SURVIVOR

Survivor 2: Το έκτακτο συμβούλιο και οι κανόνες της 48ωρης ψηφοφορίας

Μια νέα διαδικασία ψηφοφορίας ήρθε στο Survivor για να ταράξει για ακόμα μια φορά τα νερά και να φέρει ανατροπές στο παιχνίδι επιβίωσης. O Σάκης Τανιμανίδης κάλεσε τους παίκτες σε ένα έκτακτο συμβούλιο του νησιού για να τους ανακοινώσει την έναρξη της 48ωρης ψηφοφορίας του κοινού και τους κανόνες που θα ισχύσουν σε αυτήν.

O παρουσιαστής, όπως είχαμε δει και στο τρέιλερ του επεισοδίου, έφερε στο προσκήνιο την ψηφοφορία αυτή λίγο καιρό πριν το τέλος του παιχνιδιού που θα καθορίσει, όπως και πέρσι, ποιοι θα είναι αυτοί που θα αποχωρούν με βάση τη δημοτικότητά τους. Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι η διάρκεια της ψηφοφορίας διπλασιάστηκε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης ξεκίνησε να λέει στους παίκτες: «Οι εβδομάδες που μας απομένουν είναι σίγουρα λιγότερες από έξι, που σημαίνει ότι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σε αυτούς τους εξτρά παίκτες. Για να μπορέσουμε, λοιπόν, παραγωγικά να κάνουμε περισσότερους αγώνες, ασυλίες και αποχωρήσεις γίνεται αυτή η μεγάλη ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, έτσι ώστε να αποδεσμευτούμε από αυτή την εβδομαδιαία live ψηφοφορία που γινόταν μέχρι σήμερα».

«Ο τρόπος που θα λειτουργήσει αυτή η ψηφοφορία είναι ο εξής: όταν τελειώσει η 48ωρη ψηφοφορία θα υπάρξει μια κατάταξη δημοτικότητας. Ένας θα έχει τις περισσότερες ψήφους, ένας τις λιγότερες και ούτω καθεξής. Έτσι, λοιπόν, αν για παράδειγμα χάσουν οι Μαχητές σε επόμενο παιχνίδι ασυλίας θα έρθουν κανονικά, θα ψηφίσουν και θα βγάλουν τους δυο υποψήφιους όπως πάντα. Αυτή τη φορά, όμως, η αποχώρηση θα γίνει βάσει του ποιος εκ των δύο είναι χαμηλότερα στη σειρά κατάταξης» συνέχισε να λέει ο παρουσιαστής.

Ούτε οι τηλεθεατές αλλά ούτε και οι ίδιοι οι παίκτες θα μάθουν με τη λήξη της ψηφοφορίας την κατάταξη που θα έχει προκύψει. Θα είναι μυστική για όλους και το παιχνίδι θα συνεχιστεί κανονικά ακριβώς όπως και πρώτα. Με την τρέχουσα ψηφοφορία θα δούμε να αποχωρούν έξι παίκτες σε τέσσερις εβδομάδες.

Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιοι θα είναι οι τέσσερις παίκτες που θα πάρουν τη θετική ψήφο του τηλεοπτικού κοινού και θα γυρίσουν στην Ελλάδα για τον ημιτελικό του παιχνιδιού.