WATCHLIST

Olivia Pope – Meredith Grey: Ποια θα αναδειχθεί νικήτρια τελικά;

Η τελική αναμέτρηση για την ανάδειξη της Miss Fox Life, της κορυφαίας, σύμφωνα με το κοινό, γυναίκας πρωταγωνίστριας από τις σειρές του FOX Life, βρίσκεται εδώ. Οι δυο προσωπικότητες που έφτασαν στον τελικό είναι η Olivia Pope του "Scandal" και η Meredith Grey του "Grey's Anatomy". Αν αυτό δεν είναι μάχη γιγάντων, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να είναι!

Από τη μια η Olivia, μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της Washington, η γυναίκα πίσω από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η κόρη του αρχηγού της πιο obscure μυστικής υπηρεσίας της χώρας, η επιτυχημένη επαγγελματίας, η ειλικρινής φίλη, η ερωμένη που δίνεται ολόψυχα, η γυναίκα που μπορεί, με την ίδια ευκολία, να “σβήσει” και να “βάλει φωτιές” στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο τελικός έφτασε! Ψήφισε την αγαπημένη σου πρωταγωνίστρια από τις σειρές του FOX Life και κέρδισε πλούσια δώρα! Μπες τώρα στο Facebook και δώσε την ψήφο σου.

Από την άλλη η Meredith, η “γιατρός της διπλανής πόρτας”, έξυπνη και γλυκιά, δυναμική, αλλά και νευρωτική, στοργική μητέρα, αφοσιωμένη φίλη, αντιμετωπίζει τις χαρές και τις λύπες της ζωής με τον δικό της τρόπο, καθώς, για την ίδια, δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο, αλλά, κυρίως, το γκρι.

Η Ναταλί Σαϊτάκη στηρίζει Olivia Pope

 

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η Olivia θα έφτανε στον τελικό της Miss Fox Life. Η δημιουργός του Scandal, Shonda Rhimes είχε μεγάλα κέφια, όταν διαμόρφωνε τον χαρακτήρα και το στόρι της Liv. Με νομικές σπουδές και προϋπηρεσία σε σημαντικές θέσεις του Λευκού Οίκου, η Olivia μάς συστήνεται ως η πιο αποτελεσματική handler της Washington D.C. Είσαι κάποιο σημαντικό πρόσωπο και βλέπεις ένα σκάνδαλο να έρχεται κατά πάνω σου και να σου καταστρέφει τη ζωή; Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια των αρχών; Χρειάζεσαι άμεσα crisis management σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου; Who you gonna call? Φυσικά, την Olivia και τους συνεργάτες της, τους γνωστούς ως “Μονομάχους με κοστούμι”. Η Olivia και τα “παιδιά”, οι “Μονομάχοι” της – στους οποίους, παρεμπιπτόντως,  έχει σταθεί καλύτερα απ’ ό,τι οι οικογένειές τους – θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Η Olivia ξεπερνάει τον χαρακτηρισμό “δυναμική”. Είναι δημιουργική, εφευρετική, προσαρμοστική κι όλα αυτά χωρίς να είναι άτρωτη. Αυτό ακριβώς την κάνει ξεχωριστή από όλες τις ηρωίδες που κονταροχτυπήθηκαν μαζί της στον διαγωνισμό Miss Fox Life και δεν κατάφεραν να φτάσουν στην τελική αναμέτρηση. Η Olivia κάνει τα λάθη της, έχει αδυναμίες τις οποίες δείχνει ή, έστω, υπονοεί, και συχνά υποκύπτει σε έξωθεν πιέσεις. Όχι απαραίτητα για να εξυπηρετήσει με έμμεσο τρόπο τους σκοπούς της, αλλά, γιατί έχει μάθει πως η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτα και ότι εσύ πρέπει να διεκδικείς καθημερινά αυτά τα οποία, υπό άλλες συνθήκες, θα τα θεωρούσες δεδομένα.

Η σχέση της με τον πρόεδρο Fitz Grant, η σχέση της με τον Jake Ballard και η σχέση με τον πατέρα της Rowan Pope, μέσα από τα διάφορα story arcs των πέντε σεζόν του Scandal, αναδεικνύουν το βάθος του χαρακτήρα της και προσφέρουν στον θεατή απολαυστικούς διαλόγους, μοναδικά “πνευματικά πινγκ – πονγκ” με φόντο κόκκινο κρασί και ποπ κορν (το αγαπημένο ποτό και σνακ της Liv αντίστοιχα).

Γιατί, λοιπόν, θα πρέπει να νικήσει η Olivia; Γιατί, δεν αναπαράγει ακόμα ένα πρότυπο “white privileged woman”, παρότι η ίδια θα μπορούσε να θεωρηθεί προνομιούχα. Πάλεψε, όμως, για όσα έχει πετύχει και ποτέ δεν θα σταματήσει να παλεύει. Γιατί εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι αποτελεσματική σχεδόν πάντα και, τις φορές που αποτυγχάνει, απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι όλες θα μπορούσαμε να γίνουμε σαν εκείνη, καθώς η ίδια δεν είναι υπεράνθρωπος.

