MASTERCHEF

Οι 21 παίκτες που μπήκαν στο σπίτι του MasterChef 3 και όσα θες να μάθεις γι’ αυτούς

Instagram/masterchefgr

Οι κουτάλες στριφογύρισαν, τα πιρούνια σηκώθηκαν, τα πιάτα δοκιμάστηκαν και οι ποδιές δόθηκαν σε 21 περιχαρείς παίκτες που μπήκαν στο πολυτελές σπίτι του MasterChef 3, για να διεκδικήσουν τον τίτλο του επόμενου MasterChef. Οι 21 παίκτες σύμφωνα με τους νέους κανόνες του παιχνιδιού ανήκουν σε τρεις διαφορετικές ομάδες, τις ομάδες των τριών κριτών του παιχνιδιου, που θα λειτουργούν και ως μέντορες των υποψηφίων.

Η ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη περιλαμβάνει τους:

 

Μαρία: Τη δήλωση συμμετοχής στο MasterChef την έκαναν οι κολλητές της και η Μαρία ήρθε να αποδείξει ότι οι γυναίκες μπορούν! Πιστεύει πολύ στον εαυτό της και στις δυνάμεις της. Αγαπάει τη μαγειρική, ζει για να μαγειρεύει και θέλει να βρίσκεται πάντα μπροστά σε μια κουζίνα. Δηλώνει ειλικρινής, νευρική, ευαίσθητη, αυθόρμητη με χιούμορ και της αρέσει να δείχνει στους άλλους τα συναισθήματά της.  Έχει σαν μέντορά της τον «λεβέντη της», όπως χαρακτηριστικά λέει, Πάνο Ιωαννίδη. Για τη Μαρία είναι  και ο καλύτερος και ο πιο όμορφος. Θέλει να μάθει όσα έχει να τη διδάξει μέσα από τη μαγειρική του φιλοσοφία. Δηλώνει πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ανατροπή στο MasterChef. Λατρεύει το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι, άρα θα έφτιαχνε ένα πιάτο με αυτά τα βασικά υλικά για να περιγράψει την αγάπη ή τον έρωτα. Για να κερδίσει στο MasterChef θα δώσει ψυχή και σώμα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα της λείψει πολύ το σκυλί της, η Πέκυ, οι κολλητές της και η οικογένειά της, Θα τους σκέφτεται όμως και θα παίρνει δύναμη. Ξέρει ότι πιστεύουν σε εκείνη και δεν θα τους απογοητεύσει.  Αν ήταν υλικό από την κουζίνα θα ήταν σαν το βούτυρο, παγωμένη για να δέσει μια σάλτσα αλλά θα λιώνει με τα συναισθήματα.

Ιωάννα: Η αδελφή της ήταν εκείνη, που έκανε την αίτηση της Ιωάννας για το παιχνίδι. Θεωρεί πως το πείσμα της ότι μπορεί να τα καταφέρει είναι εκείνο, που τη βοήθησε να μπει στο παιχνίδι. Για την Ιωάννα μαγειρική σημαίνει δημιουργία και μέντορας μάθηση. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ήρεμη δύναμη, αν και εφόσον δεν την καταβάλλει το άγχος.  Είναι έτοιμη για όλα και ανυπομονεί να δει τι θα συμβεί μέσα στον διαγωνισμό του MasterChef.  Ένα πιάτο, που περιγράφει την αγάπη για την Ιωάννα είναι λινγκουίνι με μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, γαρίδες σβησμένα με λευκό κρασί. Είναι αποφασισμένη να δώσει όλο της το είναι για να φτάσει μέχρι το τέλος στο MasterChef και θα κρατηθεί με νύχια και με δόντια, ακόμα και όταν θα της λείπουν κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι.  Αν ήταν υλικό κουζίνας θα ήταν τσίλι.

