WATCHLIST

Bake Off: Τα νούμερα τηλεθέασης, ο ανταγωνισμός και η έκπληξη (που δεν ήταν η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου)

Η «απάντηση» του Alpha στο MasterChef του Star ήρθε με τη δοκιμασμένη συνταγή του BBC, με το ''Bake Off Greece''. Η πρεμιέρα έγινε και οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες δοκιμάζουν τις ικανότητές τους με στόχο τον τελικό. Το παιχνίδι ζαχαροπλαστικής μεταδίδεται σε 29 χώρες παγκοσμίως και επιβραβεύει τις πιο απολαυστικές συνταγές. Ο καλύτερος ερασιτέχνης ζαχαροπλάστης θα αποκτήσει τα πιο γλυκά 50.000 ευρώ της ζωής του.

 

Τα νούμερα τηλεθέασης

Οι τηλεθεατές προτίμησαν το πρόγραμμα σε ποσοστό 17,6% στο γενικό και 20,4% στο δυναμικό κοινό. Την ίδια ώρα προβολής ο ΣΚΑΪ έριξε στη μάχη τη νέα του σειρά «Όσο έχω εσένα» που συγκέντρωσε αντίστοιχα 10,9% και 8,3%.

Οι κριτές

 

Αν και το casting των διαγωνιζόμενων είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένο, ο κριτής Νικόλας Στράγγας είναι αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο επεισόδιο. Επικοινωνιακός, πρόσχαρος, τηλεοπτικός και με ατάκα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Άκης Πετρετζίκης και Δημήτρης Χρονόπουλος θα ξεδιπλωθούν σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα.

 

Ο Νικόλας Στράγγας μικρός ήθελε να γίνει ναυτικός, τελικά όμως ερωτεύτηκε τη ζαχαροπλαστική. Είναι βραβευμένος chef, με πολυετή εμπειρία σε κουζίνες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων εστιατόρια με αστέρι Michelin. Εδώ και πολλά χρόνια διαπρέπει στη Δανία, όπου διατηρεί «μπουτίκ επιδορπίου», ενώ έχει συμμετάσχει ως κριτής στο τηλεοπτικό «Crème de la Crème», το δανέζικο Bake Off για επαγγελματίες ζαχαροπλάστες.

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος είναι βραβευμένος pastry chef και pastry chef consultant, με εμπειρία σε κουζίνες με αστέρι Michelin. Εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας, ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια και workshops ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η παρουσιάστρια

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου επιβεβαιώνει όσους την επέλεξαν για να οδηγήσει το νέο project. Κινείται στο χώρο κομψά και εκφράζεται με σοβαρότητα αλλά και χιούμορ. Μπορεί να αυτοσχεδιάσει αλλά και να «σώσει» μία δύσκολη κατάσταση ακόμα κι αν η εκπομπή δε μεταδίδεται ζωντανά. Ο σωστός άνθρωπος, στη σωστή θέση.

 

Το ροζ καρό φόρεμα, δια χειρός Βασίλη Ζούλια, ήταν εξαιρετικό. Το μακρύ καρέ της ταιριάζει απόλυτα. Το στιλιστικό της ανέλαβε η Χρυσάνθη Θωμάτου και θύμισε πολύ την Μαρία Μπεκατώρου στο πρώτο Junior MasterChef. Είναι εναρμονισμένη με το pastel σκηνικό και ιδιαίτερα προσεγμένη.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/alphatv