WATCHLIST

Τα προγράμματα που θα εκπαιδεύσουν το παιδί σου

Κεφάλαιο "παιδί και τηλεόραση". Ένα κεφάλαιο που απασχολεί όλες - ανεξαιρέτως - τις μαμάδες εκεί έξω. Σε αυτές απευθυνόμαστε σήμερα. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία σίγουρα θα έχεις διαβάσει και ακούσει πολλά γι' αυτή τη σχέση παιδιού και τηλεόρασης.

Το πρώτο και πιο σημαντικό στην κουβέντα αυτή είναι ένα: η σωστή διαχείρηση από τους γονείς. Τι σημαίνει όμως σωστή διαχείρηση; Οι γονείς πρέπει πρώτα απ’ όλα να θέτουν όρια σε ό,τι αφορά τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση και στη συνέχεια να γίνεται μια επιλογή στα προγράμματα που αυτά θα έχουν πρόσβαση. Με λίγα λόγια, το τι θα παρακολουθήσει ένα παιδί, πρέπει πρώτα να εγκρίνεται από τον γονέα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν προγράμματα που πραγματικά μπορούν τόσο να διασκεδάσουν το παιδί όσο και να το εκπαιδεύσουν. Όλο αυτό μπορεί να γίνει μια εμπειρία που απολαμβάνει όλη η οικογένεια μαζί με σημαντικά οφέλη για όλα τα μέλη.

Τα εν λόγω προγράμματα θα τα βρεις στην WIND VISION που θα γίνει ο “παράδεισος” του παιδιού σου. Μέσα από τα παιδικά κανάλια που προσφέρει δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να βλέπουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλουν τα πιο διάσημα και αγαπημένα παιδικά και παράλληλα μέσα από συγκεκριμένες σειρές κινουμένων σχεδίων που θα βρεις σε κάθε ένα από τα έξι κανάλια, να μαθουν και χρήσιμα πράγματα και αξίες.

Oι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών αναμένουν τους τηλεθεατές προσχολικής (όχι κάτω από τριών ετών) και σχολικής ηλικίας στα Disney Channel, Junior Disney, Disney XD, Nickelodeon, Smile και Baby Tv. Η ποικιλία των προγραμμάτων που θα βρεις στα κανάλια αυτά δεν θα σε απογοητεύσει, ακριβώς επειδή και το περιεχόμενό τους είναι τέτοιο που θα ζηλέψουν ακόμα και οι γονείς.

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα προγράμματα που μπορούν να “κουμπώσουν” τέλεια στο κεφάλαιο “εκπαιδευτική τηλεόραση” είναι τα εξής:

Ζου

Disney Junior

Ένα παιδικό που λατρεύουν τα παιδιά και θα αγαπήσουν και οι μεγάλοι. Αυτή η σειρά κινουμένων σχεδίων διδάσκει τους μικρούς μας φίλους πολύτιμες γνώσεις για την ωρίμανση και την οικογένεια, τη σημασία του να ζητάς συγγνώμη όταν κάνεις λάθος και πολλά άλλα, με τη βοήθεια μιας αξιαγάπητης πεντάχρονης ζέβρας, της Ζου.

Πριγκιπικά Ζωάκια σε Περιπέτειες

Disney Junior

Τα Πριγκιπικά Ζωάκια ζουν στον Χνουδωτό Παράδεισο, ένα μαγικό μέρος, και ταξιδεύουν στο βασίλειο του παραμυθιού. Στα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων “πριγκιπικά ζωάκια σε περιπέτειες”, τα βλέπουμε να ανακαλύπτουν την ομορφιά της καλοσύνης, τη λάμψη του να βοηθάς τους άλλους και τη βασιλική καρδιά της φιλίας, καθώς εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους ως βασιλικά κατοικίδια.

Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια

Nickelodeon

H σταθερή αξία, μία από τις αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων. Η Ντόρα, είναι μια χαριτωμένη κοριτσίστικη φατσούλα, που με τις ανησυχίες της προσκαλεί τους τηλεοπτικούς της φίλους στον μαγικό κόσμο της γνώσης και της εξερεύνησης. Παρέα με τον καλύτερό της φίλο, τον Μπότα το μαϊμουδάκι, ζητά τη βοήθεια του κοινού και του πιστού της Χάρτη, που είναι έτοιμος πάντα να της δείξει το δρόμο, λύνει τους γρίφους και ξεπερνά τα εμπόδια που συναντά στην πορεία της.

Τα προγράμματα του Baby TV

Το Baby Tv είναι ένα τηλεοπτικό κανάλι με προγράμματα σε μια εξειδικευμένη μορφή για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με ειδικούς στην παιδική ανάπτυξη. Από το “ώρα για Τέχνη, Δραστηριότητα και Μουσική”, μέχρι το “ανακαλύπτοντας τον κόσμο με τραγούδια και ρίμες” και το “παίζω και μαθαίνω με τους Πιμ και Πίμπα”, τα προγράμματα του Baby Tv έχουν κατά βάση εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ο οποίος συνδυάζεται με παιχνίδι και τραγούδι για να είναι fun για τα παιδιά.

Χωρίς να περάσεις ατέλειωτες ώρες αναζήτησης, στη WIND VISION θα βρεις κινούμενα σχέδια που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσει το παιδί σου, με βάση πάντα και την ηλικία του. Αυτός είναι ο ένας τρόπος να το βοηθήσεις να μάθει, ενώ παράλληλα διασκεδάζει.

Κάτι που μπορεί να μην το σκέφτεσαι τώρα, αλλά σίγουρα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο είναι η δυνατότητα που σου προσφέρει ο αποκωδικοποιητής της WIND VISION να μεταδώσεις στην τηλεόρασή σου φωτογραφίες, βίντεο και το περιεχόμενο εφαρμογών από το smartphone ή /και το tablet σου μέσω chromecast με το πάτημα ενός κουμπιού. Κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα παιδί για πάντα μακριά από μια οθόνη. Είναι όμως πολύ καλύτερα αυτή η οθόνη να είναι μεγαλύτερη και για τα μάτια, αλλά και για μεγαλύτερη απόλαυση.

Πες ότι βλέπεις κάτι στο Wind Vision app μαζί με το μικρό σου και κουράστηκαν τα μάτια σου. Το βάζεις με chromecast στην τηλεόραση και λύνεις όλα σου τα προβλήματα. Τόσο εύκολα.

Ξεκινήστε την περιήγηση και καλή προβολή!