Αλέξανδρος: Ο Αλέξανδρος αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή μετά το τέλος του MasterChef 2 γιατί ζήλευε όσα είχαν ζήσει οι παίκτες. Αυτό, που τον βοήθησε να μπει μέσα στο παιχνίδι είναι η αγάπη του για τη μαγειρική, η νοσταλγία της μαγειρικής δημιουργικότητας και η μαγειρική σπίθα, που αναζωπύρωσε τη φωτιά για επιστροφή στις κουζίνες. Για τον Αλέξανδρο μαγειρική σημαίνει πάθος, αγάπη, υπομονή, επιμονή και πόνος. Δηλώνει εξωστρεφής, κοινωνικός, πεισματάρης, οργανωτικός και λίγο απότομος. Για εκείνον μέντορας είναι αυτός, που σε βοηθά να ξεπεράσεις τις μαγειρικές σου δυνάμεις, που εξερευνεί μαζί σου τη μαγειρική. Έχει μεγάλη περιέργεια να δει τις όποιες ανατροπές μέσα στο παιχνίδι και να ανταποκριθεί. Ένα πιάτο, που περιγράφει τον έρωτα για τον Αλέξανδρο είναι μια ωραία μακαρονάδα με γαρίδες και ντομάτα γιατί όλοι στο πρώτο ραντεβού μαγειρεύουν μακαρόνια. Για να κερδίσει το παιχνίδι θα ακολουθήσει πιστά και κατά γράμμα τις συμβουλές και οδηγίες του μέντορά του. Όταν θα του λείπουν κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι θα κρατήσει τις δυνάμεις του διατηρώντας απόλυτη συγκέντρωση στη μαγειρική και κάνοντας παρέα με τους νέους φίλους, που απέκτησε κατά τη διάρκεια των Bootcamp.  Επίσης θα τον κρατάει δυνατό η πίστη του μέντορά του σε εκείνον.  Αν ήταν κάτι από την κουζίνα θα ήταν μαχαίρι του σεφ, ένα εργαλείο απαραίτητο σε όλες τις κουζίνες.

Άλκηστις: Η καλύτερή της φίλη, της έκανε έκπληξη τη συμπληρωμένη αίτηση για το MasterChef. Η πίστη της φίλης της σε εκείνη και τη μαγειρική της, ήταν το κίνητρο για την Άλκηστις για να μπει στο MasterChef. Για εκείνη μαγειρική  σημαίνει αγάπη, τρέλα, πάθος. Θεωρεί πως έχει ένα χαρακτήρα δυναμικό και κυρίαρχο. Ο μέντορας για εκείνη είναι κάτι καταπληκτικό και πιστεύει πως μαζί με τον Πάνο Ιωαννίδη μπορούν να κερδίσουν στον διαγωνισμό. Της αρέσουν τα ρίσκα, νιώθει έτοιμη ψυχολογικά να αντιμετωπίσει τα πάντα. Το πιάτο του έρωτα θεωρεί πως είναι ένα: μακαρόνια με κιμά! Για να κερδίσει το παιχνίδι θα κάνει τα πάντα…ό,τι περνά από το χέρι της. Θα την κρατήσουν δυνατή στο παιχνίδι τα λόγια των δικών της  πριν φύγει «κάνε μας περήφανους».  Αν χρειαζόταν να παρομοιάσει τον εαυτό της με υλικό της κουζίνας, θα ήταν δύο υλικά, ζάχαρη γιατί είναι γλυκιά και πιπέρι γιατί όποιος προσπαθήσει να της κάνει κακό θα τον κάψει.

Ντειβιντ: Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι επειδή ήθελε να δώσει ένα μήνυμα στα αδέλφια του, να κυνηγούν τα όνειρά τους και να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται. Στον διαγωνισμό τον βοήθησαν να πετύχει οι φίλοι του και η πολυαγαπημένη του μητέρα, με την πίστη τους στη μαγειρική του και τον χαρακτήρα του. Μαγειρική για εκείνον σημαίνει πάθος, αγάπη, πειθαρχία, ικανοποίηση. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του γενναιόδωρο άνθρωπο, ευθύ, ήσυχο και πάντα με χαμόγελο. Ο μέντορας για τον David είναι αυτός που θα διορθώσει λάθη, θα βελτιώσει τεχνικές, θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του κάνοντάς τον ακόμα καλύτερο μάγειρα. «Νιώθω πάρα πολύ έτοιμος για ό,τι έρθει στην πορεία του MasterChef», έχει δηλώσει. Πιάτο που θυμίζει αγάπη για εκείνον είναι το adobo της μαμάς του. Όποτε το τρώει γεμίζει η ψυχή του αγάπη και του θυμίζει τα παιδικά του χρόνια στις Φιλιππίνες. Τεχνικά σε αυτή τη φάση της ζωής του θα έδινε ό,τι του έχει απομείνει μέσα του για να φτάσει στην κορυφή σε αυτό το ταξίδι. Θεωρεί πως δεν θα του λείψει κάτι όσο θα είναι στο MasterChef και πως θα αντέξει μένοντας προσηλωμένος στο διαγωνισμό. Αν ήταν ένα υλικό της κουζίνας θα ήταν beetroot γιατί κοκκινίζει εύκολα.

