WATCHLIST

Τέσσερα κανάλια διεκδίκησαν το sequel του “Λόγω τιμής” και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου αποκάλυψε ποιο το κέρδισε

Instagram/logotimis

Είχαν γραφτεί πολλά από τη στιγμή που το trailer του «Λόγω τιμής - 20 χρόνια μετά» με παρόντες όλους τους πρωταγωνιστές της θρυλικής σειράς των 90's, έκανε την εμφάνισή του στα social media κι από εκεί σε κάθε πιθανή γωνιά του διαδικτύου. Η σειρά υπήρξε πολύ αγαπημένη του κοινού και παραμένει όπως φάνηκε μέσα από τις αντιδράσεις του κόσμου στο trailer. Η μεγαλύτερη απορία όλων, όπως καταλαβαίνεις, είναι το πού και το πότε θα δούμε την σειρά να επιστρέφει.

Η πολυδάπανη παραγωγή, το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της έχουν εξελιχθεί από σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα σε Α’ γραμμής Έλληνες ηθοποιούς και το γεγονός ότι η ελληνική τηλεόραση δεν περνά την ίδια φάση αγάπης με τη μυθοπλασία όπως στα μακρινά πια 90’s, έκανε δύσκολο το εγχείρημα της επιστροφής ωστόσο όπως αποκάλυψε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η σεναριογράφος της σειράς τότε και τώρα, τα πράγματα έχουν πλέον μπει στην τελική ευθεία. Ανάμεσα στα 4 κανάλια που διεκδικούσαν να εξασφαλίσουν την προβολή της σειράς, έχουμε πλέον νικητή. Σύμφωνα με την σεναριογράφο, αυτός είναι το ΣΚΑΪ.

Ο Μάνος, η Ηρώ, η Μάνια, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Άρης και ο Βασίλης (δηλαδή ο Άλκις Κούρκουλος, η Βίκυ Βολιώτη, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Αγγελική Δημητρακοπούλου και ο Δημήτρης Αλεξανδρής) θα επιστρέψουν καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Οκτώβριο του 2019 στις οθόνες μας, όπως ανέφερε, μιλώντας στο People, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Η ίδια αποκάλυψε ότι οι συντελεστές βρίσκονται ένα βήμα από τις οριστικές υπογραφές με τον ΣΚΑΪ.

«Όλο αυτό το διάστημα τέσσερα κανάλια διεκδικούσαν τη σειρά. Ήθελα να γίνει μια αξιοπρεπής δουλειά και, το πιο σημαντικό, να έχει το χρόνο της. Καθυστερήσαμε να συμφωνήσουμε με κάποιο κανάλι καθαρά για οικονομικούς λόγους. Θέλαμε τα πάντα να γίνουν σωστά, με τις πρόβες και τα γυρίσματα όχι μέσα σε δύο ημέρες αλλά σε επτά και φυσικά τα εκτός έδρας, για να ξεκουραστεί και το μάτι του τηλεθεατή. Όλα αυτά είναι πολυδάπανα, όπως καταλαβαίνετε, γι’ αυτό και στριμώχτηκαν αρκετά τα οικονομικά της ομάδας», τόνισε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Η ίδια διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που ήθελαν το sequel να προβάλλεται ως τηλεταινία γιατί οι πρωταγωνιστές ζήτησαν υπέρογκα ποσά για τη συμμετοχή τους. «Αρχικά θα δούμε και τους επτά πρωταγωνιστές και φυσικά κάποιους καινούριους. Όλοι έβαλαν πολύ νερό στο κρασί τους και έριξαν τις αμοιβές τους για να μπορέσει να βγει σωστά η σειρά. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που γράφτηκε. Όχι μόνο δεν ζήτησε κανείς πολλά χρήματα, αλλά όλοι δέχτηκαν να πληρωθούν με πολύ λιγότερα», σημείωσε η ίδια.

Όσο για το trailer της σειράς που μόλις ανέβηκε στο YouTube ξεπέρασε τα 200 χιλιάδες views στέλνοντας τα κανάλια στη μάχη για τη διεκδίκηση του νέου κύκλου της σειράς η Μιρέλλα Παπαοικονόμου σημειώνει: «Το κλίμα στα γυρίσματα του τρέιλερ ήταν εξαιρετικά συγκινητικό. Ήμασταν όλοι εκεί, ακριβώς γιατί μας ένωνε η κοινή μας αγάπη για τη σειρά. Δεν ακούστηκαν οι ατάκες “Τι κάνεις;”, “Πού χάθηκες;”, “Πώς άλλαξες!” αφού όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν χάθηκε με κανέναν. Μπορεί δηλαδή την προηγούμενη μέρα να είχαμε φάει μαζί».

Για την ιστορία ο πρώτος κύκλος της σειράς προβλήθηκε το 1996 από το Mega Channel και γρήγορα άρχισε να σημειώνει τηλεθεάσεις που ξεπερνούσαν το 40%.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/logotimis