WATCHLIST

Οι 14 πιο πολυαναμενόμενες σειρές του 2019

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι σε όλα τα επίπεδα και πέρα από τα κλασικά βαρύγδουπα- βλέπε επαγγελματικά, προσωπικά κοκ- ας κάνουμε κι ένα προγραμματάκι για τις μικρές χαρές της ζωής, όπως είναι οι σειρές που θα γεμίσουν τον ελεύθερο σου χρόνο, θα του δώσουν νόημα, θα σε κάνουν να ξεφύγεις από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Κι αν νομίζεις ότι περνάς δράματα, παρακάτω να δεις τι γίνεται. Σειρές που περιμένεις, στην πλειοψηφία τους οι συνέχειες των ήδη αγαπημένων σου που αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Stranger Things s03

Βρε πώς μεγάλωσαν αυτά τα παλιόπαιδα, ούτε που το καταλάβαμε. Το αινιγματικό teaser του 3ου κύκλου κυκλοφόρησε μέσω Twitter και όπως εγγυάται ένας εκ των δημιουργών της σειράς «θα είναι πολύ διαφορετικός». Η σεζόν θ’ ανέβει στο Netflix στις 4 Ιουλίου και σύμφωνα με το πόστερ που κυκλοφόρησε, «ένα καλοκαίρι μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα».

 

True Detective s03

Άλλη μία τηλεοπτική επιστροφή για την οποία δαγκωνόμαστε από ανυπομονησία. Η 3η σεζόν True Detective έρχεται με σκοπό να αποκαταστήσει την ατιμασμένη φήμη της σειράς, μετά το βατερλώ που κατά γενική ομολογία προκάλεσε ο 2ος κύκλος. Οι φήμες περί επιστροφής του Matther McConaughey στο καστ δεν επιβεβαιώθηκαν κι αυτό μπορεί να πλήγωσε μερικούς, αλλά κι ο Mahersala Ali, ως ντετέκτιβ σε συνδυασμό με την υπόσχεση των δημιουργών ότι η νέα σεζόν θα θυμήσει παλιές, καλές εποχές True Detective, αρκούν για να κατσικωθούμε στον καναπέ στις 13 (η πρεμιέρα στην Αμερική), ρεαλιστικά 14 Ιανουαρίου.

 

Game of Thrones s08

Όσο και να μας έχει ταλαιπωρήσει αυτή η επαναλαμβανόμενη αναμονή όλα αυτά τα χρόνια, τη σκέψη «άντε να τελειώνει κι αυτή η σειρά να ηρεμήσουμε πια», ποτέ, κανείς δεν έκανε στα σοβαρά. Γιατί μπορεί το χρονικό του Γουέστερος να μας έχει βγάλει τη ψυχή για να βλέπουμε 8 επεισόδια κάθε ενάμιση χρόνο, αλλά η απόλαυση είναι τεράστια. Το επικό τέλος της πιο αγαπημένης σειράς του κόσμου έ-ερχεται τον Απρίλη.

 

Big Little Lies s02

Μια συνέχεια πολυσυζητημένη και τόσο πολυαναμενόμενη που σχεδόν αγχώνει. Για τη νέα σεζόν Big Little Lies ξέρουμε πολλά από νωρίς. Ότι η Meryl Streep μπαίνει στο καστ για να υποδυθεί τη μητέρα του Perry Wright- ο αποβιώσας, κρετίνος σύζυγος της Nicole Kidman- ότι η Nicole Kidman και τη Reese Witherspoon πέρα από πρωταγωνίστριες, θα είναι και παραγωγοί, ενώ στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, τον Jean- Marc Vallée θα αντικαταστήσει η πολυβραβευμένη Βρετανίδα σκηνοθέτιδα Andrea Arnold, η οποία μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί και από το Φεστιβάλ Καννών. Το περιμένουμε τον Ιούνιο.

 

The Crown s03

Μία από τις πλέον ποιοτικές τηλεοπτικές σειρές που αναμένεται να είναι έτοιμη προς κατανάλωση στο 2ο μισό της χρονιάς. Στη συνέχεια της ιστορίας, θα παρακολουθήσουμε τα έργα και τις ημέρες της “Lilibet” κατά τη δεκαετία του 1970. Οι νέες προσθήκες στο καστ, αφορούν στην Helena Bonham Carter ως πριγκίπισσα Μάργκαρετ, στην Οlivia Colman (η οποία αντικαθιστά την Claire Foy στον ρόλο της βασίλισσας)  και στον Tobias Menzies, αντί του «Φιλίππου» Matt Smith. Όπως έχει γίνει γνωστό, είναι ο κύκλος που θα κάνει την εμφάνισή της και η Νταϊάνα, ενσαρκωμένη από την Sophie Turner, την οποία γνωρίζουμε ήδη ως Sansa Stark στο Game of Thrones.  

Veep s07

Αναμονή τέλος για το κοινό της κωμικής σειράς του HBO, το οποίο έπρεπε να περιμένει λίγο παραπάνω, μέχρι τον έβδομο και τελευταίο κύκλο. Η Julia Louis-Dreyfus είναι καλά, ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες, αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού, ανάρρωσε κι έχει ήδη γυρίσει τα περισσότερα επεισόδια. Στόχος για τους παραγωγούς ήταν να φτιάξουν την καλύτερη σεζόν στην ιστορία του Veep. Για να δούμε.

