GAME OF THRONES

Να κι ένα καλό νέο για όσους βλέπουν Game of Thrones

"Game of Thrones" και «αναμονή» είναι δύο έννοιες σχεδόν ταυτόσημες για τον μέσο fan της σειράς. Μια ζωή περιμένω, μα δεν γίνονται θαύματα που λέει και το τραγούδι. Μία ατέλειωτη καρτερία κάθε φορά, να περάσουν οι μήνες μέχρι την εκάστοτε νέα σεζόν.

Σ’ αυτή ακριβώς τη φάση βρισκόμαστε φυσικά και αυτή την περίοδο. Να σου θυμίσω πως ήταν τέλη Αυγούστου του 2017 όταν έκανε πρεμιέρα ο 7ος κύκλος της σειράς και θα περάσει άλλο τόσο μέχρι να δούμε νέα επεισόδια 8ου και τελευταίου κύκλου Game of Thrones, αφού η πρεμιέρα θα γίνει κάπου μέσα στο 2019. Τα γνωρίζεις ήδη αυτά, μη σε πικραίνω άλλο. Η σειρά τελειώνει. Αντίο Γουέστερος. Ή μήπως όχι;

Τα νέα είναι καλά. Ετοιμάσου να γνωρίσεις την προ-προ-προ-προγιαγιά της Daenerys Targaryen.

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, το δίκτυο HBO έδωσε το πράσινο φως για το prequel του Game of Thrones. Το οποίο σημαίνει πως ναι μεν η σειρά ολοκληρώνεται, αλλά η ιστορία μόλις αρχίζει! Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και την τριλογία Hobbit.

Το prequel του Game of Thrones λοιπόν, θα μας γυρίσει πολύ πίσω, στην «Εποχή των Ηρώων», 10.000 πριν την ιστορία που παρακολουθούμε τώρα, στους προγόνους των οίκων του Γουέστερος και τα φοβερά μυστικά τους, στην απαρχή των White Walkers, στους θρύλους των Stark, δίνοντας ερμηνεία και απαντήσεις σε πολλές καταστάσεις που έχουμε δει να συμβαίνουν στα 7 Βασίλεια. Όπως αναφέρει το HBO στη σειρά θα συνεργαστεί και ο George R.R. Martin, το οποίο μόνο καλό το λες. Ένα prequel που δεν θα έφερε την υπογραφή του δημιουργού της ιστορίας πάνω στην οποία βασίστηκε το Game of Thrones, ομολογουμένως θα ήταν ένα καταδικασμένο να αποτύχει τολμηρό εγχείρημα. Στη δημιουργική ομάδα της σειράς και η Jane Goldman, η οποία έχει υπογράψει τα σενάρια ταινιών όπως το “Kingsman: The Secret Service” και το “Kick Ass”. Και αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια του διευθυντή προγράμματος του HBO, αυτό μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο παράγωγο της φαντασίας του George R.R. Martin στη μετα-Game of Thrones εποχή. Οι περίφημοι παραγωγοί David Benioff και Dan Weiss θα είναι εκτός project.

Όλα αυτά βέβαια ένα χρόνο αφού τελειώσει οριστικά η σειρά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.