Ελίζαμπεθ: Στη σταδιοδρομία της ζωής της είχε αποφασίσει να κάνει μια μεγάλη αλλαγή-από το πάθος της εκπαίδευσης να περάσει στο πάθος της μαγειρικής. Αυτό, που τη βοήθησε να περάσει στο MasterChef είναι η θέλησή της να είναι αφοσιωμένη στη μαγειρική της.  Θεωρεί πως η μαγειρική είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος να δείχνεις αγάπη και να δίνεις φροντίδα. Δηλώνει αφοσιωμένη, πειθαρχημένη και γενναιόδωρη. Για την Ελίζαμπεθ μέντορας είναι ο άνθρωπος, που σε βοηθά να φτάνεις τα όνειρά σου με τις γνώσεις, τη φροντίδα και την υπομονή του. Ο Πάνος Ιωαννίδης είναι κατά την άποψή της μια ήρεμη δύναμη, θεωρεί πως ταιριάζουν οι χαρακτήρες τους και νιώθει ότι έχει να μάθει αλλά και να δώσει πολλά. Πιστεύει πως οι ανατροπές μπορεί να είναι δοκιμασίες, τις οποίες αν τις χειριστείς σωστά μπορούν να σε εξελίξουν και να προοδεύσεις. Για την Ελίζαμπεθ έρωτας είναι ένα fondue σοκολάτας με φράουλες. Για να κερδίσει τον διαγωνισμό του MasterChef θα δώσει ό,τι καλύτερο έχει. Όσο θα βρίσκεται στο σπίτι του MasterChef, εκείνα που θα της λείπουν, θα τα σκέφτεται και θα τα έχει στην καρδιά της. Αν παρομοίαζε τον εαυτό της με ένα υλικό της κουζίνα θα ήταν σιγουρά αλάτι…απαραίτητο.

Κωνσταντίνα: Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι κυρίως για την εμπειρία, για να μάθει καινούρια πράγματα, να εξελιχθεί και κυρίως για να «τεστάρει» τα όριά της. Η πίστη των δικών της ανθρώπων αλλά και η επιμονή, η υπομονή και το πάθος της για μαγειρική, είναι τα στοιχεία, που τη βοήθησαν να μπει στο παιχνίδι. Για την Κωνσταντίνα μαγειρική σημαίνει αγάπη, δημιουργικότητα, γεύσεις, υφές και φαντασία. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της εύθυμη, με χιούμορ, ανυπόμονη αλλά ταυτόχρονα αγχώδη και τελειομανή. Για την Κωνσταντίνα μέντορας είναι ο άνθρωπος, που θα είναι στο πλάι σου, πρόθυμος να σε μάθει, να σε διορθώσει, να είναι εκεί για να σου δείξει καινούργιες τεχνικές. Νιώθει μεγάλη τιμή, που ανήκει στην ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη. Δηλώνει πανέτοιμη και ταυτόχρονα ανυπόμονη για να ζήσει τις ανατροπές, που θα γίνουν στο φετινό MasterChef. Το πιάτο, που περιγράφει τον έρωτα είναι σίγουρα κάτι πολύ νόστιμο και ζουμερό, σαν ένα πιάτο με pancakes με σοκολάτα και φρέσκιες φράουλες. Για να κερδίσει το παιχνίδι, έχει σκοπό να βάλει τα δυνατά της, να διαβάσει και να μάθει όσο πιο πολλά μπορεί.  Θεωρεί πως όσο θα είναι στο παιχνίδι θα της λείψουν πολλά αλλά αυτό, που θα τη βοηθήσει είναι να κρατήσει τις δυνάμεις και τη συγκέντρωσή της στον μοναδικό της στόχο…να κερδίσει!  Αν ήταν υλικό κουζίνας θα ήταν σοκολάτα γιατί όλοι αγαπούν τη σοκολάτα.

Τις οδηγίες του Σωτήρη Κοντιζά στην κουζίνα θα ακολουθούν οι:

 

