WATCHLIST

Τι απέγιναν οι μαθητές του Κωνσταντίνου Μαρκορά από τους “Δύο ξένους”;

Η Άβα, ο Φώτης, η Δάφνη, ο Δημήτρης, ο Βασίλης, ο Ντίνος και η Ντιάννα ήταν τα αγαπημένα φυντάνια του Κωνσταντίνου Μαρκορά, δηλάδη του πρόωρα χαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου, στους «Δύο ξένους». Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά ταυτίστηκαν με το ρόλο τους σε αυτή τη σειρά, συμμετείχαν και στους δύο κύκλους της και μετά σαν να χάθηκαν. Αναρωτήθηκες ποτέ τι κάνουν σήμερα, 21 χρόνια μετά; Εμείς ναι, τους ψάξαμε και σχεδόν όλους τους βρήκαμε στον αχανή κόσμο του διαδικτύου.

 

Άβα Γαλανοπούλου – Άβα

ndp

 Με την Ελένη Ράντου και τον Γιώργο Παπαγεωργίου – NDP Photo Agency

Η Άβα είναι μία από τις περιπτώσεις που ξεχώρισαν μέσα από τους «Δύο ξένους» και που συνέχισε την τηλεοπτική της πορεία ακόμα και με πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως στις σειρές Λατρεμένοι μου γείτονες και 50 – 50. Η ίδια  μέχρι σήμερα παραμένει ενεργή ως ηθοποιός ενώ τελευταία απασχόλησε τη δημοσιότητα περισσότερο με τη δικαστική της διαμάχη με τον πρώην σύντροφό της από την οποία δικαιώθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Δύο μήνες μετά έκανε την τελευταία της ως τώρα επίσημη εμφάνιση στο Ηρώδειο όπου παρακολούθησε την παράσταση Θεσμοφοριάζουσες.

Φώτης Σπύρος

ndp

Με την Ελένη Καρακάση – NDP Photo Agency

Ο αιώνιος αγαπημένος της Άβας ήταν ο Φώτης, τον οποίο υποδυόταν ο Φώτης Σπύρος. Ο γνωστός κωμικός συνέχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση αλλά και στο θέατρο, ενώ πριν απο λίγα χρόνια έκανε αίσθηση όταν αποφάσισε να αποκαλύψει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι ετοιμαζόταν τότε να παντρευτεί το σύντροφό του. Ο ίδιος το καλοκαίρι είπε στο Λοιπόν: «Οι δηλώσεις μου αυτές δεν μου βγήκαν σε καλό. Δυστύχησα, δεν υπήρχε λόγος να το κάνω, το μετάνιωσα. Μακάρι να μην το είχα κάνει, ήταν και αυτό μια κίνηση που σχετίζεται με το αδιέξοδο της υγείας μου τότε. Κανιβαλίστικα πολύ, όχι από άλλους, από εμένα, εγώ φταίω για όλο αυτό. Υπήρξαν άνθρωποι που το σχολίασαν αυστηρά, ως και πολύ αυστηρά, όπως η Τατιάνα Στεφανίδου, αλλά από αγάπη Τους ευχαριστώ τώρα πια, γιατί, χωρίς να το ξέρουν, με βοήθησαν στο να γίνω καλά. Όχι, δεν υπάρχει τίποτα από αυτόν τον έρωτα και προσπαθώ να το ξεχάσω». Ο Φώτης Σπύρου παίζει στην παιδική παράσταση Λάχανα και Χάχανα, ενώ συχνές είναι οι κοσμικές εμφανίσεις του σε πρεμιέρες.

Σπύρος Πούλης

ndp

Με τον θίασο της παράστασης Διπλή Ταρίφα – NDP Photo Agency

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το καλό ξεκίνημα στην τηλεόραση που είχε μέσω των «Δύο ξένων», ήταν και ο Σπύρος Πούλης. Ο Σπύρος, μόλις «αποφοίτησε» από τη σχολή των Δύο ξένων συνέχισε την πορεία του στο θέατρο και στην τηλεόραση στην οποία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες όπως η σειρά Συμμαθητές αλλά και το Κάτι χωρισμένα παλικάρια στον ΑΝΤ1. Ο Σπύρος Πούλης, που είναι παντρεμένος περισσότερο και 20 χρόνια με τη σύζυγό του Αργυρώ και έχει δύο κόρες μαζί της, φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Διπλή Ταρίφα.