 

Fargo s04

Το ‘χε πει ο επικεφαλής του δικτύου FX: «τίπορα δεν έχει τελειώσει για το Fargo». Μιζούρι λοιπόν, στα 1950. Δύο συνδικάτα Αφρικανών συνάπτουν εκεχειρία. Στο πλαίσιο αυτής, ανταλλάσσουν τους γιους τους κι ο ένας αναθρέφει το παιδί του άλλου. Τίποτα φυσικά, δεν πάει κατ’ ευχήν. Τα όπλα παίρνουν φωτιά. Το Fargo όμως δεν ήταν ποτέ απλά μια ακόμα ιστορία εγκλήματος. Στις ήδη υπάρχουσες αντισυμβατικές επιλογές πρωταγωνιστών (Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst) ήρθε η σειρά του κωμικού ηθοποιού Chris Rock, και ποιος να το περίμενε αυτό αλήθεια.

 

Taboo s02

Η 2η σεζόν του Taboo θέλει λίγους μήνες ακόμα για να κάνει πρεμιέρα, οπότε μια χαρά προλαβαίνεις να βυθιστείς στον εκδικητικό βυθό του Tom Hardy. Μαζί του και στην κόλαση λες; ετοιμάσου να το αποδείξεις. «Με ενθουσιασμό και έξαψη σας ανακοινώνουμε ότι οι περιπέτειες του ‘διαβόλου’ Ντελέινι και της καταραμένης κουστωδίας του θα έχουν συνέχεια» ανακοίνωσε στα τέλη του 2018 ο «πολύς» Ridley Scott, ο οποίος εκτελεί χρέη executive producer.

 

Peaky Blinders s05

Οι περιπέτειες του Thomas Shelby, της φαμίλιας κι όλων των οχτρών που τον καταδιώκουν θα έχουν και συνέχεια, και πώς όχι άλλωστε, μετά από τέτοιο συγκλονιστικό φινάλε. Ο 4ος κύκλος έκλεισε σπουδαία, αφήνοντας τον πήχη στο ψηλότερο σημείο για αρκετούς μήνες. Εντός της χρονιάς θα έρθει η ώρα της κρίσης λοιπόν, με τις πληροφορίες που διαρρέουν να κάνουν λόγο για νέες προσθήκες στο καστ. Η ιστορία τοποθετείται χρονικά μετά το οικονομικό κραχ του 1929. Όσο για τον Shelby είναι πλέον βουλευτής. Κρίμα που η χήρα May Carleton δε θα ‘ναι εκεί να τον καμαρώσει…

 

Sex Education

Μία από τις σειρές που ξεχωρίζει στη λίστα με τα νέα του Netflix για το 2019 είναι το Sex Education. Σύμφωνα με το στόρι, ένας έφηβος παρθένος που ζει με τη γκουρού σεξοθεραπεύτρια μαμά του ενώνει τις δυνάμεις του με την hot συμμαθήτρια και μαζί φτιάχνουν μια «παράνομη» κλινική σεξ εντός του σχολείου. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Στον ρόλο της μαμάς η αγαπημένη μας Gillian Anderson.

 

Homeland s08

Άλλο ένα τέλος που δεν είμαστε σίγουροι αν θέλουμε να το δούμε. Και τι δεν έχει περάσει η Carrie Mathison στις 7 σεζόν του Homeland. Όχι ότι δεν πήγαινε γυρεύοντας βέβαια, άλλη συζήτηση αυτή. Με το τελευταίο επεισόδιο του 7ου κύκλου να παίζει ακόμα πολύ δυσάρεστα στις οθόνες του μυαλού μας, σφίγγουμε δοντάκια και περιμένουμε ό,τι προκύψει τον ερχόμενο Ιούνιο. Αλλά επειδή πρόκειται για μια σειρά συνηθισμένη στις ανατροπές, ποτέ δεν ξέρεις, και το happy ending παραμένει ανοιχτό ενδεχόμενο. 

 

13 Reasons Why s03

Την άνοιξη του 2019, μαζί με τις αμυγδαλιές, θα ανθίσουν και οι έφηβοι του 13 Reasons Why. Κάπως οξύμωρο ακούγεται βέβαια εν προκειμένω, καθότι οι μαθητές του Liberty High όσο και να πεις, δε φημίζονται για την αισιοδοξία τους. Τι απέγινε η Clay και μερικά ακόμα μυστηριώδη ερωτήματα ελπίζουμε να απαντηθούν στην 3η σεζόν της αμφιλεγόμενης εφηβικής δραματικής σειράς του Netflix.

 

Glow s03

Τα δυναμικά κορίτσια της ομάδας των καλτ “Gorgeous Ladies of Wrestling” φοράνε ξανά τα σφιχτά φανταζί κορμάκια και τις γκέτες τους, κρεπάρουν μαλλί και μπαίνουν στο ρινγκ για λίγη ακόμα στημένη πάλη όχι στο Λος Άντζελες, αλλά στο Λας Βέγκας. Τα νέα επεισόδια αναμένονται τον Ιούνιο.

 

The Affair s05

Ο 4ος κύκλος θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη μας ως ο τελευταίος που είδαμε ζωντανή την Alison. Στον 5ο και τελευταίο κύκλο επιβάλλεται να μάθουμε ποιος ήταν ο δολοφόνος της. Η αυλαία θα πέσει το ερχόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 19 Αυγούστου σε 10 επεισόδια, τα οποία φτάνουν μέχρι την ενηλικίωση της κόρης του Cole και της Alison, η οποία επιστρέφει στο Montauk για να μάθει την αλήθεια για τις τελευταίες ημέρες της μητέρας της. Τον ρόλο της Joanie αναλαμβάνει η Anna Paquin.