Γιάννα: Δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef γιατί αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να βρίσκεται συνεχώς πάνω από μια κουζίνα, να φτιάχνει φαγητά και γλυκά και να ευχαριστεί την οικογένεια και τους φίλους της και μάλιστα το έκανε  χωρίς να το ξέρουν οι δικοί της. Θεωρεί πως η πίστη στον εαυτό της, ο δυνατός της χαρακτήρας και η επιμονή της, τη βοήθησαν να μπει στο παιχνίδι. Έχει μάθει στη ζωή της όταν βάζει στόχους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να μην κάνει ποτέ πίσω. Για εκείνη η μαγειρική είναι τα πάντα… δημιουργία, φαντασία, έκφραση συναισθημάτων και φυσικά καλοπέραση.  Δηλώνει ισχυρογνώμων, ευθύς και γνήσιος άνθρωπος, με αίσθηση του χιούμορ, θαρραλέα, θρασύς χωρίς όμως να προσβάλλει τους άλλους και φυσικά ετοιμόλογη! Θεωρεί πως το να έχει έναν δάσκαλο δίπλα της, είναι ό,τι καλύτερο για να  εξελιχθεί ως μαγείρισσα, για να βελτιωθεί ως επαγγελματίας. Το να είναι στην ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά αρχικά την άγχωσε γιατί τον θεωρεί πολύ απαιτητικό αλλά πιστεύει ότι αυτό θα την πεισμώσει και θα την κάνει να δώσει το 100 % του εαυτού της για να τον δικαιώσει για την επιλογή του να την ξεχωρίσει από τους άλλους 2 συμπαίκτες της. Αισθάνεται πανέτοιμη και δεν την φοβίζουν οι αναταραχές.  Για εκείνη το πιάτο της αγάπης είναι ένας μουσακάς …γιατί αρέσει στους αγαπημένους της.  Είναι αποφασισμένη να υπερβεί τον εαυτό της και μόνο και μόνο η ιδέα ότι θα την παρακολουθούν οι δικοί της άνθρωποι και θα είναι περήφανοι για εκείνη, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για να παίρνει δύναμη. Αν την έβρισκες στην κουζίνα θα ήταν αλάτι και πιπέρι γιατί χωρίς αλάτι δεν έχει γεύση το φαγητό και πιπέρι γιατί δηλώνει πως είναι… φωτιά!

Σταμάτης: Η γυναίκα του ήταν εκείνη που έκανε τη δήλωση συμμετοχής, για τον Σταμάτη ίσως η αγαπημένη του βρήκε έναν ακόμα τρόπο για να τον κάνει να δείξει τις μαγειρικές του ικανότητες. Τον βοήθησαν να μπει στο MasterChef η οικογένειά  του και η αφοσίωσή του στη μαγειρική καθώς η κουζίνα για εκείνος είναι έμπνευση, αδρεναλίνη, ελευθερία. Δηλώνει δυναμικός, έξυπνος, αποφασιστικός και αστείος. Για τον Σταμάτη μέντορας σημαίνει έμπνευση, δημιουργία και εξέλιξη. Νιώθει υπερήφανος, που είναι στην ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά και ανυπομονεί, με τη βοήθειά του, να φτάσουν πολύ ψηλά. Νιώθει απόλυτα έτοιμος για όλες τις αλλαγές και τα απρόβλεπτα, που θα συμβούν στο MasterChef και αν έφτιαχνε το πιάτο του έρωτα θα έκανε καβούρι Μπένεντικτ με καπνιστή πάπρικα. Για να κερδίσει το παιχνίδι θα κάνει ό,τι καλύτερο μαγειρικά μπορεί, θα δώσει όλη του την ενέργεια και θα βγάλει όλη του την εμπειρία για να δημιουργήσει. Πιστεύει πως με τη βοήθεια του μέντορα του, τα καλύτερα πιάτα θα τον φτάσουν στον τελικό. Για να συνεχίσει μέσα στο MasterChef θα σκέφτεται τα αγαπημένα του πρόσωπα. Θα είναι πάντα μέσα στο μυαλό και στην καρδιά του. Αν περιέγραφε τον εαυτό μου με μαγειρικό τρόπο, σίγουρα θα ήταν μπάτης, το χτυπητήρι της μπριζόλας!

Τάσος: Δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef για να εξελιχθεί  ως μάγειρας και θεωρεί πως η θέληση να δει νέα πράγματα και η πίστη της οικογένειας και των φίλων του, τον βοήθησαν να μπει στο παιχνίδι. Για εκείνον η μαγειρική είναι εκτόνωση και δηλώνει αποφασιστικός και πιστός. Πιστεύει πως ένας μέντορας σε κάνει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό.  Είναι  χαρούμενος, που βρίσκεται στην ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά καθώς του έχει μεγάλη εκτίμηση. Είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει ότι συμβεί μέσα στον διαγωνισμό και το πιάτο, που περιγράφει τον έρωτα ή την αγάπη για εκείνον είναι τα μύδια αχνιστά με κρέμα φινόκιο, φτιαγμένο από τον ζωμό τους, αφρό λεμονιού, τουίλ παντζαριού και κόκκινο χαβιάρι. Θέλει να κερδίσει και θα βάλει, όπως δηλώνει το κεφάλι κάτω και θα δουλέψει πολύ, κρατώντας τις δυνάμεις του και μένοντας προσηλωμένος στον στόχο του.  Αν τον έβρισκες στην κουζίνα θα ήταν αλάτι γιατί δίνει γεύση παντού.

