WATCHLIST

Η πριγκίπισσα Diana του “The Crown” θα γίνει σταρ μέσα σε μία νύχτα

Ένα χρόνο πριν, η 23χρονη Emma Corrin δίπλωνε εσώρουχα σε μια start-up του Λονδίνου. Σε έναν χρόνο από τώρα θα έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματά της ως πριγκίπισσα Diana του “The Crown” και θα έχει ήδη πρωταγωνιστήσει στο ‘Pennyworth’.

Το επικείμενο “Pennyworth” είναι μία σειρά του αμερικανικού Epix που θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιουλίου και θα λειτουργήσει ως prequel της πασίγνωστης ιστορίας του Batman. Καλά κατάλαβες, θα αφορά τον Alfred Pennyworth, τον μπάτλερ του Bruce Wayne που ουσιαστικά μεγάλωσε τον προστάτη της Γκόθαμ μετά τον θάνατο των γονιών του. H Corrin θα υποδυθεί τη σύντροφο του Alfred, Esmé Whitaker. Για να κερδίσει όμως τον ρόλο, έπρεπε να πάρει ένα ρίσκο. Να το σκάσει από την πρωινή δουλειά της. Από τη στιγμή που έκλεισε το τηλέφωνο με τον ατζέντη της, είχε μόλις τρεις ώρες για να κάνει ό,τι χρειαζόταν.

Έτρεξε στην Oxford Street, όπως είπε στο Hollywood Reporter, για να βρει ένα οικονομικό vintage σύνολο και αμέσως μετά μπήκε σε γνωστό πολυκατάστημα πολυτελείας για να της κάνουν ένα ‘60s makeover σε πρόσωπο και μαλλιά. Σίγουρη ότι μετά από όσα πέρασε για να φτάσει στην οντισιόν η ίδια η διαδικασία θα ήταν παιχνιδάκι, μπήκε, έσκισε και έφυγε.

Ως Esmé Whitaker στο “Pennyworth” (Credit: Epix)

Μέσα σε λίγες μέρες θα πάρουμε την πρώτη γεύση της σε μεγάλο ρόλο λοιπόν, αν και οι περισσότεροι θα τη μάθουν ως Diana στην τεράστια, βραβευμένη παραγωγή του Netflix που μπορεί, ως τώρα τουλάχιστον, να υπερηφανεύεται για την ιστορική ακρίβειά της.

«Μου προσέφεραν τον ρόλο όσο ήμουν ακόμα στο δωμάτιο», σχολίασε η Corrin σχετικά με την οντισιόν της τον Απρίλιο που μας πέρασε. Δεν είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο. «Ένιωσα σαν να μου είχαν κάνει μόλις πρόταση γάμου».

Παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Diana δεν θα εμφανιστεί στο τέλος της 3ης σεζόν που αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο. Η ηθοποιός όμως προετοιμάζεται ήδη για την 4η που ξεκινά γυρίσματα τώρα τον Αύγουστο.

AP

(Credit: AP Photo/Charles Tasnadi)

Δύο έξτρα ώρες της παίρνουν η περούκα και το μέικαπ, αν και η πραγματική της δουλειά προς το παρόν έγινε στο σπίτι. Οι παραγωγοί την προμήθευσαν με μπόλικες βιογραφίες και αρχειακό υλικό, καθώς και με κάποιες σημαντικές επαφές ανθρώπων που γνώριζαν την πριγκίπισσα, ενώ θα δουλέψει και με εκπαιδευτές κίνησης και φωνής για να τελειοποιήσει το προφίλ της.

«Όταν διαβάζεις για τη Diana, θες να κοσκινίσεις όλες τις ανοησίες από την αλήθεια», έχει δηλώσει και ο Peter Morgan που δημιούργησε το “Crown” είναι γνωστός για την εμμονή του με τις σωστές ιστορικές πηγές, παρότι έχει ως τώρα φανεί διακριτικός με τις πιο σκανδαλώδεις πλευρές του Οίκου των Windsor.

Όταν δούμε τελικά την Corrin στο “Crown”, θα παίξει μαζί με την υπέροχη Olivia Colman στον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ, τον χαμαιλέοντα Tobias Menzies ως Πρίγκιπα Philip και τη Helena Bonham-Carter ως Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Θα έχουμε, επίσης, ήδη γνωρίσει την Emerald Fennell από την 3η σεζόν, ως Camilla Parker Bowles.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/FILE