WATCHLIST

Οι εκπομπές που κόπηκαν πριν την ώρα τους

Δεν είναι η πιο εύκολη απόφαση για ένα κανάλι αλλά πάντα είναι μία από τις επιλογές. Παράταση χρόνου για  δουν αν θα δέσει η ομάδα, αν τα νούμερα θα ανέβουν κι αν τελικά θα κόψουν το νήμα στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν. Προϋπόθεση φυσικά να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν.

Καθόλου ωραίο δεν είναι να κόβονται οι εκπομπές και να χάνουν τη δουλειά τους όσοι βρίσκονται μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Έλα όμως που συμβαίνει και μάλιστα με μεγαλύτερη ευκολία τα τελευταία χρόνια από ότι παλαιότερα.

Τελευταία απώλεια το This is Spata Live με οικοδεσπότες τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Ποια μαυρόγατα να τους ευχήθηκε καλή επιτυχία πρώτη από όλους;

Το τέλος της εκπομπής ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι παρουσιαστές το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου.

Νομίζω ότι έχετε συνηθίσει να ακούτε αλήθειες από αυτήν εδώ την εκπομπή και θα τις ακούσετε και τώρα. Λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής και όχι πριν από μία εβδομάδα, ούτε πριν από δύο, ούτε πριν από έναν μήνα, όπως έχει γραφτεί, ενημερωθήκαμε ότι αυτό το όμορφο ταξίδι που λέγεται This is Spata Live, έρχεται προς το τέλος του, όχι τώρα μην ανησυχείτε, δεν μας ξεφορτώνεστε, σε δύο εβδομάδες.

Είναι αλήθεια ότι μας τιμήσατε. Θα μιλήσω τώρα, δεν μιλάμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά εφόσον λήγει πρόωρα για το This is Spata Live. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα νούμερα τηλεθέασης με τα οποία μας τιμήσατε, ήταν διαρκώς αυξανόμενα και θα το πω, ήταν διαρκώς επάνω από το ομοειδές προϊόν του ανταγωνισμού. Ωστόσο δυστυχώς οι εποχές είναι έτσι, κι όπως μας εξηγήθηκε και το καταλαβαίνουμε, είναι τέτοιες και τόσο πιεστικές που δεν δίνουν σε ένα κανάλι που κάνει πρωταθλητισμό, όπως κάνει ο ΑΝΤ1, το χρόνο που χρειάζεται να δώσει σε τέτοιες εκπομπές σαν και εμάς, να ‘χτιστούν’ σε μία ζώνη που δεν υπήρχε ποτέ.

Όμως, και μόνο για αυτό το 13 -14% που μας φέρατε από το μηδέν, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μας. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω πριν δώσω το λόγο και στην Μαίρη, τους συνεργάτες μου μπροστά από τις κάμερες και πίσω, τον Βαγγέλη Περρή” είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Δεν αποχαιρετούμε τώρα, στις 26 Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία μας εκπομπή, τελευταία Παρασκευή του Φλεβάρη, θα το περάσουμε παρέα όλο αυτό το διάστημα. Για εμάς ήταν πραγματικά ουσιαστικό, δεν ήταν απλά τέσσερις μήνες, ήταν πολύ περισσότερα. Δεν θα πούμε άλλα, αλλά σας αξίζει να σας πούμε εμείς τι ακριβώς θα συμβεί, σας αξίζει να μην διαβάζετε λόγια από εδώ και από εκεί στα blogs. Και αν οι υπόλοιποι αφήνουν τα κανάλια τους να μιλήσουν, εμείς θα αποφασίσουμε να το κάνουμε μόνοι μας” συμπλήρωσε η Μαίρη Συνατσάκη.

Όπως μάλλον θα θυμάστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Έχουν κοπεί κι αν έχουν κοπεί εκπομπές. Αν η τηλεθέαση δεν είναι υψηλή τότε κάποιος πατάει το κουμπί.

”Εκείνη την εποχή οι ειδήσεις ήταν μια πολύ περίεργη υπόθεση. Τις γράφαμε εμείς, τις λέγαμε εμείς και τις ακούγαμε εμείς” είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Φρέντυ Γερμανός για την παρουσίαση στην Hχώ των Γεγονότων στην ΕΙΡ. Η ρομαντική εποχή έδωσε τη θέση της στην ”AGB-ιο περίοδο”.