 

Η Αφροδίτη Σακκά στηρίζει Meredith Grey

 

Ξέρω οτι ανήκω στη μειονότητα, αλλά θα υπερασπίζομαι την Meredith Grey ακόμα κι αν πρέπει να αναλύσω 11 σεζόν. Σίγουρα, είναι λίγο σκοτεινή και σκληρή σαν χαρακτήρας αλλά είναι η ζωή που την έφερε σε αυτή την κατάσταση, φίλοι. Αρχικά, πόσο υπέροχο είναι το γεγονός (για όλους εμάς τους αθεράπευτα ρομαντικούς, μπλα μπλα) οτι όταν η Meredith πρωτογνώρισε τον Derek, δεν ήξερε οτι το one-night stand τους θα κατέληγε σε γάμο και πως θα γινόταν ο πατέρας των παιδιών της. Και πάνω που βρήκε την ευτυχία δηλαδή, έρχεται εκεί η όχι-και-τόσο-πρώην σύζυγος, Addison, και της κάνει τη ζωή ποδήλατο.

Ευτυχώς, πάντα στο πλευρό της βρίσκεται το ‘άτομό’ της, το στήριγμά της, η Cristina Yang και αποδεικνύεται περίτρανα πως οι καλύτεροί μας φίλοι είναι οι αδελφές ψυχές μας. Μαθήματα ζωής. Ακόμα και όταν έφυγε η Cristina για το Seattle, παίρνει τη θέση της ο Alex ο οποίος βλέπει κάτω από το σκληρό πρόσωπο της Meredith και γίνεται το κλαδάκι της (υπάρχει αυτή η έκφραση;) Δεν πείθεσαι ακόμα ε; Θα βάλω τα μεγάλα μέσα. Θα συνεχίσω λέγοντας πως η Meredith Grey μεγάλωσε χωρίς πατέρα, με μία αλκοολική μητέρα.

Η μικρή Meredith, λοιπόν, κρατούσε ως φύλακα άγγελο μία κούκλα ανατομίας όσο τριγυρνούσε στους διαδρόμους του νοσοκομείου που δούλευε η χειρούργος, μητέρα της. Και για να ξέρεις δηλαδή, αν οφείλεται κάπου η μία κάποια διαστροφή της Meredith, ήταν εκείνη που έπρεπε να καλέσει την αστυνομία όταν είδε την μητέρα της με κομμένες τις φλέβες επειδή την είχε αφήσει ο τότε -παντρεμένος- σύντροφός της, Richard.

Όχι μόνο αυτό, αλλά σχεδόν 20 χρόνια μετά η μητέρα της απέκτησε Alzheimer, έγινε ακόμα πιο απότομη προς τη Meredith και μάλιστα την αποκάλεσε ‘συνηθισμένη’. Μέγα λάθος, φίλη. Συνεχίζοντας στην ενήλικη ζωή, όταν ερωτεύθηκε τον Derek Sheperd (παντρεμένος όπως είπαμε, κατά μάνα κατά κύρη), προσπάθησε για την αγάπη του, αντί να κάνει πίσω και αυτό αγαπητή μου, δεν είναι παρακάλι αλλά δυναμικότητα. Κάπου εδώ θα σημειώσω, ακόμα, πως η γυναίκα αυτή κάποια στιγμή είχε το χέρι της πάνω σε μία βόμβα και όχι μόνο δεν ανατινάχτηκε αλλά έκανε και το χειρουργείο.

Άσχετα αν ανατινάχτηκε όταν είχε βγει απ’ το θάλαμο. Αλλά παιδιά, εντάξει, ας της δώσουμε κάτι (Miss Fox Life Award, λέω ‘γω τώρα). Χρειάζεται να μιλήσω για τότε που επιτέλους κατάφερε να είναι με τον Derek και τότε ήταν ακριβώς που είδε τον πυροβολεί ένας κατά συρροήν δολοφόνος και μετά έχασε και το παιδί που είχε στα σπλάχνα της, αφού έχει ένα όπλο στραμμένο επάνω της, ενώ ο άνθρωπός της ξεψυχούσε στο χειρουργικό τραπέζι;; Επειδή έχω κι άλλες, πολλές ατυχίες στη ζωή της Meredith Grey, θα σταματήσω εδώ και θα πω πως αξίζει ετούτο το βραβείο μόνο και μόνο για την δύναμη και την αποφασιστικότητά της. Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτή η γυναίκα θα πρέπει να ονομαστεί όχι Meredith Grey, αλλά Meredith Μαύρη Κακή κι Ανάποδη. Το αξίζει το αγαλματίδιο σας λέω!

Το κανάλι FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.