ANT1

‘Γυναίκα χωρίς όνομα’: Μέχρι πού θα έφτανες θολωμένη από το μίσος;

ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 έχει αποφασίσει να ποντάρει πολλά στη μυθοπλασία και μάλιστα σε περισσότερες της μίας ζώνες στο νέο του πρόγραμμα. Ένα από τα σίριαλ που θα δούμε να κάνει πρεμιέρα πολύ σύντομα και μια παραγωγή που φαίνεται πως θα τραβήξει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού είναι για την δραματική καθημερινή σειρά «Γυναίκα Χωρίς Όνομα». Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετό καιρό στην τηλεοπτική πραγματικότητα, μια δραματική σειρά έχει δημιουργήσει τόσες προσδοκίες στους φανατικούς του είδους και όχι μόνο. Άλλωστε, το βασικό θέμα της αφορά σε ένα συναίσθημα δυνατό, συντριπτικό και πολλές φορές σαρωτικό για εκείνον που το βιώνει, αλλά και τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν.

Δύο γυναίκες πολεμούν μέχρι τέλους για τη ζωή που τους έκλεψαν: τη ζωή των παιδιών τους. Σε αυτή τη μάχη όμως, δεν υπάρχει βέβαιος νικητής… Θα καταλάβουν ότι η αληθινή εκδίκηση, είναι η συγχώρεση;

Η τηλεοπτική σειρά που υπογράφει σεναριακά η Μαρία Γεωργιάδου και σκηνοθετούν οι Βίκυ Μανώλη και Λίνος Χριστοδούλου κάνει πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα στις 18.30 και φιλοδοξεί να γίνει το χρυσό lead in του δελτίου ειδήσεων του σταθμού, που από τις 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινά στις 19.30.

Η δύναμη της εκδίκησης

Ως που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος, όταν βράζει μέσα από του από θυμό. Όταν αισθάνεται πως ο μόνος τρόπος να καταλαγιάσει την ψυχή του είναι να εκδικηθεί εκείνον ή εκείνους που θεωρεί ένοχους για την δυστυχία του.

Οι άνθρωποι θα πρέπει είτε να αντιμετωπίζονται με μεγαθυμία, είτε να καταστρέφονται ολοσχερώς, γιατί καταφεύγουν στην εκδίκηση όταν τα τραύματα είναι ελαφριά. Για τα σοβαρά τραύματα δεν μπορούν να εκδικηθούν

Αυτό περίπου έλεγε ο Νίκολο Μακιαβέλι για τη δύναμη της εκδίκησης, η οποία θα έρθει σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται ότι αδικήθηκε. Αυτό ίσως που πρέπει να διαχωρίσει κανείς μέσα του είναι αν τελικά η πράξη της εκδίκησης μπορεί να εξισωθεί με εκείνη της νέμεσις. Αν δηλαδή, μετά το κρύο πιάτο της εκδικητικής πράξης κανείς μπορεί να πει ό, τι νιώθει πλήρης. Αν ο άνθρωπος που παίρνει το «αίμα του πίσω» μπορεί να νιώσει πως με μια άδικη πράξη μπορεί να διορθώσει μια προηγούμενη αδικία. Όταν όμως κανείς το συνειδητοποιήσει αυτό, τότε είναι συνήθως πολύ αργά.

Το στόρι της σειράς

Η Κάτια (Μαριάννα Τουμασάτου) ψάχνει απεγνωσμένα έναν συμβατό δότη για να σωθεί ο 10χρονος γιος της. Η Μαρίνα (Ντόρα Μακρυγιάννη) είναι η μοναδική συμβατή δότρια αλλά ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και ότι είναι αδύνατον να βοηθήσει την Κάτια η οποία χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να την αναγκάσει. Προκειμένου να ξεφύγει και να σώσει το μωρό της, η Μαρίνα  προδομένη πλέον από τον έρωτά της, Κωστή (Πάνος Νάτσης) κατασκευάζει την ενοχή της και καταδικάζεται ως «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» για ένα φόνο που δεν διέπραξε ποτέ! Γεννά την κόρη της με ασφάλεια στη φυλακή και την ονομάζει Ελπίδα…

 

Η Κάτια χάνει το παιδί της και βάζει σκοπό της ζωή της να βρει τη Μαρίνα και να την κάνει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, να στερηθεί και εκείνη για πάντα το ίδιο της το παιδί. Και το καταφέρνει. Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους μεταμορφώνεται σε μία ισότιμη αντίπαλο. Με άλλο όνομα και εμφάνιση επιστρέφει στη ζωή της Κάτιας και όλων εκείνων που την πλήγωσαν για να τους καταστρέψει.

Οι δύο γυναίκες, η Μαρίνα και η Κάτια, θα βρεθούν αντιμέτωπες και το μίσος τους, θα τις οδηγήσει στα πιο επικίνδυνα και σκληρά μονοπάτια. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι το αόρατο χέρι της μοίρας που τις έδεσε μαζί, κρύβει μια συγκλονιστική αλήθεια…

Το πρώτο extended trailer

Εδώ και μέρες ο σταθμός προβάλει ένα teaser της νέας του καθημερινής σειράς, στο οποίο η μία εκ των δύο πρωταγωνιστριών πέφτει στο νερό από ένα ιστιοφόρο και υπόσχεται να επιστρέψει για να πάρει εκδίκηση. Τις τελευταίες ώρες όμως, κυκλοφόρησε ένα trailer με περισσότερες σκηνές και πληροφορίες για το story του σίριαλ.

 

Γνώρισε τις ηρωίδες

 

Η Κάτια (Μαριάννα Τουμασάτου) στερείται δυο φορές τη χαρά να μεγαλώσει το δικό της παιδί. Χρόνια πριν είχε χάσει το νεογέννητο κοριτσάκι της και τώρα θα χάσει το 10χρονο γιο της, Αλέξη. Σκληρή και αδίστακτη μετά από τα χτυπήματα της μοίρας, απογυμνωμένη από συναισθήματα, προκαλεί στη Μαρίνα την ίδια οδύνη που εκείνη βίωσε: Της στερεί το παιδί της.

 

Η Μαρίνα (Ντόρα Μακρυγιάννη), κόρη του σοφέρ της Κάτιας και του Δημήτρη, προσωποποιεί τη δύναμη και τη χαρά της νιότης, μόνο για να δει τη ζωή της να φτωχαίνει από ό,τι έχει πιο πολύ  ανάγκη: τους ανθρώπους που αγαπά. Πεθαίνει ο πατέρας της, προδίδεται από τον Κωστή, τον άντρα που αγαπά και τέλος, χάνει το παιδί της. Θυσιάζει την ελευθερία της στο βωμό της μητρικής αγάπης και κλείνεται στη φυλακή για να σώσει το μωρό της από την καταστροφική μανία της Κάτιας. Όταν δεν τα καταφέρνει, η μόνη επιλογή που της μένει, είναι η εκδίκηση.