Χαράλαμπος: Ήρθε στο παιχνίδι για να κερδίσει φιλίες, εμπειρίες και τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef! Αγάπησε τη μαγειρική εξαιτίας ενός ανθρώπου, που πίστεψε σε εκείνον, του καθηγητή του Δήμου Χριστοδουλίδη, που μαζί με τους δικούς του τον βοήθησαν να μπει στο παιχνίδι.  Για τον Χαράλαμπο η μαγειρική είναι συναισθήματα, ζεστασιά, έρωτας, αφοσίωση και πειθαρχία. Δηλώνει αθεράπευτα δημιουργικός μαγειρικά, ερωτευμένος με την κουζίνα. Για εκείνον μέντορας σημαίνει είδωλο, σημαίνει στόχος και προσήλωση μαζί. Νιώθει υπερήφανος για τον κριτή, που επέλεξε γιατί πάντα θέλει να εξελίσσεται και να νιώθει πρόκληση από κάποιον ανώτερο επαγγελματικά.  Αισθάνεται έτοιμος για ό,τι έχει να του δώσει το MasterChef, μάθημα, πάθημα, καλό ή κακό. Ένα πιάτο, που περιγράφει τον έρωτα μπορεί να είναι ο,τιδήποτε. Κάθε μάγειρας βάζει τη δική του ποιότητα αγάπης στα πιάτα του. Έρωτας σε ένα πιάτο είναι το πως καρικεύεις …το μυστικό είναι η ισορροπία. Για να κερδίσει το παιχνίδι θα κάνει ότι είναι δυνατόν και όσο του επιτρέπει η επαγγελματική του αντίληψη και ιδεολογία. Αν και είναι πολλά αυτά, που θα του λείψουν μέσα στο παιχνίδι, θα κρατήσει τις δυνάμεις του δείχνοντας αφοσίωση. Κάτι που κάνει από τα 20 του χρόνια, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Αν ήταν ένα υλικό κουζίνας θα ήταν αστεροειδής γλυκάνισος. Ήρεμος, όμορφος σε εμφάνιση και με την κατάλληλη επεξεργασία δίνει γλυκάδα ή πίκρα.

Εύα: Για την Εύα το να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef ήταν ένα crash test ορίων. Αυτό, που τη βοήθησε να μπει στο παιχνίδι ήταν το πείσμα της. Για εκείνη μαγειρική είναι έκφραση, δημιουργικότητα και μπόλικη φαντασία. Θεωρεί πως είναι γενικά ήρεμος άνθρωπος, ευαίσθητη αλλά όπου χρειαστεί είναι και ιδιαίτερα δυναμική.  Για την Εύα μέντορας σημαίνει δάσκαλος. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τη χαρά της, που ανήκει στην ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά. Το πιάτο, που ισούται με την αγάπη, είναι η ομελέτα της μαμάς της, όπως τη φτιάχνει κάθε πρωί. Δηλώνει πανέτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις ανατροπές μέσα στο MasterChef και θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να κερδίσει στο διαγωνισμό. Για να κρατήσει τις δυνάμεις της μέσα στον διαγωνισμό θα κάνει πάνω απ΄όλα θετικές σκέψεις και πατέρα με τα παιδιά μέσα στο Master Chef. Αν ήταν υλικό κουζίνας, θα ήταν μύλος.

Ασημίνα: Τη δήλωση συμμετοχής για την Ασημίνα έκανε η ομάδα της στην κουζίνα, που δούλευε. Η πίστη και η αγάπη της αδελφής της αλλά και της φίλης της, πιστεύει πως τη βοήθησαν να μπει στο παιχνίδι. Για την Ασημίνα η μαγειρική είναι ένα όνειρο και ο μέντορας το πρόσωπο, που θα την κάνει να ξεπεράσει τον εαυτό της. Νιώθει τυχερή, που βρίσκεται στην ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά. Δηλώνει δυναμική, δημιουργική, πεισματάρα και χαμογελαστή. Της αρέσουν γενικά οι αλλαγές και οι νέες προκλήσεις. Θεωρεί πως είναι έτοιμη να τις αντιμετωπίσει στο MasterChef. Θα χαρακτήριζε πιάτο του έρωτα μια ταλιάτα με πουρέ από δυόσμο, μέντα, φρέσκο κρεμμύδι και σπαράγγι. Σκοπεύει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να κερδίσει το MasterChef και θα την κρατά δυνατή η σκέψη ότι την αγαπούν και ότι πιστεύουν σε εκείνη οι δικοί της άνθρωποι. Αν ήταν κάποιο υλικό της κουζίνας θα ήταν γλυκιά σοκολάτα.