Τις θυμάστε;

Με φόρα

Παρουσίαση: Βλάσσης Μπονάτσος-Αννίτα Πάνια

Χρονιά: 1999

Σημείωση: Το έπος στους τίτλους αρχής. Με φόρα, με φόρα, το πάρτι αρχίζει τώρα. Ο Βαρεμένος με κίτρινη μαργαρίτα στο μικρόφωνο, αξία ανεκτίμητη.

 

The Gym

Παρουσίαση: Χρήστος Φερεντίνος

Χρονιά: 2002

Σημείωση: Το πρώτο ελληνικό ριάλιτι που είδε την πόρτα της εξόδου. Highlight η εμφάνιση του Χρήστου Χολίδη σε ηλικία 23 ετών και με ξανθιά ανταύγεια.

 

Θεά τον έκανες τον μουσακά

Παρουσίαση: Νίκος Μουρατίδης

Χρονιά: 2005

Σημείωση: Ίσως ο πιο εμπνευσμένος τίτλος εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση. Στην πρώτη εκπομπή καλεσμένοι ήταν οι: Πρωτοψάλτη, Αναστασιάδης και Πιπιλή. Στη δεύτερη η Λιάνα Κανέλλη, ο ΙάσοναςΤριανταφυλλίδης και η Πέμυ Ζούνη.

 

Αυτοπροσώπως

Παρουσίαση: Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου

Χρονιά: 2005

Σημείωση: Το πρώτο επεισόδιο ήταν και το τελευταίο. Να φταίει ο Καντάφι; Να φταίει η σκηνή; Που δεν πήγαν σε στούντιο; Το κομπολόι που δωρίστηκε; Η Μαργαρίτα; Το σύστημα; Ούτε βίντεο δεν υπάρχει.

Ζω ένα δράμα

Παρουσίαση: Τάκης Ζαχαράτος

Χρονιά: 2005

Σημείωση: Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί κόπηκε αυτό το καταπληκτικό σόου. Για πρώτη φορά γνωρίσαμε τον Τάκη ως Μύριαμ Απλού και μάθαμε να σιγοτραγουδάμε το άσμα με τίτλο ”Το μπακλαβαδογλύκι”. Είχα πίει το χάπι μου και την πρώτη ουίσκα. Αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο;

 

3 Ευχές

Παρουσίαση: Ρούλα Κορομηλά

Χρονιά: 2006

Σημείωση: Προάγγελος του Πάμε Πακέτο. Πάντα πρωτοπόρος το Ρουλιώ. Το κοινό δεν ήταν έτοιμο για τέτοιες συγκινήσεις. Θέλω να τη θυμηθούμε στα σκαλιά του δημαρχείου της Σύρου. Αυτή την εικόνα θέλω να κρατήσετε.

 

Sold Out

Παρουσίαση: Γιώργος Παπαδάκης

Χρονιά: 2013

Σημείωση: Ήθελε ο Παπαδάκης να βρεθεί και στη βραδινή ζώνη. Όταν σε έχει μάθει το κοινό το πρωί δύσκολα του αλλάζεις τη συνήθεια. Απο ό,τι φάνηκε δεν κατάφερε να την αλλάξει και επέστρεψε στις ζωντανές συνδέσεις με τα μπλόκα και την ανάλυση του νέου φορολογικού. Έχουμε να θυμόμαστε την Αννούλα, τουλάχιστον.

 

Αυτά είναι

Παρουσίαση: Μαρία Ηλιάκη-Μάκης Πουνέντης

Χρονιά: 2015

Σημείωση: Αυτά είναι, αυτά ήταν. Το πρώτο σόλο τηλεοπτικό βήμα της Μαρίας Ηλιάκη μετά την χλαπαταγή του ”Δέστε τους” και του τσιφτετελιακού χορευτικού. Να θυμηθούμε και λίγο από πρεμιέρα.

 

Φονικά μυστικά

Παρουσίαση: Άννα Δρούζα

Χρονιά: 2015

Σημείωση: Αμήχανα νιώσαμε με αυτή την εκπομπή. Το πολυδιαφημισμένο comeback της Άννας Δρούζα στην τηλεόραση ανάγκασε το κανάλι να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα. Έξαλλο το κοινό. Τα νομικά ζητήματα που προέκυψαν αλλά και τα οργισμένα μηνύματα των τηλεθεατών ανάγκασαν το Mega αλλά και την παρουσιάστρια σε διαζύγιο κοινή συναινέση.

 

Προβοκάτσια ΤΙΒΙ

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Χρονιά: 2016

Σημείωση: Σημείωση: Τα νούμερα δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά. Τουλάχιστον προλάβαμε να δούμε τις ραπ ικανότητες του Κωνσταντίνου. Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε. Γρήγορα στο 19:35.