WATCHLIST

Λόγω Τιμής: Θυμόμαστε τις 10 καλύτερες στιγμές της αγαπημένης σειράς

Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 1996, όταν η παρέα από την Πάτρα μπήκε με φόρα στα σαλόνια μας. Στο «Λόγω Τιμής», είδαμε εφτά φίλους να τελειώνουν το σχολείο, να αφήνουν πίσω την επαρχία και να έρχονται να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στην Αθήνα. Λίγο πριν μάθουμε τι απέγιναν 20 χρόνια μετά, ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της πρώτης νεανικής σειράς της ελληνικής τηλεόρασης.

Διάβασε επίσης: Λόγω Τιμής – 20 χρόνια μετά: Δες τα 10 νέα teasers της σειράς που μόλις κυκλοφόρησαν

Oι τίτλοι αρχής

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ήταν μία εποχή που οι τίτλοι αρχής κρατούσαν πέντε λεπτά και απολαμβάναμε το κάθε δευτερόλεπτο από αυτά. Γι’ αυτό και δινόταν μεγάλη σημασία στο τραγούδι των τίτλων. Το «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» έλεγε όσα είχε να πει πάνω από μια φωτογραφία των εφτά φίλων.

Η ένταξη της φράσης «Λόγω τιμής» σε κάθε ευκαιρία

Στα 90s και ο τίτλος της σειράς είχε πολύ μεγάλη σημασία. Η φράση «λόγω τιμής» ακουγόταν σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, ακόμα και σε στιγμές που δεν κόλλαγε καθόλου. Να κάνουμε μια διόρθωση εδώ. Κυρίως σε στιγμές που δεν κόλλαγε καθόλου. Μία εκ των χαρακτηριστικότερων ήταν όταν ο Άρης, ο χαρακτήρας του Πυρπασόπουλου έκανε παντομίμα τη φράση. Υποκλινόμαστε.

Η παρέα να τρωγοπίνει σε ταβέρνες

Και σε μπαρ και σε καφέ, αλλά κυρίως σε ταβέρνες. Όπως το Central Perk στα «Φιλαράκια», το MacLaren’s στο ”How I met your mother” και το μπραντσάδικο στο ”Sex and the City”, η παρέα από την Πάτρα δεν είχε αφήσει ταβέρνα για ταβέρνα.

Όταν φιλιώνουν ο Τσίου και ο Ψηλός στο ταξίδι στην Κεφαλονιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Χαθήκαμε μια νύχτα #LogoTimis #20xroniaMeta #WordOfHonour

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Λόγω Τιμής, 20 χρόνια μετά (@logotimis) στις

Δεκαπέντε μέρες πριν τις Πανελλήνιες η παρέα αποφασίζει να πάει ένα διήμερο στην Κεφαλονιά, για να ξεσκάσει. Εκεί φιλιώνουν επιτέλους ο Τσίου και ο Ψηλός σε μια πολύ δυνατή σκηνή, που χρησιμοποιήθηκε και στο πρώτο τρέιλερ της επιστροφής της σειράς ένα χρόνο πριν. Μια ακόμα δυνατή σκηνή στο ταξίδι είναι όταν ο Ψηλός, που έχει πάει να πιάσει ένα χταπόδι, χάνεται για ώρα στη θάλασσα και ο Τσίου ανησυχεί πολύ και τον αγκαλιάζει όταν τον ξαναβρίσκει.

To χαστούκι του Μάνου στην Ηρώ για την Αθηνά 

Η Αθηνά μαθαίνει ότι είναι έγκυος από έναν οικογενειακό φίλο του πατέρα της, με τον οποίο διατηρούσε παράνομη σχέση και χρειάζεται χρήματα για άμβλωση. Γι’ αυτό και ζητάει από τον Βασίλη χωρίς να του πει τον λόγο. Ο Βασίλης δεν έχει, και προσπαθώντας να τα βρει, καταλήγει να το πει και στην υπόλοιπη παρέα. Η Ηρώ βγάζει από μόνη της το συμπέρασμα ότι η Αθηνά τα έχει κρυφά με τον Μάνο και θέλει χρήματα, για να του τα δώσει. Έτσι, η Ηρώ πάει και την λέει στον Μάνο, ο οποίος είναι ο μόνος στον οποίο η Αθηνά έχει εξομολογηθεί την αλήθεια. Ο Μάνος απαντά με ένα χαστούκι.

Στην εποχή της, αυτή η αντίδραση έμοιαζε πολύ λογική. Ευτυχώς έχουμε προχωρήσει. H Bίκυ Βολιώτη είχε μιλήσει στον Κωνσταντίνο Αμπατζή και το Oneman και είχε πει ότι:

«Σίγουρα έχει αποτυπωθεί η στιγμή που με χαστουκίζει ο Άλκης. Ήταν πάρα πολύ ισχυρό χαστούκι, ο καημένος ο Άλκης το είχε άγχος, με ρωτούσε ”πώς θα σε χαστουκίσω, έχω βαρύ χέρι κι εγώ του έλεγα να μην ανησυχεί, να μου το δώσει να τελειώνουμε. Ειλικρινά, δεν περίμενα αυτό το χαστούκι, η έκπληξη και η αντίδραση που είχα ήταν 100% αληθινή. Τα θυμάμαι όλα τα γυρίσματα με πολλή αγάπη».

