ANT1

Nomads: Η απάντηση του ΑNT1 στο εξώδικο του Τούρκου παραγωγού του Survivor

Η τελευταία εξέλιξη που αφορά το Nomads δεν συνέβη σε καμία εξωτικη παραλία της Μαδαγασκάρης, αλλά στα μεγάλα γραφεία εταιρειών παραγωγής και καναλιών. Η Acun Media, εταιρεία παραγωγής του Τούρκου Mr Survivor, Acun Ilicali, έστειλε εξώδικο προς τον ANT1 υποστηρίζοντας πως ο σταθμός και το Nomads αντιγράφει το δικό τους Survivor σε σημεία όπως είναι οι ομάδες, η διαδικασία της ψηφοφορίας, τα χρώματα των ομάδων, οι πίστες των αγωνισμάτων, ο χώρος διαμονής των παικτών και η μείωση των ομάδως από 3 σε 2. 

Η είδηση του εξώδικου ήρθε λίγες ώρες αφού στο Πρω1νό του ANT1 αποκαλύφθηκε πως παίκτες του Survivor ενδέχεται να ταξιδέψουν στη Μαδαγασκάρη ώστε να μπουν στο Nomads. Τα ονόματα που αναφέρθηκαν ήταν τα εξής: Γιάννης Σπαλιάρας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, Ορέστης Τσανγκ, Στέλιος Χανταμπάκης, Μαριάννα Καλλέργη, Ντάρια Τουρόβνικ, Ελισάβετ Δοβλιατίδου και Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Από πλευράς ANT1 επιβεβαιώθηκε το εξώδικο. Ωστόσο αυτό που αναφέρεται απο τα στελέχη είναι πως οι παίκτες που μπαίνουν στα συγκεκριμένα παιχνίδια επιβίωσης δεν έχουν καμία νομική ή άλλου είδους δέσμευση ώστε να μην συμμετάσχουν σε κάποιο άλλο. Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι το Nomads ως format ανήκει στη βελγική εταιρεία Karacol η οποία πρωτολάνσαρε το συγκεκριμένο παιχνίδι πριν 15 χρόνια. Έκτοτε το ριάλιτι επιβίωσης έχει πουλήσει σε δεκάδες τηλεοπτικές αγορές, οπότε το ότι μοιάζει τόσο με το Survivor, όσο και με άλλα αντίστοιχα παιχνίδια είναι κάτι το αναπόφευκτο από τη στιγμή που τα concepts αυτά είναι παραπλήσια μεταξύ τους. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το νέο, κοινό «επεισόδιο» Nomads και Survivor.