VIRAL

Νέα διαφήμιση ΑΛΦΑ: Στοίχημα πως θα τρέξει το δάκρυ

Θα κλαίνε λέει οι άντρες φέτος με τη διαφήμιση της ΑΛΦΑ. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άντρες πάντως εγώ (που έκλαιγα και με την προηγούμενη διαφήμιση, ας μη γίνει θέμα) ρούφηξα μύτη και κράτησα δάκρυ μη γίνουμε και ρεζίλι στο γραφείο.

Δημήτρης Μητροπάνος και Στέφανος Κορκολής σε ένα τραγούδι που μπορεί και να μη θυμάσαι. Σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχους της Εύης Δρούτσα το ”Κάποιες Φορές” βρισκόταν στο δίσκο του Κορκολή ”Έχω Μια Διαίσθηση” πίσω στο 1995. Τότε ακούγαμε το Σημάδι του Σκορπιού και τώρα 22 χρόνια μετά βουρκώνουμε κάποιες φορές. Έτσι τα φέρνει η ζωή.

Το ξυπνητήρι χτυπά στις 4:30 το πρωί. Ο πατέρας του μπαίνει στο δωμάτιο για να τον ξυπνήσει. Δουλεύουν μαζί στη λαϊκή αγορά. Μαζί στο αυτοκίνητο, μαζί στο σπίτι. Πάντα δίπλα του.

Μεγαλώνει όμως και τον αφήνει στην άκρη. Έχει άλλα ενδιαφέροντα. Στο οικογενειακό τραπέζι δεν το ακούει και πολύ, σπουδάζει, δε θέλει πια να ξυπνάει χαράματα για να καθίσουν μαζί πίσω από τον πάγκο.

Εκείνος όμως είναι εκεί. Του βάζει κρυφά χαρτζιλίκι στην τσέπη του μπουφάν, πηγαίνει να τον υποδεχθεί στο λιμάνι μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές. Έχει τις παρέες του και ”προσπερνά” καθημερινά τον πατέρα του.

Τον πληγώνει αλλά εκείνος παραμένει εκεί.

Πόσες φορές χαθήκαμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας και πόσες θεωρήσαμε τις σχέσεις με τους πιο δικούς μας ανθρώπους δεδομένες; Πόσες φορές έχουμε παραμελήσει τους πιο σημαντικούς για εμάς ανθρώπους; Και, όμως, συχνά έρχεται στη ζωή μας μία τυχαία στιγμή, ένα σημείο ορόσημο, που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την αξία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή μας.

Τα χρόνια περνούν. Η αγκαλιά του είναι πάντα ανοιχτή για τον γιο του. Είναι ο δικός του άνθρωπος και είναι εκεί για αυτόν. Ναι, μωρέ όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα κι αν μας χωρίζουν τελικά εκείνα που ενώνουν είναι δυνατά και άρρηκτα. Η αγάπη δεν κάνει ρωγμές.

Ένα μόνο βήμα αρκεί για να έρθουμε πιο κοντά. Απλό; Πάρε εκείνο το τηλέφωνο που αμελείς τόσο καιρό. Πες ένα ”σε σκέφτομαι” κι ένα ”σ’ αγαπώ” για τελείωμα και συνέχισε τις δουλειές σου.