηγός αγοράς: 10+1 κουλ δώρα για τη Γιορτή του Πατέρα

Μας υποσχέθηκε πώς όλα θα πήγαιναν καλά. Ήμουν παιδί, αλλά ήξερα ότι δεν θα πήγαιναν όλα καλά. Αυτό δεν έκανε τον πατέρα μου ψεύτη. Τον έκανε πατέρα μου

Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά - Jonathan Safran Foer

 

Δεν υπάρχει ντροπή στον φόβο, μου είπε ο πατέρα μου. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς τον αντιμετωπίζουμε.

Σύγκρουση Βασιλέων - George R.R. Martin

Ποτέ δεν περίμενα να αγαπηθώ τόσο αληθινά να είμαι τόσο σημαντική, να είμαι τόσο σε προτεραιότητα και να είμαι τόσο σωστή στα μάτια οποιουδήποτε άνδρα όπως ακριβώς είμαι στα μάτια του πατέρα μου.

Emma - Jane Austen

 

Είναι παράξενο αυτό που παθαίνουν οι μητέρες και οι πατέρες. Ακόμα κι αν το παιδί τους είναι η πιο σιχαμερή μικρή φουσκάλα που μπορείς να φανταστείς, εκείνοι ακόμα πιστεύουν ότι είναι υπέροχο.

Matilda - Roald Dahl

Ήσουν τόσο προσεκτικός με έμένα που ποτέ δεν είχα την καρδιά ενός παιδιού. Με δίδαξες τόσο πολύ που ποτέ δεν έκανα παιδικά όνειρα. Με αντιμετώπισες τόσο σωστά, πατέρα από την κούνια μου μέχρι τώρα που ποτέ δεν πίστεψα ένα παιδικό ψέμα δεν είχα ποτέ έναν παιδικό φόβο.

Δύσκολοι Καιροί - Charles Dickens

 

Καταλαβαίνω όλο και περισσότερο πόσο αληθινά ήταν τα λόγια του μπαμπά όταν έλεγε «Όλα τα παιδιά πρέπει να φροντίζουν για τη δική τους ανατροφή». Οι γονείς μπορούν να τους δώσουν μόνο καλές συμβουλές ή να τους κατευθύνουν στο σωστό δρόμο, αλλά η τελική διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ανθρώπου περνά από το δικό του χέρι.

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Ξαφνικά θυμήθηκα που ήμουν παιδί και με αγκάλιαζε ο πατέρας μου. Θα προσπαθούσα να βάλω τα χέρια μου γύρω από τη μέση του, να τον αγκαλιάσω κι εγώ αλλά ποτέ δεν μπορούσα να καλύψω όλη την περιφέρεια του σώματός του. Ήταν τόσο μεγαλύτερος από την ίδια τη ζωή. Μετά κάποια μέρα, μπορούσα πια να το κάνω. Τον κρατούσα εγώ αντί να με κρατάει αυτός και το μόνο πράγμα που ήθελα εκείνη την στιγμή ήταν να αντιστραφούν και πάλι τα πράγματα.

Vanishin acts - Jodi Picoult

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