WATCHLIST

Emmys 2016: Ήταν αυτή η πιο αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ στα βραβεία;

Ανάμεσα στη λάμψη και τα πανάκριβα φορέματα και κοστούμια, ίσως οι κειμενογράφοι των βραβείων Emmy θεώρησαν ότι υπήρχε χώρος για ένα κάπως πιο χοντροκομμένο αστείο.

Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι θα ανέβει στη σκηνή ο Bill Cosby, το κοινό πάγωσε. Η κάμερα δείχνει την Tina Fey να λέει στην Amy Poehler ότι “αυτό πρέπει να είναι αστείο”.

 

*Για την ιστορία, ο Bill Cosby έχει κατηγορηθεί ότι νάρκωνε και βίαζε γυναίκες, αφού περισσότερες από πενήντα μέχρι τώρα έχουν καταθέσει εναντίον του για ανάλογα περιστατικά. Η Tina Fey έχει ζητήσει δημόσια στα social media την απολογία του 78χρονου κωμικού, ενώ ο ίδιος θα δικαστεί την επόμενη χρονιά.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, εμφανίζεται στη σκηνή των 68ων βραβείων Emmy ο παρουσιαστής της βραδιάς, Jimmy Kimmel, καθησυχάζοντας το κοινό “Μην ανησυχείτε, δεν είναι εδώ, απλά ήθελα να δω τι θα κάνετε”.

 

Δεν ξέρω πόσο γέλιο πίστευαν ότι θα προκαλούσε η ανακοίνωση της παρουσίας ενός – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς – κατά συρροή βιαστή, στα βραβεία. Δεν ξέρω μήπως χάνουμε κάπου και το μέτρο του με τι μπορούμε να κάνουμε πλάκα και με τι όχι. Σίγουρα πάντως η αξιοπρέπεια των γυναικών, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο απόπειρας χιούμορ. Εκτός αν το μόνο που θες είναι να γίνεις ρεζίλι.