NETFLIX

Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί στην καινούρια σεζόν του House of Cards (!)

Από χτες το μεσημέρι ένα συγκεκριμένο βίντεο κάνει το γύρο του ελληνικού Internet- ελπίζω να μην βγει παραέξω δηλαδή και γίνουμε τελείως ρεζίλι για τους πολιτικούς που έχει αυτή η χώρα. Σε αυτό το βίντεο, λοιπόν, βλέπουμε τον Απόστολο Πόντα, έναν από τους πολλούς υποψήφιους που διεκδικεί την ηγεσία της Κεντροαριστεράς στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου. Γιατί ασχολούμαστε με αυτόν τον κύριο; Τι έκανε ο Απόστολος και κατάφερε να απασχολήσει ''τα ίντερνετς'' και να γίνει viral στα social media;

Βασικά βλέπει ΠΟΛΥ Netflix, συγκεκριμένα το ”House of Cards” με τον Kevin Spacey. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως είναι πιθανό να μην έχει ΙΔΕΑ ποιος είναι ο Frank Underwood και τι σημαίνει Netflix, και πως υπεύθυνη για αυτό που συνέβη είναι η ομάδα του, η οποία αποφάσισε να τρολάρει άσχημα και αυτόν και το κοινό.

Σε αυτό το βίντεο, λοιπόν, ο Απόστολος κοιτάει ΠΟΛΥΣΟΒΑΡΟΣ την κάμερα και βγάζει τον εξής φοβερά πομπώδη λόγο ενώ εμφανίζονται εικόνες από τον Παπανδρέου και τον Kennedy (!) και ακούμε το Carmina Burana.

”Λένε πως έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν. Αυτό χρειάζεται ο νέος φορέας. Έναν ηγέτη που δεν φοβάται να σε κοιτάξει στα μάτια και να σου πει τι πιστεύει. Πιστεύω στο να βάζουμε πρώτα τους ανθρώπους. Πιστεύω στο να βάλουμε την Ελλάδα στη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω στο να ανοίγουμε τις πόρτες και είμαι πρόθυμος να δουλέψουμε με όλες τις πλευρές ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Είμαι ένας άνθρωπος ταπεινός, ποτέ δεν ξεχνάω από πού προέρχομαι. Έχω βληθεί πολύ αλλά δεν θεωρώ τη στήριξή σου δεδομένη. Πιστεύω στο να δείχνω στους ανθρώπους τη σωστή κατεύθυνση αλλά στο τέλος πρέπει όλοι να είμαστε ελεύθεροι να πάρουμε τη δική μας απόφαση ο καθένας. Λένε πως έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν. Πιστεύω πως ο νέος φορέας αξίζει εμένα τον Απόστολο Πόντα. Κατά βάθος ξέρεις πως έχω δίκαιο.”

Νιώθεις ότι έχεις ακούσει κάπου αυτά τα λόγια; Σου θυμίζει κάτι αυτή η ατάκα που ανοίγει το λόγο του Απόστολου; Καλά κάνεις και νιώθεις έτσι, γιατί ο λόγος του Απόστολου είναι η μετάφραση του λόγου που είχε βγάλει ο Frank Underwood στο promo spot του Netflix για την καινούρια σεζόν του ”House of Cards”.

Δεν με πιστεύεις; Πάτησε play στο βίντεο που ακολουθεί και θα δεις ότι ο Απόστολος δίνει ΕΠΙ ΛΕΞΗ τον ίδιο λόγο.

”They say we get the leaders we deserve. So, here is what i think America deserves. A leader who’s not afraid to look you in the eye and tell you what he believes. I believe in putting people first. I believe in putting America back on track. I believe in opening doors and I’m willing to work with both sides so that we all get what we want. I’m a humble man, I’ve never forgotten where I come from. I’ve taken my licks but I’ve never taken your support for granted. I believe in pointing people in the right direction but in the end we should all be free to make our own decisions. They say we get the leaders we deserve. I think America deserves Frank Underwood and in your heart you know I’m right”.

Ναι, ο Απόστολος ή όποιος τέλος πάντων είναι πίσω από την προώθηση της υποψηφιότητας του Απόστολου θεώρησε ότι η αντιγραφή ενός λόγου που βγάζει ένας φανταστικός χαρακτήρας από μια διάσημη σειρά που βλέπει το ελληνικό κοινό είναι πανέξυπνη ιδέα. Εδώ που τα λέμε, ξόδεψα τόσες λέξεις για να σας μιλήσω για τον Απόστολο, οπότε φαντάζομαι πως η ιδέα τους είχε αποτέλεσμα (το βίντεο έχει πάνω από 100.000 προβολές στο Facebook!), απλά φοβάμαι ότι όσοι δεν γνωρίζουν τη σειρά του Netflix και το τι εστί Frank Underwood, ενδέχεται να θεωρήσουν τον Απόστολο δυναμικό και ικανό υποψήφιο. Και κάπου εδώ νομίζω το πράγμα γίνεται πιο τρομακτικό και από τις προεκλογικές τακτικές του Frank Underwood.