WATCHLIST

Το Big Brother επιστρέφει. Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

H Ελλάδα γνώρισε για πρώτη φορά το είδος των τηλεοπτικών reality που περιλαμβάνουν τον εγκλεισμό σε ένα σπίτι με την παρουσία καμερών σε όλους τους χώρους του, τον Σεπτέμβριο του 2001. Η Ελλάδα, θες από περιέργεια, θες από εντυπωσιασμό μπροστά στο καινούργιο καθηλώθηκε τότε μπροστά στην οθόνη της. Η συχνότητα έγραφε ΑΝΤ1 και το πρόγραμμα ήταν το "Big Brother".

Διάβασε κι αυτό: Οι παίκτες των ελληνικών realities που αγαπάμε να μισούμε

Την πρώτη εκείνη σεζόν το μεγάλο έπαθλο μετά από 113 ημέρες εγκλεισμού στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού που όλα τα παρακολουθούσε, πήρε ο Γιώργος Τσάκας κερδίζοντας τον κολλητό του, Πρόδρομο Καθηνιώτη και αναποδογυρίζοντας ένα τραπέζι. Στα λέω όλα αυτά σε περίπτωση που τα έχεις ξεχάσει, για να φρεσκάρεις τις μνήμες σου, ενόψει της μεγάλης επιστροφής του show στον ΣΚΑΪ. Η επιστροφή του reality είναι γεγονός αφού εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από το τηλεοπτικό κανάλι.

 

«Ένα από τα πιο δημοφιλή ριάλιτι σόου, το Big Brother, επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Τα δικαιώματα του Big Brother εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ από την εταιρία Endemol Shine International για να το εντάξει στο πρόγραμμά του. Φέτος, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη μετάδοσή του. Το επιτυχημένο ριάλιτι έχει προβληθεί σε 70 χώρες ανά τον κόσμο, αλλάζοντας τα τηλεοπτικά δεδομένα. Το Big Brother της νέας εποχής έρχεται στον ΣΚΑΪ», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σταθμού, που μας είχε αφήσει με την εντύπωση μετά την απόφασή του να μην προβάλει φέτος τα reality Survivor και Power of Love, πως δε θα συμπεριλάβει τέτοιου είδους προγράμματα στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα.

 

Το τελευταίο κανάλι που είχε προβάλει πάντως το Big Brother στην Ελλάδα, ήταν ο Alpha το 2010 με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά. Τότε το show ξεκίνησε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 και έληξε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011. Καλό είναι να θυμηθούμε πάντως ότι ο «Μεγάλος Αδελφός» πρωτοεμφανίστηκε στο δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του George Orwell 1984 και συμβόλιζε ένα ολοκληρωτικό και ανελεύθερο καθεστώς που παρακολουθούσε όλους τους πολίτες του, τιμωρώντας όσους έδειχναν να έχουν και την παραμικρή κριτική σκέψη απέναντι στους παραλογισμούς της φανταστικής αυτής κοινωνίας. Αν μη τι άλλο από αυτή την αφετηρία δεν είναι δυνατόν να προμηνύεται τίποτα θετικό για την ελληνική τηλεόραση από τέτοιου είδους προγράμματα.