MAKEUP

Εκπομπή στο Μαρόκο μαθαίνει τις γυναίκες πώς να καλύπτουν με μακιγιάζ τα σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας

Αν και ξεπερνά τα όρια της αρρωστημένης φαντασίας, το κρατικό κανάλι του Μαρόκο, πράγματι μετέδωσε εκπομπή στην οποία μία μακιγιέζ μαθαίνει στις τηλεθεάτριες πώς να μακιγιάρουν τα σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας, ώστε "να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της".

Στις 23 Νοεμβρίου και μόλις δύο ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η εκπομπή Sabahiyat μετέδωσε μία χαμογελαστή make-up artist να καλύπτει ψεύτικες μελανιές σε υποτίθεται πρησμένο από το ξύλο πρόσωπο γυναίκας.

Ελπίζουμε αυτά τα κόλπα ομορφιάς να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τη ζωή σας“, ανέφερε, μάλιστα, η παρουσιάστρια, προκαλώντας όπως είναι φυσικό εκατοντάδες καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες ζήτησαν την επιβολή κυρώσεων στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς και την υποδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βρετανικός Guardian, το κρατικό κανάλι του Μαρόκο αρκέστηκε στο να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα του και τη σελίδα του στο facebook το συγκεκριμένο απόσπασμα, κάνοντας απλά λόγο για “ακατάλληλο περιεχόμενο και αρχισυντακτικό λάθος κρίσης σε ό,τι αφορά την ευαίσθητη φύση και τη βαρύτητα του ζητήματος τη βίας ενάντια στις γυναίκες“.

Περιστατικά σαν και αυτό, καταδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η δράση και ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να μην καθίστανται ασήμαντα και συνηθισμένα στη συνείδηση του οποιουδήποτε πράξεις, λέξεις, συναισθήματα βίας, εντός και εκτός των τειχών του σπιτιού.

Η σιωπή δεν είναι λύση, ούτε το “φτιασίδωμα” του πόνου. Το ζήτημα δεν είναι να βάλεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά να μιλήσεις. Μόνο τότε και μόνο έτσι θα μπορείς πραγματικά να “συνεχίσεις τη ζωή σου”.