WATCHLIST

Emmy Awards 2016: 10 από τις υποψήφιες σειρές που αξίζει να δεις

''So many series, so little time'' αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη ζωή μου αυτή τη στιγμή. Από τότε που είδα για πρώτη φορά τον Scofield και το δράμα του στο Prison Break, οι τηλεοπτικές ξένες σειρές έγιναν το πιο αγαπημένο μου πράγμα, μετά τις ταινίες και πριν τα βιβλία.

Έκτοτε έχω αφιερώσει εκατοντάδες εργατοώρες βλέποντας ιστορίες που άλλοτε με κάνουν να κλαίω (γεια σου Girls), να γελάω σαν χαζή (καλησπέρα στο παρεάκι του Veep) και να γίνομαι έξαλλη με τις αδικίες που ζουν οι πρωταγωνιστές (Marcia Clark είσαι ηρωίδα).

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις σειρές που διεκδικούν το δικό τους χρυσό αγαλματάκι των Emmy, τις οποίες πιστεύω ότι πρέπει να δεις άμεσα και γιατί όπως έχει πει και η Ναταλί θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και για να γεμίσεις τα βαρετά φθινοπωρινά βράδια που έρχονται.

Υποψήφιες δραματικές Σειρές

Game of thrones

Εντάξει, λογικά όλοι βλέπουν GOT αλλά οφείλω να τονίσω τη σημασία του να παρακολουθήσεις αυτή τη σειρά. Όλοι περιμένουν να σαρώσει στα βραβεία, μάλιστα ήδη πήρε 9 Creative Arts Emmy στις πρώτες απονομές που έγιναν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Mr. Robot

Αυτή η σειρά έχει διχάσει το timeline μου στο twitter· κάποιοι τη λατρεύουν αλλά πολύ είναι αυτοί που την βαρέθηκαν μετά από 3 επεισόδια. Προσωπικά με κράτησε και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα, μπορεί η δεύτερη σεζόν να μην ξεκίνησε το ίδιο δυναμικά με την πρώτη αλλά αξίζει να της αφιερώσεις λιγο από το χρόνο σου.

The Americans

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα όταν είδα τον πιλότο των Americans, κυρίως γιατί το πρωταγωνιστικό ζευγάρι μου φάνηκε φοβερά άβολο με λιγότερη χημεία από ένα ξύλο. Έκτοτε έχω ακούσει πάνω από 5 διαφορετικά άτομα να λένε τα καλύτερα για αυτήν και μάλιστα η Ιωσηφίνα του Popcode (που την εμπιστεύομαι απόλυτα για οτιδήποτε έχει να κάνει με σειρές) μου είπε ότι έχει έναν από τους πιο καλογραμμένους γυναικείους χαρακτήρες. Αυτό και μόνο αρκεί για να πείσει κάποιον να ξεκινήσει το binge watching.

Υποψήφιες κωμωδίες

Transparent

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική η συγκεκριμένη σειρά βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, γιατί δεν είναι κωμωδία τύπου Modern Family, που είναι *ξανά* υποψήφιο, αλλά περισσότερο κωμικοτραγική καθώς μας δείχνει πως επηρέασε μια οικογένεια το γεγονός ότι ο πατέρας τους είναι trans. Όπως και να έχει πάντως, αυτή η σειρά ΠΡΕΠΕΙ να μπει στη watchlisth σου.

Veep

Αγαπώ- ΑΓΑΠΩ αυτή τη σειρά και την Julia Louis- Dreyfus που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας σε κάθε επεισόδιο. Μην περιμένεις να ακούσεις κρύα αστεία και εξυπνακίστικες ατάκες αλλά ετοιμάσου να απολαύσεις την απόλυτη παράνοια που επικρατεί σε ένα πολιτικό γραφείο το οποίο ανήκει στην πρώτη γυναίκα αντιπρόδρο της Αμερικής.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Όταν ανακοινώθηκε ότι η Tina Fey (δημιουργός της επικής κωμωδίας 30 Rock που κατά τη διάρκεια των 7 σεζόν της συγκέντρωσε 103 υποψηφιότητες για Emmy και κέρδισε 11 βραβεία) ετοιμάζει καινούρια σειρά όλο το internet έπαθε παράκρουση. Μόλις είδα την πρώτη σεζόν της Kimmy κατάλαβα γιατί. Μια απίστευτα feelgood σειρά με μια φανταστική πρωταγωνίστρια που θα σου φτιάξει το κέφι. Ενδέχεται βέβαια να μην αντέξεις τον υπερβολικά cheerful χαρακτήρα της, αλλα μια δοκιμή θα σε πείσει.

Black- ish

Η αλήθεια είναι ότι έμαθα για αυτή τη σειρά την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες και σήμερα η Ιωσηφίνα μου έστειλε ένα βίντεο που εξηγεί γιατί αξίζει να την δεις. Αφού κόλλησα στο youtube και είδα πέντε διαφορετικά βίντεο έχω να σου πω ότι πραγματικά ΠΡΕΠΕΙ να την ξεκινήσεις άμεσα. Το στόρι της δεν αφορά απλά τη ζωή μιας μαύρης οικογένειας, αλλά το πως βιώνει όλα τα κλισέ και την πολιτισμικη οικειοποιηση που υπάρχει πλέον στις μέρες μας ενώ σχολιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. (Όταν δεις τη σκηνή που σχολιάζουν το κίνημα Black lives matter θα ανατριχιάσεις).

Master on none

Το γλυκάκι Aziz Ansari, που τον γνωρίσαμε στο Parks and Recreation, επέστρεψε στη μικρή οθόνη με μια δική του σειρά, η οποία έχει κερδίσει ήδη το κοινό. Μπορεί να μην την έχω δει, αλλά έχω αρκετούς φίλους που τρελαίνονται για αυτοί και αν κρίνω από τα screenshot που έχω εντοπίσει στο tumblr μάλλον έχουν δίκιο.

Υποψήφιες μίνι σειρές

The people V. OJ Simpson: American Crime Story

Η ιστορία αφορά τη δίκη του πρώην παίκτη του NFL που κατηγορήθηκε για τον φόνο της γυναίκας του και του φίλου της και πραγματικά θα σε κάνει να χτυπιέσαι στον καναπέ με όσα συνέβησαν. Αν σου αρέσουν τα δικαστικά δράματα ετοιμάσου για μια συγκλονιστική σεζόν με απίστευτες ερμηνείες.

American Crime

Μπορεί να μην ασχολήθηκαν πολύ μαζί της γιατί η ιστορία του OJ τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αυτή η σειρά αξίζει να μπει στη λίστα με αυτές που πρέπει να δεις. Πρωταγωνιστεί η παλιά Desperate Housewife, Felicity Huffman και η ιστορία αφορά τις κακό δικαστικό σύστημα της Αμερικής. Πολύ πιο βαρύ, από άποψη σκηνοθεσίας, σε σχέση με το American Crime Story, αλλά όπως είπα και πριν αν το δικαστικό δράμα είναι το αγαπημένο σου είδος ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όταν κλείσεις αυτό το post.