WATCHLIST

O Φώτης Σεργουλόπουλος εξομολογείται μια πολύ προσωπική κατάσταση για να μιλήσει για τον ρατσισμό

Κάθε φορά που βλέπω τον Φώτη Σεργουλόπουλο στην τηλεόραση να δίνει συνεντεύξεις και να μιλά για τη ζωή του, θέλω να πάρω τηλέφωνο όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ για να παρακολουθήσουν κι εκείνοι την ίδια εκπομπή. Έτσι συνέβη και όταν παρακολουθούσα την πρεμιέρα του Πέτρου Κωστόπουλου και της εκπομπής "Βράδυ".

Ο Φώτης για ακόμα μια φορά ήταν σε πολύ cool διάθεση και έτοιμος να μιλήσει για ό,τι και αν ρωτήθηκε. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν έχει παντρευτεί, αλλά και ότι είναι πολύ ψύχραιμος μπαμπάς.

Ανάμεσα στα όσα είπε όμως, ένιωσε την ανάγκη να δημοσιοποιήσει και μια σκληρή οικογενειακή κατάσταση που βιώνει τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να περάσει στους τηλεθεατές ένα μήνυμα για τον ρατσισμό.

Όπως δήλωσε, ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο διαγνώστηκε με πολύ επιθετική μορφή λευχαιμίας και χρειάστηκε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο συμβατός δότης βρέθηκε από την παγκόσμια δεξαμενή δοτών και συνεπώς δεν γίνεται να γνωρίζουν την εθνικότητα, το θρήσκευμα ή την καταγωγή του. Κάπως έτσι αναρωτήθηκε αν οποιοσδήποτε χρειαζόταν να σώσει το παιδί του, θα έκλεινε την πόρτα σε έναν άνθρωπο που μέχρι χτες θεωρούσε κατώτερο.

“Θα του φύλαγε τα πόδια”, είπε για να καταλήξει ότι ο ρατσισμός είναι εκτός της ανθρώπινης φύσης και άρα είναι εντελώς παράλογο να θεωρούμε ότι τα προσφυγόπουλα θα μολύνουν τα παιδιά μας.