Ο Βασίλης γνωρίζει τον Σταύρο

Ο Βασίλης δεν ξέρει τι να κάνει στη ζωή του, μπαίνει σε ένα ταξί και λέει στον ταξιτζή να τον πάει όπου θέλει, δίνοντάς του ένα πεντοχίλιαρο. Ο ταξιτζής τυχαίνει να είναι ο Σταύρος, ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Καμπερίδης που πλέον έχει φύγει από τη ζωή. Μέχρι το βράδυ ο Βασίλης πιάνει δουλειά στο ταξί του και μένει και σπίτι του, ενώ η φιλία και συνεργασία τους σφραγίζεται με τον Σταύρο να του σκίζει το πεντοχίλιαρο, που του έδωσε στην αρχή.

Η πρώτη φορά της Ηρώς με τον Τσίου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια #LogoTimis #20XroniaMeta

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Λόγω Τιμής, 20 χρόνια μετά (@logotimis) στις

Η Ηρώ ήταν ερωτευμένη με τον Μάνο, η σχέση τους όμως είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και σε κάθε ένα από αυτά, τσουπ, ερχόταν ο Τσίου, που ήταν πεισματικά ερωτευμένος μαζί της. Η Ηρώ εν τέλει μετά την πρώτη της φορά μαζί του, το μετάνιωσε και του ξεκαθάρισε ότι δεν τον θέλει.

Η Ηρώ να τρέχει και να φωνάζει τον Μάνο στο Θησείο

Κομβικό σημείο της σχέσης της Ηρώς και του Μάνου ήταν όταν εκείνος της έδωσε ένα ραντεβού στο Θησείο να τα πούνε επιτέλους. Εκείνη δεν τον πρόλαβε, άρχισε να τον φωνάζει, δεν υπήρχαν και κινητά και έτσι πάει η σχέση τους για ένα τρίχρονο. Τρία χρόνια μετά τη ρωτάει, γιατί δεν ήρθε, εκείνη του απαντάει ότι ήρθε και επιτέλους σμίγουνε. Φυσικά όχι για πολύ.

Το κάψιμο της καντίνας

Ο Βασίλης, ο Μάνος και ο Σταύρος άνοιξαν μια καντίνα με βρώμικο και κάηκε λόγω βραχυκυκλώματος. Αυτό προκάλεσε μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Βασίλη και τον Μάνο και πιάστηκαν στα χέρια, και δεν ήταν η πρώτη φορά. Είχαν ξανατσακωθεί όταν ο Βασίλης παρομοίασε τον Μάνο με τον πατέρα του, και ο Μάνος με ξεκάθαρα daddy issues αναποδογύρισε το τραπέζι. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής είχε μιλήσει στον Κωνσταντίνο Αμπατζή και το Oneman και είχε πει ότι το κάψιμο της καντίνας ήταν πάρα πολύ σύνθετο γύρισμα, «κάναμε ώρες ατέλειωτες, να την κάψουμε, να έρθει η πυροσβεστική».

Το καρναβάλι

«Δεν θα ξεχάσω τα γυρίσματα στο καρναβάλι της Πάτρας. Τρελοκομείο. Είχαμε μπει στην παρέλαση χωρίς κανένα περιθώριο λάθους γιατί το καρναβάλι είχε ροή και δεν μπορούσαμε να επαναλάβουμε τη σκηνή. Θυμάμαι τους Πατρινούς στουπί στο μεθύσι να ορμάνε πάνω στους μασκαρεμένους πρωταγωνιστές κι εμείς να προσπαθούμε να τους προστατέψουμε”, είχε πει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου στον Κωνσταντίνο Αμπατζή.

Στο τελευταίο επεισόδιο, η παρέα ξαναβρίσκεται στην Πάτρα για τον γάμο της Μάνιας με τον Φώτη. Είναι Απόκριες και η παρέα ετοιμάζεται για το μεγάλο καρναβάλι. Η σειρά κλείνει με την παρέα να ξεφαντώνει και τον Μάνο να σηκώνει στους ώμους του την Ηρώ και να διαλαλούν την αγάπη τους.

“Μ’ αγαπάς;”

“Όχι.”

“Λόγω τιμής;”

“Όχι”.

Διάβασε επίσης: Λόγω Τιμής- 20 Χρόνια Μετά: Πότε θα γίνει η πρεμιέρα και τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Πρωταγωνιστούν: Άλκις Κούρκουλος (Μάνος), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Μιχάλης), Βίκυ Βολιώτη (Ηρώ), Δημήτρης Αλεξανδρής (Βασίλης), Γιώργος Πυρπασόπουλος (Άρης), Χριστίνα Αλεξανιάν (Μάνια), Αγγελική Δημητρακοπούλου (Αθηνά), Μαρία Ναυπλιώτου (Αλεξάνδρα), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Θανάσης), Ντίνος Καρύδης (πατέρας Βασίλη και Αθηνάς), Χριστόδουλος Στυλιανού (Παύλος), Γιώργος Χρυσοστόμου (Δημήτρης), Νίκη Βακάλη (Άννα), Μιχάλης Πανάδης (Φοίβος), Αντιγόνη Αλικάκου (Δέσποινα), Κατερίνα Μισιχρόνη (Μαρίνα), Βαγγέλης Λιοδάκης (Φώτης), Λουκία Μιχαλοπούλου (Ζωή), Μιχάλης Σαράντης (Αντρέας), Σίσσυ Τουμάση (Άσπα), Γιώργος Μπένος (Λευτέρης), Μαρία Παπαφωτίου (Ιλεάνα), Βασίλης Γιακουμάρος (Σωτήρης), Ιόλη Χαραλαμποπούλου (Ηλέκτρα), Τέο Δογορίτης (Γιώργος).

Διάβασε επίσης: Κουίζ: Ποιος χαρακτήρας του Λόγω Τιμής είσαι;

*Το «Λόγω Τιμής: 20 χρόνια μετά» θα προβάλλεται από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 23.00 στον ΣΚΑΙ.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/logotimis