Παντελής: Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι γιατί ήθελε να δοκιμάσει μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Στο παιχνίδι τον βοήθησε να μπει η πίστη των δικών του ανθρώπων. Εκείνοι άλλωστε τον έπεισαν να δοκιμάσει.  Για τον Παντελή μαγειρική είναι τέχνη, επιστήμη, αγάπη και μέντορας σημαίνει «πατέρας» στη μαγειρική. Μια λέξη θεωρεί πως τον χαρακτηρίζει, μαχητής! Νιώθει πανέτοιμος για όλες τις αλλαγές και όποιες προκλήσεις συναντήσει στο MasterChef. Το πιάτο, που περιγράφει τον έρωτα και την αγάπη, για τον Παντελή είναι η Black Forest. Δηλώνει έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει στο MasterChef. Άφησε άλλωστε τα πάντα πίσω του για να βρεθεί στο παιχνίδι και δεν σκοπεύει να κάνει πίσω σε τίποτα. Το τραγούδι θα τον βοηθήσει να κρατήσει τις δυνάμεις του όταν θα του λείπουν όλα εκείνα που αγαπά όταν θα βρίσκεται μέσα στο διαγωνισμό. Αν παρομοίαζε τον εαυτό του με υλικό κουζίνας θα ήταν τζίντζερ…γιατί έχει κόκκινα μαλλιά!

Τέλος στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου περιλαμβάνονται οι:

 

Πάνος: Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι γιατί θέλει να δείξει στον κόσμο, που αγαπάει τη μαγειρική, μια διαφορετική φιλοσοφία σε ό,τι αφορά στο φαγητό. Στο παιχνίδι τον βοήθησαν να μπει οι φίλοι και η οικογένειά του. Για τον Πάνο η μαγειρική σημαίνει τα πάντα. Εϊναι αναμνήσεις, έρωτας, αγάπη, στοργή. Δηλώνει cool και δημιουργικός. Ο μέντορας του, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είναι ο άνθρωπος που θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και αυτομάτως αυτό τον κάνει πολύ σημαντικό άνθρωπο στη ζωή του. Νιώθει πάρα πολύ έτοιμος να ζήσει τις ανατροπές μέσα στο MasterChef, ήρθε για να ρισκάρει. Για τον Πάνο ένα πιάτο, που θα περιέγραφε τον έρωτα, σίγουρα θα ήταν κάτι με βατόμουρα. Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα δημιουργήσει. Με διάβασμα, σκέψεις όμορφων στιγμών και καινούργιων εμπειριών μέσα από το παιχνίδι, ο Πάνος θα κάνει το ταξίδι του MasterChef ακόμα πιο ευχάριστο. Θα το ζήσει εντελώς μαγειρικά αυτό το ταξίδι. Αν ήταν υλικό κουζίνας θα ήταν εστραγκόν.

Ζαχίρ:Όπως λέει ο ίδιος, κάποιος φύλακας άγγελος, έκανε τη δήλωσή του στο παιχνίδι. Η πίστη ότι μπορεί να είναι ο επόμενος MasterChef, τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι. Η μαγειρική για τον Ζαχίρ είναι το μέλλον του, από μικρός αυτό είχε όνειρο να γίνει. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του δυνατό άνθρωπο, έναν άνθρωπο, που δεν φοβάται τα δύσκολα. Για τον Ζαχίρ μέντορας είναι εκείνος, που θα τον βοηθήσει να φτάσει ψηλά. Αισθάνεται τυχερός που είναι στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου γιατί τον εμπιστεύεται πάρα πολύ. Δηλώνει έτοιμος για όλα. και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι. Το πιάτο της αγάπης και του έρωτα είναι για τον Ζαχίρ αγριογούρουνο με αποξηραμένα σύκα και πουρέ γλυκοπατάτας. Θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι και σκοπεύει να κρατήσει όλες του τις δυνάμεις με κάθε τρόπο για να μείνει συγκεντρωμένος στη μαγειρική και στο στόχο του. Αν ήταν υλικό της κουζίνας, θα ήταν σοκολάτα γιατί αρέσει σε όλους!

