WATCHLIST

Τα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης ρίχτηκαν στη μάχη της τηλεθέασης κι έχουμε ήδη νικητές και χαμένους

Φέτος η τηλεοπτική χρονιά μας θύμισε εποχές του 1990 και του 2000 τότε που ο πρώτος Τροχός της Τύχης, το Ραντεβού στα Τυφλά, ο Καλύτερος Κερδίζει, το Βρες τη Φράση, η Mega Banka, οι Κόντρες, το Μεγάλο Παζάρι, το Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος και ο Πιο Αδύναμος Κρίκος μας έκαναν να ανοίγουμε εγκυκλοπαίδειες και να περιμένουμε να γίνουμε 18 για να δηλώσουμε συμμετοχή. Η τηλεόραση που κάποτε επένδυε στα τηλεπαιχνίδια της, ως δυνατό ανταγωνιστικό χαρτί, έχει επιστρέψει και ελπίζει σε αυτά. Φέτος είναι η χρονιά τους και πάλι και η μάχη ξεκίνησε με πέντε τηλεπαιχνίδια (Still Standing με τη Μαρία Μπεκατώρου, Guess My Age με τον Γιώργο Λιάγκα, Boom με τον Σάκη Τανιμανίδη, Ο Τροχός της Τύχης με τον Πέτρο Πολυχρονίου, Πάνω Κάτω με τον Χρήστο Φερεντίνο) στην απογευματινή ζώνη. Οι πρώτες μετρήσεις της τηλεθέασης ανέδειξαν νικητές και χαμένους και εμείς θα σου κάνουμε τα αποκαλυπτήρια.

Διάβασε επίσης: Νούμερα τηλεθέασης: 8 Λέξεις vs Greece’s Next Top Model. H εύθραυστη πρωτιά

Γενικό Σύνολο

Τροχός της Τύχης 16,9%

Still Standing 16,4%

Πάνω Κάτω 14,3%

Boom 11,5%

Guess My Age 11,2%

Δυναμικό κοινό

Πάνω Κάτω 16,3%

Τροχός της Τύχης 15,6%

Still Standing 13,6%

Boom 12%

Guess My Age 11,3%

Οι μετρήσεις αφορούν την απογευματινή ζώνη 17.00 – 20.00, οπότε το Ρουκ Ζουκ με τη Ζέτα Μακρυπούλια δεν περιλαμβάνεται σε αυτές, ωστόσο χθες η εκπομπή σημείωσε 17,9% στο γενικό σύνολο. Το συμπέρασμα είναι ότι το κοινό σε γενικές γραμμές εμπιστεύεται τις δοκιμασμένες συνταγές των εκπομπών που έχει ήδη δει και γνωρίζει αφήνοντας σε τελευταίες θέσεις τα τηλεπαιχνίδια του ΣΚΑΪ, ο οποίος, άλλωστε, δεν θεωρείται παραδοσιακά το κανάλι της ελαφράς ψυχαγωγίας για να έχει και το αντίστοιχο πιστό κοινό. Στη μέση του γενικού συνόλου αλλά και στην κορυφή του δυναμικού βρίσκεται το νέο τηλεπαιχνίδι του Alpha, το οποίο παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος. Το «Πάνω Κάτω» δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της αντικατάστασης του αγαπημένου Deal και ο Χρήστος Φερεντίνος αποδεικνύεται και πάλι ικανός στην παρουσίαση τηλεπαιχνιδιών.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Γιώργο Λιάγκα του οποίου η απουσία από την TV δεν φάνηκε να έλειψε από το φιλοθεάμον κοινό και δεν αναφερόμαστε γενικά στο κοινό που μπορεί συχνά να διαφωνεί με τις απόψεις και το σχόλιο του, αλλά ειδικά στο κοινό που πίστευε πάντα ότι ο παρουσιαστής είναι καλύτερος σε προγράμματα με συγκεκριμένο concept που δεν του αφήνει πολλά περιθώρια αυτοσχεδιασμού. Επιπλέον, με το Guess My Age στην τελευταία θέση τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό ίσως αποδεικνύεται ότι κάθε ερώτηση για την ηλικία δεν είναι ευπρόσδεκτη, ακόμα και όταν δεν απευθύνεται σε εμάς. Πολλά τα σενάρια και αρχή ακόμα της σεζόν, μένει να δούμε ποιος θα μπορέσει να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις προσδοκίες μας και αν τα δοκιμασμένα ήδη παιχνίδια που έρχονται να ανταγωνιστούν τα νέα, κρατήσουν την πρωτιά τους και φέτος.