WATCHLIST

Ο ΣΚΑΪ απέλυσε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ διακόπτουν τη συνεργασία τους. Αφορμή, το τελευταίο περιστατικό και οι ανάρμοστες δηλώσεις του παρουσιαστή για τους δράστες του χτυπήματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, ο Μπογδάνος είπε χαρακτηριστικά τα εξής: “Όσο για την επίσκεψη, είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα Πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ‘είστε καλά;’. Θέλουν, λοιπόν, κάποιοι να πάει πρωθυπουργός σε αυτούς που καίγονται”;

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΚΑΪ, ο οποίος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι “ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση”.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του γραφείου του σχολίασε πως “Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις”.

Η τελευταία ανακοίνωση έρχεται από τον τηλεοπτικό σταθμό και επιβεβαιώνει την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου: “Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία”.

Τι ανέφερε ο αντικαταστάτης του, Νίκος Υποφάντης

 

Όπως ανακοίνωσε και η Εύα Αντωνοπούλου στο τέλος του δελτίου της, θα μεταδοθεί κανονικά, με παρουσιαστή τον Νίκο Υποφάντη.

”Προφανώς και δεν είναι το ΣΚΑΙ στις 3 με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Εκτάκτως εγώ, ο Νίκος Υποφάντης θα προσπαθήσω να σας κρατήσω παρέα μέχρι τις 4.”

Λγο πριν ξεκινήσει η κανονική ροή της εκπομπής ο δημοσιογράφος ανέφερε: ”Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μου είπε λίγο πριν μπω στο στούντιο ότι “Έτσι είναι η ζωή, υπάρχουν διαφορές, αλλά η ζωή συνεχίζεται” Κυρίες και κύριοι, ΣΚΑΪ στις 3”.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency