WATCHLIST

8 horror σειρές που θα σε καθηλώσουν στον καναπέ

Η σχέση μου με τις horror ταινίες ήταν πάντα καλή και όσο και να πάγωνα στην ιδέα ενός μανιακού δολοφόνου ή ενός κοριτσιού που μιλούσε με φαντάσματα (αυτό το πράγμα με τα πιτσιρίκια πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή) δεν πατούσα ποτέ παύση σε αυτό που έβλεπα. Και μετά ήρθε στη ζωή μου το American Horror Story-η πρώτη horror σειρά που είδα ποτέ (τον Dexter δεν τον μετράω, γιατί α) δεν τελείωσα ποτέ τη σειρά και β) ήταν κυρίως procedural σειρά και ολίγον τι βαρετή από ένα σημείο και μετά) και που με κράτησε ξάγρυπνη πολλά βράδια.

Αν λοιπόν λατρεύεις και εσύ τις horror ταινίες τότε οι παρακάτω 8 σειρές πρέπει να μπουν (αν δεν έχουν μπει ακόμα) στην watchlist σου- στοίχημα ότι δεν θα σηκωθείς από τον καναπέ αν δεν τελειώσεις τις σεζόν όποιας σειράς επιλέξεις να δεις!

American Horror Story

Από την 1η σεζόν το American Horror Story έδειξε ότι έχει σκοπό να μας τρομάξει για τα καλά καθώς ακόμα και οι τίτλοι αρχής είναι spooky as hell. Προσωπικά λατρεύω τη δεύτερη σεζόν που διαδραματίζεται σε ένα άσυλο αλλά και το Hotel στο οποίο είδαμε την Lady Gaga ήταν ένα (στιλιστικό) όνειρο.

Hannibal

Αυτή η σειρά είναι ΠΟΛΥ βαριά, όχι γιατί έχει τρελό splatter αλλά γιατί έχει φοβερά επιβλητική σκηνοθεσία και ερμηνείες. Από τα απίστευτα κάδρα μέχρι τις γαστρονομικές επιλογές του Hannibal Lecter είναι όλα προσεγμένα που νιώθεις στο πετσί σου την ένταση του εκάστοτε επεισοδίου.

Penny Dreadful

Μια σειρά εποχής που είναι γεμάτη σκοτεινά πλάνα, μεταφυσικές ιστορίες που θα σε αγριέψουν και πρωταγωνιστές που μπλέκονται σε τρομακτικά μυστήρια, επίσης παίζει και ο Josh Hartnett, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΑ;

The Strain

Μια sci fi σειρά που θα σε κάνει να κοιτάξεις με αηδία την οθόνη ΑΛΛΑ θα σε κρατήσει εκεί γιατί η ιστορία της είναι φοβερά ενδιαφέρουσα που όλως παραδόξως κάνει apply στη δική μας πραγματικότητα.

Scream

Το παλιό, κλασσικό, αγαπημένο μας Scream που μας έκανε να τσιρίζουμε από τρόμο το 1996 μεταφέρθηκε στην οθόνη- αν λοιπόν είσαι fan της παλιάς τριλογίας ξέρεις τι πρέπει να δεις.

Ash vs. Evil Dead

Οκ, αυτή η σειρά δεν θα σε κάνει να κρυφτείς από τρόμο- κυρίως από αηδία γιατί έχει splatter, αλλά είναι τόσο fun και ο Ash είναι φανταστικός που θα καταλήξεις να γελάς στο τέλος.

Scream Queens

Ο εναλλακτικός τίτλος αυτής της σειράς θα μπορούσε να είναι το scream συναντάει το Gossip Girl και κάνουν ένα παιδάκι, το Scream Queens. Οι φανταστικές ερμηνείες από Jamie Lee Curtis και Emma Roberts και τα ακόμα πιο φανταστικά ρούχα θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι όντως βλέπεις horror σειρά.

Bates Motel

Αυτή η σειρά δεν έχει προβληθεί ακόμα στο σαλόνι μου ΑΛΛΑ όταν διάβασα στο Popcode ότι εμφανίζεται η Rihanna, κάτι μέσα μου σκίρτησε και με έκανε να ψάξω περισσότερες info για αυτήν. Η σειρά είναι το τηλεοπτικό requel της ταινίας ‘Psycho’ (ναι, με τη γνωστή σκηνή στο ντους) οπότε καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να της αφιερώσεις λίγο χρόνο.