WATCHLIST

Τα καλύτερα teen dramas που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση

Τα teen dramas, οι σειρές δηλαδή που έχουν πρωταγωνιστές έφηβους και η βασική τους ιστορία συνήθως ξετυλίγεται στους διαδρόμους ενός σχολείου μιας μικρής πόλης είναι ξεκάθαρα ένα από τα πιο αγαπημένα μας είδη.

Πανέμορφα αγόρια και κορίτσια βρίσκονται μπλεγμένα στις πιο περίεργες ερωτικές και μη ιστορίες ενώ παράλληλα καταφέρνουν να παίρνουν Α+ στα διαγωνίσματα και κερδίζουν υποτροφίες για κολλέγια. Με αφορμή λοιπόν το Riverdale, ένα μικρό έπος που βλέπουμε στο Netflix, το οποίο βασίζεται στους ήρωες από τα κόμικς του Archie και ακολουθεί τη ζωή τους στο σχολείο ( με μια πιο dark πλευρά- τύπου Twin Peaks) αποφάσισα να κάνω μια μικρή λίστα με όλα τα teen dramas που αξίζουν την προσοχή σου.

Buffy, the Vampire Slayer

Η λίστα ανοίγει πανηγυρικά με την Buffy, μια 16χρονη κοπέλα που πολέμησε βαμπίρ, Θεούς και δαίμονες, τον ίδιο της τον εαυτό αλλά και τους φίλους της ενώ παράλληλα πήγαινε σχολείο, ερωτευόταν (τους πιο λάθος άντρες) και μελετούσε για ξόρκια στη βιβλιοθήκη.

Beverly Hills, 90210

Η σειρά των σειρών. Το ”Peach Pit” πριν το ”Central Perk”. Οι πρώτες frenemies και το δίλημμα Kelly ή Brenda πριν την Serena και την Blair. Οι ιστορίες των παιδιών στο Beverly Hills απασχόλησαν εκατομμύρια έφηβους και κατάφεραν να γίνουν σημείο αναφοράς σε συναισθηματο- σεξουαλικά μπερδέματα που γίνονται στις παρέες.

Dawson’s Creek

Δεν ξέρω αν θυμάσαι τι γίνεται σε αυτή τη σειρά- μπερδέματα, σχέσεις που δεν πάνε καθόλου καλά, μπερδεμένοι έφηβοι και ερωτικές απογοητεύσεις- κλασσικά δράματα δηλαδή. Η μεγαλύτερη κληρονομιά όμως αυτής της σειράς είναι α) η Michelle Williams, β) ο Joshua Jackson και ΑΥΤΟ ΤΟ GIF.

The O.C

Άλλη μια σειρά με έξαλλα νιάτα, που ζουν τη ζωή τους στο Orange County και νομίζουν ότι είναι στην κορυφή του κόσμου, μόνο που όλα έχουν τα προσωπικά τους δράματα. Διαζύγια γονιών, καταχρήσεις, απαγορευμένοι έρωτες και ο Seth Cohen, το καλύτερο αγόρι που έχει περάσει ποτέ από teen drama.

Gossip Girl

Πλουσίοπαιδα που ρίχνουν ένα πρόχειρο Chanel και Dior πάνω τους και κυκλοφορούν με λιμουζίνες, βγαίνουν για σαμπάνια στο Upper East Side ενώ παράλληλα κάνουν πλεκτάνες εναντίον των εχθρών τους. Τι καλύτερο να ζητήσει κανείς; Α, ναι έχει και ΠΟΛΥ δράμα, ναρκωτικά, χαμένα αδέρφια, σεξ, διαζύγια όλα αυτά πασπαλισμένα με πανάκριβα ρούχα (αν δεν αντέχεις τους χαρακτήρες μπορείς κάλλιστα να χαζέψεις τα ρούχα) και το φανταστικό δίδυμο Blake Lively- Leighton Meester.

Pretty Little Liars

Μαθήτριες λυκείου (που μοιάζουν με φοιτήτριες μεταπτυχιακού, αλλά οκ- βλέπουμε ωραία ρούχα, αυτό μας αρκεί) μπλέκονται σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι μυστικών καθώς αρχίζουν να δέχονται ανώνυμα sms σχετικά με το θάνατο της κολλητή τους Alison. Στο μεταξύ ερωτεύονται, τσακώνονται, κινδυνεύουν από θάνατο, απλά πράγματα που συμβαίνουν στο Λύκειο δηλαδή.

Smallville

Ο Superman πριν γίνει ο Superman, όταν πήγαινε σχολείο και έκανε παρέα με τον Lex Luthor και προσπαθούσε να καταλάβει και ο ίδιος τι ακριβώς συμβαίνει με τον εαυτό του ενώ φυσικά αναρωτιόταν αν θα βγει ραντεβού με την Lois. Ωραίες εποχές, ανέμελες, που φυσικά ήταν το 1/10 της σειράς καθώς όλα γυρνούσαν γύρω από το γεγονός ότι ο Clark ήταν ο Superman και όχι ένα τυχαίο αγόρι με καρό πουκάμισο και t-shirt.

One tree hill

Η ιστορία έχει να κάνει με δύο ετεροθαλή αδέρφια τον Lucas και τον Nathan, οι οποίοι φυσικά δεν τα πάνε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά μεταξύ τους, αλλά στην πορεία life happens και όλα αλλάζουν. Στην εξίσωση φυσικά μπαίνουν κορίτσια, το μπάσκετ, άγχος για το κολλέγιο, γονείς που παντρεύονται και χωρίζουν, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και δράμα, πολύ δράμα.

Veronica Mars

Η γλυκούλα Kristen Bell, είναι η Veronica μια φαινομενικά απλή μαθήρια που στην πραγματικότητα είναι ιδιωτική ερευνήτρια, η οποία φυσικά μένει σε μια πόλη γεμάτη μυστήρια (μικρά και μεγάλα). Μέσα σε όλα τα άλλα βέβαια ζει και τα δικά της οικογενειακά και ερωτικά δράματα, γιατι η ζωή δεν είναι δίκαιη.

Glee

Εφηβικά δράματα ντυμένα με μουσική aka το φαινόμενο Glee που έκανε ένα μπαμ στην αμερικάνικη τηλεόραση (που δυστυχώς δεν κράτησε για πολύ) και έκανε όλους τους losers στα σχολεία να καταλάβουν ότι έχουν δικαίωμα στον έρωτα και την επιτυχία.