NOMADS

Nomads: Μεγάλη νικήτρια η Αποστολία Ζώη

Μετά από 3 μήνες στις Φιλιππίνες και έναν πραγματικά σκληρό τελικό αγώνα το Nomads έφτασε στο τέλος του. Η Αποστολία Ζώη είναι εκείνη που επιστρέφει στην πατρίδα κατά 100.000 ευρώ πλουσιότερη.

Τον τελικό παρακολουθούσαν 2 βήματα πιο πέρα και οι παίκτες που είχαν αποχωρήσει από το παιχνίδι αλλά παρέμεναν στη βίλα. Δημήτρης Αλεξάνδρου, Βασιλική Μιλλούση, Γιώργος Κατσινόπουλος, Δήμητρα Φραντζή, Νίκος Αναδιώτης και τελικά και ο Γιώργος Μαυρίδης ο οποίος αποκλείστηκε.

 

Στο παιχνίδι πριν τον τελικό έπαιξαν και οι 3 ταυτόχρονα σε 5 διαφορετικές δοκιμασίες. Από την κάθε δοκιμασία μάζευαν πόντους. Εκείνος που τερμάτισε πρώτος έπαιρνε 3 πόντους, ο δεύτερος 2 πόντους και ο τελευταίος 1 πόντο. O Γιώργος Μαυρίδης ήταν τελευταίος σε πόντους, γι’ αυτό και η Αποστολία Ζώη, μαζί με τον Κωνσταντίνο Οροκλό αγωνίστηκαν σκληρά για το μεγάλο έπαθλο.

A post shared by Nomads Ant1 (@nomadsant1) on

 

ΓΥΡΟΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 1 – ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Σε αυτή τη δοκιμασία κρεμάστηκαν από τα 3 παράθυρα και έπρεπε να κρατηθούν χρησιμοποιώντας τα χέρια τους. Όσο περνούσε η ώρα τα παράθυρα έγερναν προς τα εμπρός και η κλίση τους μεγάλωνε.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 2 – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΜΕ ΠΟΥΓΚΙΑ

Στη δοκιμασία αυτή έπρεπε να πατήσουν με το πόδι τους τον καταπέλτη, να πετάξουν το πουγκί με την άμμο και να το προσγειώσουν στη ξύλινη βάση. Συνολικά θα πρέπει να βάλουν 5 πουγκιά στις 5 βάσεις που βρίσκονταν μπροστά τους.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 3 – ΣΚΟΙΝΙ ΜΕ ΜΠΑΝΤΖΙ

Στη δοκιμασία αυτή έπρεπε να πετάξουν το σχοινί με το μπάντζι με σκοπό το πουγκί να χτυπήσει και να ρίξει κάτω τους 3 τριγωνικούς στόχους.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4 – ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Σε αυτή τη δοκιμασία έπρεπε να κατασκευάσουν πύργους χρησιμοποιώντας τις ξύλινες κάρτες. Το ύψος που θα έπρεπε να φτάσουν είναι το σημείο που τους υποδείκνυε το βέλος. Το συγκεκριμένο ύψος ήταν στα 2.80μ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 5 – ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ

Σε αυτή τη δοκιμασία έπρεπε να πετάξουν τους δίσκους από τις πλατφόρμες βάζοντας τους στα κλουβιά απέναντι. Σε κάθε κλουβί έπρεπε να βάλουν 2 δίσκους.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Ξεκινώντας έπρεπε να περάσουν τις ξύλινες βάσεις, φτιάχνοντας γέφυρες με τα ξύλα. Φτάνοντας στην εξέδρα έπρεπε να ανέβουν επάνω και να πετάξουν τις μπάλες για να βάλουν 3 καλάθια. Η Αποστολία Ζώη τα κατάφερε πιο γρήγορα από τον Κωνσταντίνο Οροκλό, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά σ’ αυτό το σημείο.

Στη συνέχεια έπρεπε να σπρώξουν τη μεγάλη ξύλινη ρόδα. Χρειάστηκε να λύσουν το σχοινί και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βρήκαν στην άμμο. Φτάνοντας στις πόρτες έπρεπε να σπρώξουν τη ρόδα ανάμεσά τους και να ρίξουν το πανό του NOMADS.

Στο επόμενο μέρος της  δοκιμασίας βρήκαν ένα τραπέζι με κύβους που έφτιαχναν ένα παζλ. Θα έπρεπε να μεταφέρουν τους κύβους μέσα από την πυραμίδα με τα ξύλα, μέχρι να τα πάνε στο τραπέζι και να στήσουν το παζλ του NOMADS.

Προχωρώντας παρακάτω βρήκαν τις γέφυρες τις οποίες πέρασαν χρησιμοποιώντας τα 2 κοντάρια με τους γάντζους. Φτάνοντας στο επόμενο εμπόδιο έπρεπε να πετάξουν το σφυρί και να σπάσουν τις 5 κανάτες που κρέμονται από τα σχοινιά.

Αμέσως μετά βρήκαν μπροστά τους τα ξύλινα κομμάτια που αν τα τοποθετούσαν σωστά θα δημιουργούσαν μια σκάλα. Αφού έφτιαξαν τη σκάλα μέχρι και το τελευταίο σκαλοπάτι να είναι σωστά βαλμένο, τότε έπρεπε να πάρουν τη σημαία, να ανέβουν επάνω στην εξέδρα και να την τοποθετήσουν στην ειδική υποδοχή.