NETFLIX

17 νέες σειρές που θα λιώσουμε αυτή την τηλεοπτική σεζόν

APPLE TV+

Ζούμε στην εποχή της Peak TV και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει πια ένα χάος σειρών από ένα χάος δικτύων και πλατφορμών. Γι' αυτό και εμείς κάναμε το βασικό ξεσκαρτάρισμα του fall season, για να έχεις στα χέρια σου τον μοναδικό τηλεοπτικό οδηγό ξένων σειρών που θα χρειαστείς. Από την τηλεοπτική επιστροφή της Jennifer Aniston και την προσγείωση της Gwyneth Paltrow στη μικρή οθόνη, μέχρι fantasy epics όπως το "Dark Materials" και το "Witcher" του Henry Cavill, η παρακάτω λίστα έχει κάτι για όλες. 

Unbelievable

Βασισμένη στο βραβευμένο με βραβείο Pulitzer άρθρο του ProPublica ”An Unbelievable Story of Rape”, η μίνι σειρά “Unbelievable” εμπνέεται από την αληθινή ιστορία μιας 18χρονης κοπέλας που, αφότου κάνει καταγγελία του βιασμού της, κατηγορείται ότι κατασκεύασε την ιστορία της. Εκτός από την ταλαντούχα Kaitlyn Dever που ανακαλύψαμε στο υπέροχο ‘Booksmart’ και την πάντοτε φανταστική Toni Collette που θέλαμε να δούμε ανάμεσα στις φετινές υποψήφιες Α΄Γυναικείου για τη δουλειά της στο “Hereditary”, το “Unbelievable” έχει δυνατά χαρτιά και πίσω από την κάμερα. Η δημιουργός του Susannah Grant έχει γράψει από “Party of Five” και “Pocahontas” μέχρι το “Erin Brockovich” για το οποίο βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ και άλλα βραβεία, ενώ η σκηνοθέτιδα της σειράς Lisa Cholodenko μας κέρδισε με το υποψήφιο “The Kids Are All Right” και το “Olive Kitteridge” των οκτώ Emmys.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Undone

Μετά από μια επιθανάτια εμπειρία, η 28χρονη Alma ανακαλύπτει ότι έχει αποκτήσει μια νέα σχέση με τον χρόνο που θα χρησιμοποιήσει για να λύσει το μυστήριο του θανάτου του πατέρα της. Ο Raphael Bob-Waksberg του ‘Bojack Horseman’ δημιούργησε μια νέα σειρά για το Amazon με τη ρεαλιστική τεχνική animation του rotoscoping και έχει ήδη κερδίσει μερικές από τις καλύτερες κριτικές για το 2019.

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video. 

Criminal

Το ‘Criminal’ είναι η πιο φιλόδοξη αστυνομική παραγωγή του Netflix ως τώρα. Το procedural θα αποτελείται από 12 επεισόδια, γυρισμένα σε διαφορετικές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, όλα με τοπικά καστ και συνεργεία και γραμμένα στην εκάστοτε γλώσσα. Η δράση θα τοποθετείται στην αίθουσα ανάκρισης, αντικαθιστώντας τις καταδιώξεις και τις έρευνες για τα κλειστοφοβικά ψυχολογικά παιχνίδια που προκύπτουν μεταξύ ντετέκτιβ και υπόπτων. Το ποδαρικό στο μεγαλεπήβολο πανευρωπαϊκό εγχείρημα το κάνει η Αγγλία, με καστ που περιλαμβάνει τον David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) και τη Hayley Atwell (Captain America).

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

The Politician

Ο πολυπράγμων Ryan Murphy των “American Horror Story”, “American Crime Story”, “FEUD”, “Pose”, “Glee”, “Nip/Tuck” και άλλων σειρών, κάνει πρεμιέρα της πρώτης από τις σειρές της αποκλειστικής του συμφωνίας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix και παίζει σε γνώριμο γήπεδο. Το “Politician” φαίνεται να είναι μια μίξη “Election” και της προσωπικής μου αγαπημένης σειράς του δημιουργού “Popular”, με πρωταγωνιστή έναν φιλόδοξο μαθητή που θέλει να γίνει Πρόεδρος των Η.Π.Α. Πρώτα όμως πρέπει να μπει στο Harvard. Όταν βάζει υποψηφιότητα για το συμβούλιο του σχολείου του, η οικογένειά του θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό του για να τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του. Στις επάλξεις θα βρεις ηθοποιούς που έχει λατρέψει ο Murphy όπως η Jessica Lange, η Gwyneth Paltrow και η Judith Light, ενώ στη σειρά θα παίξει και ο μύθος Bette Midler.

