WATCHLIST

Πού βρίσκονται τώρα οι πρωταγωνιστές του “Beverly Hills, 90210”;

Ένα από τα καλά πράγματα του να έχεις μεγαλύτερες αδερφές είναι ότι μαθαίνεις μαζί τους πράγματα που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα έπεφταν στην αντίληψή σου. Με τη δικαιολογία ότι περνάω χρόνο με τις αδερφές μου είδα ταινίες και σειρές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπα ποτέ εξαιτίας της ηλικίας μου- κάπως έτσι ανακάλυψα τον μαγικό κόσμο του 'Beverly Hills, 90210'' και της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Μπορεί να μην θυμάμαι με όλες τις λεπτομέρειες τις ιστορίες που βασάνιζαν τους πρωταγωνιστές του ‘Beverly Hills’ αλλά οι τσακωμοί της Brenda με την Kelly, τα δράματα της Donna και το (ωμαγκαντ) σέξινες του Dylan θα είναι για πάντα στο μυαλό μου ως το πιο κουλ και αγνό teen drama. Με αφορμή τα 26γενέθλια της πρεμιέρας της σειράς αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα και να εντοπίσω τους ηθοποιούς που έδωσαν άλλο νόημα στην καθημερινότητα των εφήβων στα 90’s.

1. Kelly- Jennie Garth

Η Jennie Garth μετά το άρωμα που διαφήμιζε σαν τρελή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 (το είχα, ήταν must τι να κάνουμε) εμφανίστηκε ως Kelly στη σειρά Melrose Place (άλλο έπος αυτό, θα μιλήσουμε άλλη στιγμή για αυτό) αλλά και στην καινούρια σειρά 90210 που προβλήθηκε από το 2008 έως το 2013. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και στο Dancing with the stars αλλά και σε διάφορες τηλεταινίες.

2. Dylan- Luke Perry

Ααααααχ ο Dylan, το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στη σειρά. Δεν έκανε την καριέρα που του άξιζε, ίσως γιατί μιλούσε πάντα με τον ίδιο βραχνό τρόπο, που οκ μας άρεσε αλλά δεν εντυπωσίαζε κανέναν πια. Εμφανίστηκε σε διάφορες σειρές όπως το Hot in Cleveland και Will and Grace αλλά εγώ προσωπικά θα τον θυμάμαι πάντα στην ταινία- *άτυπο* πιλότο της ομώνυμης σειράς- Buffy, the vamire slayer. Φέτος θα τον δούμε στη σειρά Riverdale που έχει βασιστεί στα κόμικ του Archie.

3. David- Brian Austin Green

Το βασικότερο που πρέπει να ξέρεις για τον Brian Austin είναι ότι έχει παντρευτεί την Megan Fox, άντε και ότι έχει κάνει ορισμένες εμφανίσεις σε σειρές όπως το CSI, το Desperate Housewives, Terminator: The Sarah Connor Chronicles και Anger Management. Όπως είπα το σημαντικότερο κατόρθωμά του είναι ο γάμος και τα 3 παιδιά με την Megan.

4. Brandon- Jason Priestley

Μετά το τέλος της σειράς ο γλυκούλης (σε αηδιαστικό σημείο) Brandon δεν έκανε κάποια σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση, προτίμησε να πάει πίσω από τις κάμερες· έτσι είδαμε επεισόδια σκηνοθετημένα από αυτόν στις σειρές 7th Heaven και The Secret life of the American Teenager (προφανώς, πού αλλού θα δούλευε). Μετά από κάποιο ατύχημα που είχε σε αγώνες αυτοκινήτου συνέχισε να δουλεύει ως ηθοποιός και έκανε μερικές εμφανίσεις στην Καναδέζικη τηλεόραση.

5. Brenda- Shannen Doherty

*σηκώνεται όρθια, χειροκροτάει τον καλύτερο χαρακτήρα της σειράς*. Στην Shannen αποδόθηκαν γρήγορα οι χαρακτηρισμοί της σκύλας και της δύσκολης συνεργάτιδας, κάτι που οδήγησε τους παραγωγούς να της δείξουν την πόρτα στην 4η σεζόν. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε από το να κάνει καριέρα στην τηλεόραση, έτσι λίγα χρόνια μετά την αγαπήσαμε ως Prue Halliwell στη σειρά Charmed. Το 2015 η ηθοποιός αποκάλυψε ότι παλεύει με τον καρκίνο του στήθους.

6. Donna- Tori Spelling

”Η αιώνια παρθένα της Αμερικής”, ”η κοπέλα που πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά γιατί ήταν παραγωγός ο πατέρας της”, διάλεξε όποιο χαρακτηρισμό θέλεις, το θέμα είναι ότι η Tori συνέχισε να βρίσκεται στην τηλεόραση ακόμα και μετά το happy end της Donna στη σειρά. Εμφανίσεις σε σειρές, παρουσιάστρια σε talk show μέχρι και δικό της reality είχε, αμέε.

7. Steve- Ian Ziering

Όπως και ο χαρακτήρας της Kelly, ο Steve έκανε κάποιες σύντομες εμφανίσεις στην καινούρια σειρά 90210 που έκανε πρεμιέρα το 2008 ωστόσο ο Ian δεν έκανε ποτέ μεγάλη καριέρα- με εξαίρεση βέβαια τον ρόλο του στην ταινία Sharknado, η οποία για κάποιο λόγο πήρε μεγάλες διαστάσεις και πλέον θεωρείται cult ταινία.

 

8. Andrea- Gabrielle Carteris

Κανείς δεν θυμάται τι έκανε η Gabrielle στη σειρά (οκ, εκτός από τους φοβερά φανατικούς της σειράς) εκτός του ότι ήταν 29 χρονών όταν έκανε την 16χρονη (ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ) Andrea. Μετά το Beverly Hills εμφανίστηκε σε διάφορες σειρές, μεταξύ άλλων στις Nip/ Tuck και Criminal Minds.