Σπυριδούλα: Δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef για να κερδίσει μαθαίνοντας από τους καλύτερους. Τη βοήθησε πολύ να μπει στο παιχνίδι η πίστη του άντρα της και των δικών της ανθρώπων. Η μαγειρική για τη Σπυριδούλα σημαίνει έρωτας χωρίς ταμπού. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της δυναμική, ανεξάρτητη και νευρική. Για εκείνη μέντορας σημαίνει πατέρας – καθοδηγητής. Ήθελε εξαρχής να είναι στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και αισθάνεται υπέροχα, που πραγματοποίησε την επιθυμία της. Δηλώνει πως είναι γεννημένη για ανατροπές και ανυπομονεί να τις ζήσει μέσα στο παιχνίδι. Ένα πιάτο που περιγράφει τον έρωτα είναι μια τέλεια μακαρονάδα με καραμελωμένη πανσέτα και αμύγδαλα. Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα πολεμήσει σαν αγρίμι. Υπάρχουν πολλά πράγματα, που θα της λείψουν μπαίνοντας στο σπίτι του MasterChef αλλά με τη δημιουργικότητα και την καθημερινή ανυπομονησία για το ποιο θα είναι το επόμενο πιάτο, πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Αν παρομοίαζε τον εαυτό της με κάποιο υλικό της κουζίνας, θα ήταν ζουμερή σπαλομπριζόλα.

Μανώλης: Ο Μανώλης δήλωσε αρχικά συμμετοχή μαζί με τον συγκάτοικο, πρώην συνάδελφο και πολύ καλό του φίλο, αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει μέρος δυστυχώς. Αν και θεωρεί πως ακούγεται κλισέ αλλά είναι αληθινό, αυτό που τον βοήθησε πάρα, πάρα πολύ να μπει στο παιχνίδι είναι η στήριξη των φίλων και της οικογένειάς του. Για τον Μανώλη φαγητό σημαίνει αγάπη. Ήταν ο τρόπος εκδήλωσης της αγάπης μέσα στην οικογένειά του. Όταν το συνειδητοποίησε μεγαλώνοντας, αποφάσισε να το κάνει και εκείνος και να εκφράζει με αυτό τον τρόπο την αγάπη του. Δηλώνει πεισματάρης, ειλικρινής, ήρεμος, τίμιος και λιγότερο αλαζόνας απ’όσο μπορεί να δείχνει. Παραδέχεται πως κάποιες φορές γίνεται και λίγο τεμπελάκος. Η έννοια του μέντορα για εκείνον είναι σε κάθε άνθρωπο που θα πιστέψει και θα επενδύσει στον άλλο. Είναι εκείνος που σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου και θα σε βοηθήσει συγχρόνως να διορθώσεις και τις ατέλειές σου. Αν πει πως είναι έτοιμος για όλα θα είναι ψέμα! Σίγουρα περιμένει οτιδήποτε τρελό να συμβεί μέσα στο MasterChef και απλά ελπίζει να είναι όσο πιο έτοιμος μπορεί για να ανταπεξέλθει. Το πιάτο, που περιγράφει την αγάπη είναι τα γεμιστά χωρίς κιμά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά του. Για να κερδίσει το παιχνίδι θα μαγειρέψει καλά και θα δείξει σε κριτές και συμπαίκτες ότι το θέλει πολύ! Θεωρεί πως όταν θες να κερδίσεις κάτι, πάντα χάνεις κάτι άλλο. Είναι επιλογή του να χάσει ορισμένα πράγματα για να μπει στο MasterChef και σίγουρα δεν το μετανιώνει. Αν ήταν υλικό κουζίνα θα ήταν σκόρδο, γιατί garlic is life!

Χρήστος: Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι γιατί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και σίγουρα για να καταφέρει να διεκδικήσει την ποδιά του MasterChef. Για να λάβει μέρος στο παιχνίδι τον ενθάρρυναν δυο αγαπημένοι του φίλοι ο Χρήστος και η Χριστίνα.  Για τον Χρήστο μαγειρική σημαίνει να ακούς αυτό που πραγματικά θέλεις να ζεις καθημερινά.  Δηλώνει full πραγματικός και ειλικρινής χαρακτήρας, απόλυτα αλτρουιστής και εχέμυθος.  Για εκείνον μέντορας σημαίνει αρχηγός και συνεργάτης. Νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος, που βρίσκεται στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και θα τα δώσει όλα για όλα, για εκείνον και την ομάδα του. Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ό,τι ταράξει τα νερά του ενώ το πιάτο του έρωτα είναι εκείνο, που γίνεται αποκλειστικά για τον άλλο. Μια καλή επιλογή είναι τα αχνιστά μύδια με σαμπάνια.  Για να κερδίσει το παιχνίδι θα παλέψει μέχρι τέλους και θα κρατήσει τις δυνάμεις του με πειθαρχία και απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο του, τη νίκη! Αν ήταν υλικό κουζίνας θα ήταν ένα από τα πιο δροσερά υλικά, το γιαούρτι γιατί δηλώνει δροσερός και φρέσκος!