Η σειρά θα στριμάρει στο Netflix στις 27 Σεπτεμβρίου.

Raising Dion

Το ομώνυμο κόμικ του Dennis Liu γίνεται σειρά και ακολουθεί μία μόνη, μαύρη μητέρα στην προσπάθειά της να μεγαλώσει έναν γιο που έχει εκδηλώσει υπερδυνάμεις. Η οικογενειακή, sci-fi σειρά έχει τον Michael B. Jordan στην παραγωγή και θα διατηρήσει μία προσγειωμένη, εγκάρδια προσέγγιση στο υπερηρωικό κόνσεπτ.

Η σειρά θα στριμάρει στο Netflix στις 4 Οκτωβρίου.

Catherine the Great

Η Ντάμα (ω, ναι, είναι Ντάμα και επισήμως) Helen Mirren θα υποδυθεί την Αικατερίνη Β΄της Ρωσίας, την επονομαζόμενη και Μεγάλη, σε μίνι σειρά 4 επεισοδίων από το HBO και το Sky Atlantic. Εκτός από την παραγωγή πολυτελείας που μπορείς να περιμένεις, ετοιμάσου και για ερωτικά σκάνδαλα εποχής. Η Αικατερίνη είχε τα ηνία της χώρας για μισό σχεδόν αιώνα – για πολλούς ήταν η αρχιτέκτονας της μοντέρνας Ρωσίας – και μνημονεύεται όχι μόνο για την απαράμιλλη ισχύ της, αλλά και για την ταραχώδη προσωπική ζωή της που προκαλούσε τα σχόλια συντηρητικών πολιτικών.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου στην Cosmote TV.

Batwoman

Η Ruby Rose που γνώρισες από το “Orange Is the New Black” θα βγάλει τη Batwoman από τη σκιά και θα τη φέρει στην τηλεόραση. Η Kate Kane, aka η Batwoman όπως την επαναδημιούργησε η DC στη σύγχρονη εκδοχή της, είναι μια δυναμική, ομοφυλόφιλη Αμερικανίδα εβραϊκής καταγωγής που πλήρωσε τον σεξουαλικό της προσανατολισμό με μια ατιμωτική αποπομπή από το West Point, τη διασημότερη στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ. Έκτοτε πολεμάει τους κακούς και τα προσωπικά της φαντάσματα κρυμμένη πίσω από τη στολή και την περσόνα της Batwoman.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου.

Living With Yourself

NETFLIX

Ο Paul Rudd παίζει δύο ρόλους σε μία κωμωδία για έναν άνδρα που κάνει μια προηγμένη εγχείρηση με σκοπό να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Μόνο που τελικά αντικαθιστάται κυριολεκτικά από μία καλύτερη βερσιόν του εαυτού του. Η σειρά έρχεται από τον σεναριογράφο του “Today Show” Timothy Greenberg.

Η σειρά θα στριμάρει στο Netflix στις 18 Οκτωβρίου.

Modern Love

Ο δημιουργός των αγαπημένων “Once” και “Sing Street”, John Carney, επιστρατεύει ένα απίστευτο καστ και μεταφέρει την ομώνυμη στήλη των New York Times για την αγάπη σε όλες της τις μορφές. Το τρέιλερ είναι γεμάτο διάσημους ανθρώπους που ερωτεύονται, αλλά για να μην σου ξεφύγει κανείς, έχουμε και λέμε: Anne Hathaway, Tina Fey, John Slattery, Catherine Keener, Dev Patel, Shea Whigham, Andy Garcia, Cristin Milioti, Brandon Victor Dixon, Olivia Cooke, Andrew Scott, Julia Garner, Gary Carr, John Gallagher, Jr., Sofia Boutella.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου στο Amazon Prime Video.