Τζούλη Σούμα – Δάφνη

Μία ακόμα περίπτωση ηθοποιού που συνεχίζει ακάθεκτη την θεατρική της πορεία είναι η Τζούλη Σούμα, δηλαδή η Δάφνη της σειράς. Το καλό κορίτσι της σχολής παίζει φέτος στην παράσταση Ανατόλ μαζί με τον Πέρη Μιχαηλίδη και τον Λευτέρη Βασιλάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου και όπως θα δεις από τις φωτογραφίες της δεν έχει αλλάξει πολύ από την εποχή που έπαιζε την γλυκιά Δάφνη που έσπαγε τα νεύρα στους συμφοιτητές της.

Νίκος Μποτόπουλος – Δημήτρης

Ο ζεν πρεμιέ της σχολής, που πολιορκούσε σθεναρά την κα Ντένη συνέχισε με μικρούς ρόλους τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις μέχρι το 2006. Τότε έπαιξε στη σειρά του ΑΝΤ1 30 ημέρες αγωνίας με πρωταγωνιστές τον Κώστα Κόκλα και τη Θεοφανία Παπαθωμά. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του, ενώ δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι ενεργός ούτε στα social media. Πάντως ως γοητευτικός ηθοποιός που φριλοδοξεί να κάνει καριέρα αλλά παράλληλα δουλεύει και στη μπουάτ θα μείνει για πάντα φυλαγμένος στην καρδιά μας. Και θα σου παραθέσουμε κι ένα quote από συνέντευξή του του 1999 για τη δουλειά του. «Πρέπει να έχεις λίγη τρέλα, δεν γίνεται αλλιώς», έλεγε και θα συμφωνήσουμε. Και αφού δεν τον βρήκαμε στο σήμερα θα σε γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν, και σε μία χαρακτηριστική του σκηνή με την Ντένη.

 

Βασίλης Παλαιολόγος – Βασίλης

ndp

Με την Κατερίνα Γκαγκάκη, την Άννα Αδριανού και τον Μέμο Μπεγνή – NDP Photo Agency

Ο Βασίλης Παλαιολόγος συνεχίζει επίσης να δουλεύει στο θέατρο έχοντας μάλιστα συμμετάσχει σε επιτυχημένες παραστάσεις όπως οι 12 Ένορκοι στο παρελθόν. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση Γκέμμα του Λιαντίνη στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Κατερίνα Διδασκάλου και το Νίκο Καλογερόπουλο. Όπως είδες παραπαάνω στο στιγμιότυπο από την τελευταία του κοσμική έξοδο στην πρεμιέρα της παράστασης Χτυποκάρδια στο θρανίο,  ο Βασίλης Παλαιολόγος μάλλον έχει μείνει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση.

Κωνσταντίνος Παπαθανασίου – Ντίνος

 

Πολύ αλλαγμένος αντίθετα είναι ο Ντίνος των «Δύο ξένων», κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαθανασίου. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου έχει αλλάξει look και σύμφωνα με το facebook του και τόπο διαμονής. Όπως γράφει ο ίδιος ζει στο Βερολίνο όπου άλλωστε εργαζόταν και στο παρελθόν ως εκφωνητής της Deutche Welle. 

Κατερίνα Ηλιάδη – Ντιάνα

 

Παρόλο που σίγουρα ξεχώριζε μέσα από τη σειρά, η ηθοποιός που υποδυόταν τη μαθήτρια του Κωνσταντίνου Μαρκορά και φλερτ του Νικηφόρου και όχι μόνο, απομακρύνθηκε σιγά σιγά από τον καλλιτεχνικό χώρο. Η ηθοποιός παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στην Αθήνα και την Ελευσίνα, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του DownTown μένει πάντα στο κέντρο της Αθήνας, απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και σκέφτεται ακόμα και σήμερα να επιστρέψει στην υποκριτική. Η τελευταία της φωτογραφία που βρίσκουμε είναι από το 2012 και την είχε μοιραστεί η ίδια στον λογαριασμό της στο Facebook.