WATCHLIST

Τα ελληνικά καλλιστεία επιστρέφουν. Ποιο κανάλι θα τα προβάλλει και ποια η παρουσιάστρια;

Η εποχή που ο κύριος Γιώργος Πρεβελάκης έφερνε τον φάκελο με τα αποτελέσματα και μια όμορφη γυναίκα δάκρυζε από συγκίνηση που θα στεφόταν Star Ελλάς έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εκείνη η βραδιά που δεκάδες κορίτσια έκαναν πασαρέλα με τουαλέτες, φορέματα, σέξι μαγιό και απαντούσαν στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής ευχόμενες ωσάν σε χορωδία «παγκόσμια ειρήνη». Φυσικά, ο γιος του κυρίου Πρεβελάκη, Βασίλης τρέχει τον διαγωνισμό "Ελληνικά Καλλιστεία" όλα αυτά τα χρόνια, όμως η λαμπερή του βραδιά δεν προβάλλεται εδώ και κάποια χρόνια από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από τον ΑΝΤ1 που συνήθισε να τα προβάλλει ανελλιπώς από το 1990 και έπειτα.

Ο διαγωνισμός συνεχίστηκε όπως είπαμε όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας έτσι τον θεσμό τον μακροβιότερο διαγωνισμό ομορφιάς καλλιστείων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, φέτος ο διαγωνισμός επιστρέφει στην μικρή οθόνη. Ο διαγωνισμός-θεσμός θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, ζωντανά στο Gazi Live, ενώ η τηλεοπτική μετάδοσή του θα γίνει για πρώτη φορά από το Makedonia TV. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Νικολέττα Ράλλη.

Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία έγιναν στην Αθήνα το 1952 και για την εποχή εκείνη ήταν το μεγαλύτερο κοσμικό και καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπάγος και η πολιτική και καλλιτεχνική κοινωνία των Αθηνών. Τα καλλιστεία αυτά διοργανώθηκαν από την εφημερίδα “Έθνος” και τον τίτλο της Star Ελλάς κέρδισε η Κρητικοπούλα Νταίζη Μαυράκη.