Θάνος: Τη δήλωση για το παιχνίδι την έκαναν οι συνάδελφοί του στη δουλειά, οι οποίοι δοκίμαζαν συνεχώς τα φαγητά, που έφερνε και πάντα έλεγαν «εσύ  βρε παιδί μου θα έπρεπε να ήσουν στο MasterChef». Οι δικοί του και κυρίως η μητέρα του, του έδωσαν δύναμη για να τα καταφέρει.  Θεωρεί ότι η μαγειρική είναι επιβίωση, δεν ζεις χωρίς τροφή. Δηλώνει χαμογελαστός άνθρωπος, ευγενής, δημιουργικός, τελειομανής και αρκετά αγχώδης κάποιες στιγμές. Για τον Θάνο μέντορας είναι ο δάσκαλος, εκείνος που σε καθοδηγεί. Νιώθει πολύ όμορφα, που βρίσκεται στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Νιώθει έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα αν προκύψουν ανατροπές μέσα στο MasterChef. Το πιάτο, που πιστεύει πως περιγράφει τον έρωτα είναι ένα ριζότο με φράουλες και θα το συνόδευε με ένα ποτήρι Prosecco ή ένα Moscato Dasti με φράουλα. Θα μείνει συγκεντρωμένος σε ό,τι του ζητήσει ο μέντοράς του και θα εκτελεί πάντα πιστά την κάθε συνταγή για να κερδίσει στο MasterChef. Σαν προσωπικότητα θεωρεί πως έχει αρκετή υπομονή και για να είναι καλά μέσα στο παιχνίδι θα σκέφτεται τον σκύλο του, που θα του λείψει αρκετά, όπως και οι δικοί του. Αν ήταν υλικό κουζίνας θα επέλεγε να ήταν αυγοδάρτης γιατί έχει πάθος με τη ζαχαροπλαστική και γενικά τα γλυκά.

Γιώργος: Τη δήλωση συμμετοχής στο MasterChef την έκανε η καλύτερή του φίλη και ήρθε στο παιχνίδι για να γίνει καλύτερος μάγειρας και να εφοδιάσει τον εαυτό του με γνώσεις. Θέλει να κάνει τους δικούς του περήφανους και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τον Γιώργο. Για εκείνον μαγειρική σημαίνει πάθος, σημαίνει ζωή και μέντορας πρότυπο. Θεωρεί πως είναι ο άνθρωπος, που σε βοηθάει να ανοίξεις τα φτερά σου. Είναι  υπερήφανος, που ανήκει στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και ελπίζει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του. Για τον Γιώργο η ζωή είναι απρόβλεπτη, γιατί όχι και το Master Chef; Είναι έτοιμος! Ένα πιάτο, που περιγράφει τον έρωτα και την αγάπη για εκείνον είναι το… σουβλάκι! Συνήθως το πρώτο ραντεβού κλείνει στο τέλος με ένα σουβλάκι! Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα παλέψει, θα μελετήσει αλλά πρώτα απ’όλα θα σεβαστεί τους συναδέλφους του και τους κριτές. Για να κρατήσει τις δυνάμεις του στο παιχνίδι θα σκέφτεται τον λόγο για τον οποίο ήρθε και πόσο μεγάλο όνειρο είναι για εκείνον το MasterChef. Αν ήταν υλικό της κουζίνας, θα παρομοίαζε τον εαυτό του με τη φλόγα…με αυτήν ξεκινάνε όλα!

 

Φυσικά μαζί με την χαρά των παικτών ήρθαν και οι πρώτες γκρίνιες, καθώς μόλις οι 21 παίκτες μπήκαν στο σπίτι του MasterChef 3 το πρώτο τους μέλημα ήταν πώς και που θα κοιμηθούν. Η επιλογή των κρεβατιών έφερε ένταση, και οι παίκτες ακόμα δεν έχουν μπει για να ανταγωνιστούν στην κουζίνα.

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;