The Morning Show

Η Jennifer Aniston και η Reese Witherspoon δεν πρωταγωνιστούν απλώς στη σειρά που θα δούμε από τη νέα streaming πλατφόρμα της Apple, αλλά κάνουν και την παραγωγή της. Στο show η Aniston θα υποδυθεί την παρουσιάστρια μιας πρωινής ενημερωτικής εκπομπής που χάνει τον δεύτερο παρουσιαστή της, τον Steve Carell, λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης. Ως η γυναικεία παρουσία της εκπομπής καλείται να αποδείξει την αξία της χωρίς τον συμπαρουσιαστή της και να υπερασπιστεί τη θέση της όταν τη διεκδικεί ο χαρακτήρας της Reese Witherspoon. Εκτός από τα τρία αυτά μεγάλα ονόματα, θα δούμε πλάι τους και τους Billy Crudup, Mark Duplass και Gugu Mbatha-Raw.

Η σειρά θα στριμάρει στο Apple TV+ την 1η Νοεμβρίου.

Dickinson

Η πολυταλαντούχα, υποψήφια για Όσκαρ Hailee Steinfeld θα υποδυθεί την εμβληματική Αμερικανίδα ποιήτρια σε μία κωμωδία εποχής με σύγχρονη χροιά και τόνο. Η σειρά ενηλικίωσης θα ακολουθήσει την Dickinson όσο προσπαθεί να βρει τη φωνή της, αλλά και αυτούς που μπορούν να την ακούσουν. Η ποιήτρια δεν χωρούσε στην εποχή της και το show θα επιδιώξει να απεικονίσει ακριβώς αυτό, με ευφάνταστους τρόπους.

Η σειρά θα στριμάρει στο Apple TV+ την 1η Νοεμβρίου.

The Mandalorian

Το “Star Wars” κάνει για πρώτη φορά live-action τηλεόραση, αλλά και ποδαρικό στη streaming πλατφόρμα που ετοιμάζει η Disney. Ίσως είναι και το πιο σίγουρο στοίχημά της (ναι, πιο σίγουρο και από τις Marvel σειρές που έχουν δρομολογηθεί). Χρονικά τοποθετημένο πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα της “Επιστροφής των Τζεντάι”, θα ακολουθήσει έναν Mandalorian κυνηγό κεφαλών πέρα από τα όρια της New Republic. Το τρέιλερ υπόσχεται μία τρομερά υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, ενώ το καστ της σειράς είναι ένα πραγματικά απροσδόκητο ρόστερ ηθοποιών. Πέρα από τον Pedro Pascal (Game of Thrones) που πρωταγωνιστεί, τον πλαισιώνει ο Nick Nolte, ο Giancarlo Esposito, ο Taika Waititi και ο Werner Herzog.

Η σειρά θα στριμάρει στο Disney+ στις 12 Νοεμβρίου.

The Crown

Φρέσκια από την οσκαρική της βράβευση, η Olivia Colman παίρνει τη σκυτάλη από την Claire Foy ως Βασίλισσα Ελισάβετ στην ακριβότερη παραγωγή του Netflix αυτή τη στιγμή. Στη φετινή σεζόν θα αντιμετωπίσει την Τραγωδία του Άμπερφαν του 1966, ένα ατύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 116 παιδιών και 28 ενηλίκων και τα πολύ σπάνια, δημόσια δάκρυα της βασίλισσας. Η Colman θα παραμείνει στον ρόλο και για την 4η σεζόν, πλαισιωμένη από τη νέα Πριγκίπισσα Diana και τη Gillian Anderson ως Margaret Thatcher.

Η σειρά θα στριμάρει στο Netflix στις 17 Νοεμβρίου.

Watchmen

Ως κόμικ το “Watchmen” ήταν σταθμός στην απεικόνιση των υπερηρώων και πρότεινε μια σκοτεινή, επικίνδυνη, σίγουρα αντι-ηρωική πλευρά τους. Την περασμένη δεκαετία έκαναν το πέρασμά τους από τη μεγάλη οθόνη από τα χεράκια του Zack Snyder και τώρα ήρθε η ώρα για τη διασκευή τους για την τηλεόραση από τον showrunner του “LOST”, Damon Lindelof. Ο ίδιος και το δίκτυο κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά προς το παρόν, γνωρίζουμε όμως πως παρότι η υπόθεση θα εκτυλίσσεται στο ίδιο σύμπαν των κόμικ, η σειρά θα διαφοροποιηθεί εστιάζοντας σε δική της, ξεχωριστή αφήγηση. Με βασική πρωταγωνίστρια τη φανταστική, προσφάτως βραβευμένη με Emmy και Oscar, Regina King, έχουμε το κίνητρο που χρειαζόμαστε. Μαζί της ο Jeremy Irons και ο Don Johnson.

