MASTERCHEF

MasterChef 3: Η εκτόξευση της τηλεθέασης, τα παρασκήνια και τα πιο αστεία tweets για τον τελικό

Ολοκληρώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης (22/05) ο τρίτος κύκλος του MasterChef με τη live ανακοίνωση του νικητή που εκτός από τον τίτλο του MasterChef πήρε και το έπαθλο των 50000 ευρώ. Νικητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Σαρρής και στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, ικανοποιώντας τους fans του reality μαγειρικής που αγαπούσαν να τη «μισούν».

Η τηλεθέαση

Παρ’ όλο που οι αγαπημένοι παίκτες του κοινού όπως ο Χρήστος είχαν ήδη αποχωρήσει από την τελική διεκδίκηση του επάθλου οι τηλεθεατές έμειναν πιστοί στο MasterChef 3 μέχρι τέλους. Ο τελικός εκτόξευσε την τηλεθέαση του Star σε τέτοια επίπεδα που άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί τη φετινή σεζόν χρειάζονταν κιάλια για να δουν παρόμοια ποσοστά.

Σύμφωνα με τους πίνακες τηλεθέασης, ο τελικός του MasterChef 3 σημείωσε ποσοστό 33,1% στο γενικό και 42% στο δυναμικό κοινό. Η τηλεθέαση του προγράμματος ανέβαινε συνεχώς κατά τη διάρκεια του προγράμματος και στο τελευταίο τέταρτο άγγιξε το 61% της τηλεθέασης.

Διάβασε κι αυτό: MasterChef 3: Μεγάλος νικητής o Μανώλης Σαρρής

Τα παρασκήνια του τελικού

Στο πλαίσιο του τελικού οι δύο φιναλίστ είχαν διαγωνιστεί στο Σαν Σεμπαστιάν και έπειτα σε μια μαραθώνια δοκιμασία στην οποία έπρεπε να παρουσιάσουν στους κριτές το δικό τους μενού 6 πιάτων. Τελικά τη μάχη έκρινε η τελευταία δοκιμασία του τελικού αυτή της αντιγραφής γλυκού το οποίο ήταν μπάλες από ζάχαρη, και παρόλο που ο Μανώλης κέρδισε και αναδείχθηκε τελικός νικητής και η Σπυριδούλα ένιωσε νικήτρια.

 

«Έφτασα στο στόχο μου είμαι στον τελικό», είπε στα παρασκήνια του τελικού η Σπυριδούλα επιβεβαιώνοντας πως αυτό που πίστευε ήδη από το βιογραφικό της σημείωμα ότι μπήκε στο MasterChef για να κερδίσει, θα το στήριζε μέχρι το τέλος. «Για εμένα νικήτρια είμαι, απλά δεν πήρα τα λεφτά. Όλη η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα κι εγώ για τους δικούς μου λόγους οικονομικούς ακόμα και για το γάμο χρειαζόμουν τα χρήματα, αλλά θα έρθουν κι αυτά» σημείωσε, ενώ για το γάμο της (τον αρραβωνιαστικό της τον ψάχναμε αλλά δεν τον βρήκαμε καθώς κατά τη Σπυριδούλα βρέθηκε στον τελικό κρυφά) είπε ότι προς το παρόν θα περιμένει καθώς τώρα είναι η ώρα για πάρτι και για δουλειά.

 

Ο Μανώλης από πλευράς του δήλωσε: «Νιώθω τέλεια, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω αυτό που ζω. Είναι η δικαίωση όλης αυτής της προσπάθειας». Ο ίδιος είπε ότι με τη Σπυριδούλα ήταν φίλοι και ήρθαν ακόμα πιο κοντά στις δοκιμασίες του τελικού. Ο Μανώλης στους τέσσερις μήνες που κράτησε το Masterchef είχε φτιάξει το καλύτερο πιάτο 10 φορές και αντικειμενικά είχε αρκετές φορές εντυπωσιάσει τους κριτές με τις μαγειρικές του γνώσεις. Θα σου θυμίσω επίσης ότι είχε σοκάρει τους πάντες και με την άγνοιά του στο θέμα Μίκης Θεοδωράκης.

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού στον οποίο παρευρέθηκαν παλιοί συμμετέχοντες και οι οικογένειες των φιναλίστ αλλά και των κριτών στήθηκε ένα πάρτι με γκουρμέ φαγητά, όπως ήταν αναμενόμενο, και ποτό ώστε όλοι μαζί να γιορτάσουν το κλείσιμο μιας τόσο επιτυχημένης σεζόν.

Διάβασε ακόμα: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μας έδειξε για πρώτη φορά τη μητέρα του. Το απόλυτο είδωλο

Τα καλύτερα tweets

Φυσικά το ανάλογο πάρτι έγινε και στο Twitter όπου οι πιστοί fan του MasterChef είχαν δώσει το ραντεβού τους για να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα. Στο επίκεντρο ήταν βέβαια η Σπυριδούλα και ακολούθησε η αγάπη τους στον Χρήστο, και φυσικά τα σχόλια για την κριτική επιτροπή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσο για τον Χρήστο Μπάρκα όπως σου είπα αυτός ήταν ο νικητής της καρδιάς του κοινού που δεν τον ξέχασε ούτε στον τελικό.

 

 

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποχαιρέτισε το φετινό MasterChef με τον αγαπημένο του τρόπο, με ένα tweet στο οποίο ευχήθηκε «αγάπη και υγεία σε όλους! Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε!! Καλό καλοκαίρι σε όλους».

 

Καλό καλοκαίρι και στην ομάδα του MasterChef που όπως μας προειδοποίησε θα επανέλθει και με 4η σεζόν. Οπότε μη στενοχωριέσαι, κρέμασε για λίγο την κουτάλα σου και από Σεπτέμβρη συντονίζεσαι και πάλι στο Star.