MASTERCHEF

MasterChef: Η απάντηση του Πάνου Ιωαννίδη για τις δηλώσεις του Δημήτρη Σκαρμούτσου περί “ριάλιτι”

NDP

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δεν θα είναι παρών ως κριτής στη φετινή σεζόν του επιτυχημένου μαγειρικού MasterChef η αλήθεια είναι πως ένα κενό το νιώσαμε. Και μία απορία.

Ο διάσημος σεφ που γνωρίσαμε μέσα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής σε συνεντεύξεις που έδωσε στην αρχή της σεζόν είχε ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στο νέο κύκλο του MasterChef.

Μεταξύ άλλων είχε πει: «Νομίζω ότι όλη η ιστορία ήταν ότι ήθελαν να το κάνουν ριάλιτι. Νομίζω ότι ο τυφώνας Survivor που χτύπησε από το δικό σας κανάλι τα υπόλοιπα κανάλια, εξαπλώθηκε σε όλα τα κανάλια. Εγώ δεν συμφωνούσα γιατί είναι ένα concept που είναι εξαιρετικό, καθαρά μαγειρικό και είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ριάλιτι ένα τέτοιο concept. Είναι ένας διαγωνισμός μαγειρικής. Παίζεται σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο. Δεν έχει γίνει ποτέ ριάλιτι. Αν κατάλαβα καλά, γιατί υπάρχει και μία παρεξήγηση, μπορεί να μην κατάλαβα εγώ καλά. Αλλά αν όντως αυτό ήθελαν να κάνουν, εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να το κάνω».

Το βράδυ της Τρίτης, ο Πάνος Ιωαννίδης, ένας από τους τρεις κριτές του διαγωνισμού, κλήθηκε να τοποθετηθεί στα λεγόμενα του συναδέλφου του για τον διαγωνισμό. Ο ίδιος δε δίστασε να απαντήσει: «Αν σημαίνει ριάλιτι κάτι το οποίο γίνεται και απλά το δείχνεις, αυτό είναι θεμιτό. Αν, όμως, προσπαθείς να βγάλεις τον κακό εαυτό από τους συμμετέχοντες εκεί πέρα, αυτό είναι ένα κίτρινο ριάλιτι και αυτό σε εμάς δεν υπήρχε».

Με αυτόν τον τρόπο κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Σκαρμούτσου, ενώ καταλήγοντας είπε: «Ο καθένας λέει τη γνώμη του. Σε ελεύθερο κόσμο ζούμε. Πολλές γνώμες θα ακουστούν. Εγώ λέω τη δική μου γνώμη», κρατώντας έτσι τις ισορροπίες.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency