WATCHLIST

Βίκυ Καγιά: Οι αλλαγές στο Next Top Model και ο ενισχυμένος ρόλος της επιτροπής

Instagram/Vickykaya

Διπλή παρουσία θα έχει φέτος στην τηλεόραση η Βίκυ Καγιά. Το μοντέλο και παρουσιάστρια θα επαναλάβει την περσινή τηλεοπτική επιτυχία του Shopping Star ενώ παράλληλα θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Next Top Model. Η Βίκυ Καγιά μίλησε για τις αλλαγές που συμβαίνουν φέτος στο διεθνές αυτό concept σε συνέντευξή της στο People.

«Το concept του ΝΤΜ το κατέχω, δεν με δυσκολεύει. Επιπλέον οι συνεργάτες μου στο Star είναι άψογοι. Είναι μια τηλεοπτική στέγη πραγματικά σπάνια, με ποιότητα, ήθος και συνέπεια. Ναι μεν έχει πολλή δουλειά και ξενύχτια, αλλά το διασκεδάζουμε κιόλας. Δεν σου κρύβω βέβαια πως επιστρέφοντας στο NTM μου έχει βγει βέβαια πάλι η αυστηρή μου πλευρά. Δεν έχει καμία σχέση με το Shopping Star, όπου έρχονται απλές καθημερινές γυναίκες και διαγωνίζονται για να περάσουν καλά. Στο ΝΤΜ μιλάμε για επαγγελματίες. Στην Ελλάδα πολλοί το απαξιώνουν, λένε “δεν είναι και τίποτα, ποζάρουμε μπροστά σε μια κάμερα, κάνουμε βλεφαριδούλα και λίγο νυχάκι και το έχουμε”. Δεν είναι καθόλου έτσι. Εγώ 25 χρόνια αγωνίστηκα για να κάνω σωστά αυτή τη δουλειά. Για να μπορείς να σταθείς σε μια ανταγωνιστική διεθνή αγορά, πρέπει να είσαι ένας άψογος επαγγελματίας και με πολύ γερό στομάχι», σημείωσε. Μαζί της στην επιτροπή του Νext Top Model βρίσκονται πρόσωπα καταξιωμένα στον χώρο της μόδας. Ο φωτογράφος μόδας Δημήτρης Σκουλός, ο σχεδιαστής Άγγελος Μπράτης και το μοντέλο με διεθνή καριέρα Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Η Έλενα Χριστοπούλου είναι η coach που, όπως λέει η Βίκυ Καγιά, «δεν πρόκειται να αφήσει τα κορίτσια σε χλωρό κλαρί γιατί είναι booker εδώ και χρόνια. Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή και μου αρέσει που έχουμε γυναίκα coach. Είναι ολόσωστη για το ρόλο. Booker, σιδηρά κυρία, με τη μεζούρα στο χέρι. Ποια άλλη θα μπορούσε να το κάνει; Η μόνη που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι η Μαίρη Δρακοπούλου, που ήταν η δική μου booker όταν ξεκίνησα και έχει πια αποσυρθεί, ζει ανάμεσα στο σπίτι της στην Εύβοια και στις Ινδίες και ασχολείται με το διαλογισμό».

Η ίδια αναφέρθηκε στον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή που κρατούσε η ίδια τις προηγούμενες φορές που το Next Top Model είχε παρουσιαστεί στην Ελλάδα, ο οποίος μοιάζει να καταργείται στον νέο κύκλο. «Ποτέ ο κεντρικός ρόλος δεν ήταν αποκλειστικά παρουσιάστριας. Αυτό που έχει αλλάξει και το βρίσκω πολύ πιο φρέσκο είναι πως στις δοκιμασίες των κοριτσιών δεν θα πηγαίνω μόνο εγώ αλλά όλοι οι κριτές εναλλάξ, καθώς η γνώμη όλων έχει την ίδια βαρύτητα. Δεν θα παρίσταμαι μόνο εγώ και οι άλλοι απλά θα βλέπουν στη συνέχεια φωτογραφίες. Το ίδιο γίνεται και στον τελευταίο κύκλο του αμερικανικού ΝΤΜ με την Tyra Banks. Εξακολουθεί να είναι εκείνη που ανακοινώνει ποιος μένει και ποιος φεύγει, αλλά όλοι οι κριτές εμπλέκονται στη διαδικασία των δοκιμασιών και την καθημερινή ζωή των κοριτσιών. Το θεωρώ αναγκαίο γιατί μιλάμε για μια νέα γενιά μοντέλων, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους: plus size, petites, fitness, με τατουάζ, ανδρόγυνα. Κάθε κριτής έχει μια άλλη ματιά και κάτι διαφορετικό να πει. Ο Δημήτρης τόσα χρόνια έχει φωτογραφήσει τους πάντες για ελληνικά έντυπα και έχει συνεργαστεί με δεκάδες ξένα. Ο Άγγελος Μπράτης είναι Έλληνας σχεδιαστής διεθνούς βεληνεκούς, έχει μια τελείως διαφορετική ματιά, και η Ηλιάνα είναι ένα κορίτσι που ζει και δουλεύει στη Νέα Υόρκη, κάνει πολλές commercial δουλειές και έχει μια διαφορετική άποψη για τα πράγματα, που είναι πολύ σημερινή. Και εγώ πια την έχω ιδρώσει τη φανέλα! Είκοσι πέντε χρόνια μόντελινγκ, ταινίες, θέατρο, σχολή, έχω ζήσει όλες τις ευκαιρίες που εμφανίζονται παράλληλα στην πορεία ενός μοντέλου και ζω και το μετά αυτής της πορείας», τόνισε.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Vickykaya