Η σειρά θα προβληθεί στην Ελλάδα από τη Nova.

His Dark Material

Για όλους τους φαν του Philip Pullman που στήσαμε γλέντι όταν ανακοινώθηκε η μεταφορά του ‘Golden Compass’ στη μεγάλη οθόνη, το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας θα είναι πάντα ένα μαχαίρι στην καρδιά. Δεν πειράζει όμως, θα μας παρηγορήσει η τηλεοπτική μεταφορά της σειράς βιβλίων ‘His Dark Materials’ από το BBC σε 8 επεισόδια. Η επική ιστορία της Lyra, του μικρού κοριτσιού που ζει σε μια παράλληλη διάσταση όπου παιδιά εξαφανίζονται μυστηριωδώς, βρήκε την πρωταγωνίστριά της στη Dafne Keen του ‘Logan’, ενώ στον ρόλο του Lee Scoresby θα δούμε τον υποψήφιο για Όσκαρ και υπερταλαντούχο, Lin Manuel-Miranda. Στη σκηνοθεσία της σειράς ο οσκαρικός Tom Hooper του ‘Λόγου του Βασιλιά’.

Η σειρά θα προβληθεί στην Ελλάδα από τη Nova.

Mrs. Fletcher

Ο Tom Perrotta, συγγραφέας του ‘Leftovers’ και συν-δημιουργός της ομώνυμης σειράς, μεταφέρει άλλο ένα του μυθιστόρημα στην τηλεόραση, αυτή τη φορά ως solo showrunner. Με τη σκηνοθέτιδα Nicole Holofcener (One Mississippi) και τη σεναριογράφο Jessi Klein (Big Mouth), έχει τις ιδανικές συνεργάτιδες για να μεταφέρει σωστά την Eve Fletcher. Μια χωρισμένης μητέρα που στέλνει το παιδί της στο κολέγιο και νιώθει την ανάγκη να ζήσει νέες, ρισκέ ερωτικές περιπέτειες. Ο τρόπος που θα τις αναζητήσει απειλούν την ήσυχη ζωή της στα προάστια, ενώ ταυτόχρονα ο γιος της δεν έχει την υποδοχή που περίμενε στη σχολή του. Ρόλος-γάντι για την απίστευτη Kathryn Hahn που ανήκε πάντα σε πρώτους ρόλους. Επιτέλους η βιομηχανία δείχνει να το καταλαβαίνει.

Η σειρά θα προβληθεί στην Ελλάδα από τη Nova.

The Witcher

Ως Geralt of Rivia, ένας μοναχικός τερατοκτόνος, ο Henry Cavill θα προσπαθήσει να βρει τη θέση του σε ένα σύμπαν όπου οι άνθρωποι είναι μεγαλύτερα τέρατα από αυτά που καταδιώκει. Όταν όμως η μοίρα του τον φέρει απέναντι σε μία μάγισσα και μία νεαρή πριγκίπισσα με ένα επικίνδυνο μυστικό, οι τρεις τους θα αναγκαστούν να μπουν σε κοινή πορεία και να επιβιώσουν σε μία θανατηφόρα ήπειρο. Η δημιουργός της σειράς Lauren Schmidt Hissrich έχει τονίσει ότι το ‘Witcher’ δεν θα βασιστεί στο διάσημο ομώνυμο video game, αλλά στη σειρά βιβλίων που ενέπνευσε, ενώ αποκάλυψε ότι ο Cavill την προσέγγισε ο ίδιος για τον ρόλο ως σούπερφαν του παιχνιδιού. Εκείνη προχώρησε στη διαδικασία των οντισιόν κανονικά, όμως τελικά επέστρεψε σε αυτόν αφού είχε δει 200 περίπου ακόμα ηθοποιούς.

Η σειρά θα στριμάρει στο Netflix μέσα στο 2019.

Κεντρική φωτογραφία: Apple TV+