WATCHLIST

Η ΑΝΝΙΤΑ(gr) άλλαξε: Η πρεμιέρα, ο Άνθιμος και οι νέοι συνεργάτες

Είχαμε καταλάβει από το τρέιλερ που έπαιξε πριν λίγες ημέρες στον Alpha πως η Αννίτα Πάνια φέτος θα είναι σε μεγάλα κέφια. Αφού επιβεβαίωσε πως δεν έχει Facebook, Twitter και Instagram αναγκάστηκε να πει την ''αμαρτία'' της στον κατάλληλο καλεσμένο.

Η νέα εκπομπή της Αννίτας, με τίτλο ”ΑΝΝΙΤΑgr”, έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στις 5 το απόγευμα και εννοείται πως την παρακολουθήσαμε. Όχι για να γράψουμε, ναι εντάξει γράφουμε κιόλας, αλλά πάνω από όλα γιατί είμαστε πιστά τηλεθεατόπουλα.

 

Τα νούμερα τηλεθέασης

Η ξανθιά παρουσιάστρια έχει δημιουργήσει από την εποχή του ”Χρυσού Κουφέτου” μία σταθερή βάση τηλεθεατών που την ακολουθούν σε ό,τι κι αν κάνει, σε όποιο κανάλι κι αν βρεθεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαία ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Alpha κάτι που αποδεικνύεται και από τα νούμερα τηλεθέασης.

 

Σε μέσο όρο έφτασε στο 23,5% του γενικού συνόλου ενώ σε τέταρτο προβολής της έφτασε μέχρι και το 25,7%. Στα νεανικά κοινά, η εκπομπή σημείωσε 14,8% κατά μέσο όρο.

Η θεότητα έχει νέο στούντιο και νέους συνεργάτες. Αυτό που παραμένει σταθερό είναι το ντύσιμο, το μαλλί και το ύφος της.

Το σκηνικό και οι νέοι συνεργάτες

Το σκηνικό κινείται ανάμεσα σε μπλε, λευκό και κόκκινο. Η Αννίτα είναι τοποθετημένη στο κέντρο, οι καλεσμένοι κάθονται στα δεξιά σε πολυθρόνες ”GR” και οι τέσσερις νέοι συνεργάτες της στην αριστερή πλευρά.

“Πάρτε μάτι παρακαλώ σκηνικό. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για το σκηνικό μου και είμαι πολύ περήφανη για τους συνεργάτες μου τους πίσω και τους μπρος. Δεν το έχω πολύ να κάνω πρόλογο” είπε ελαφρώς αγχωμένη.

 

Ποια είναι όμως τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό της; Βασίλης Ζέρβας ο δημοσιογράφος του ”πεζοδρομίου”, Μαρία Φραγκάκη η ”ταξιδιάρα”, Τάσος Θεοδωρόπουλος ο εναλλακτικός και Κωνσταντίνα Κούμπουλα το ”ζιζάνιο”.

Η εκπομπή χαρακτηρίστηκε από την Αννίτα ως ”τηλε-εφημερίδα”. Θα περιλαμβάνει τις τρέχουσες ειδήσεις, τα τοπικά νέα, σχολιασμό της επικαιρότητας, επικοινωνία με τηλεθεατές και φυσικά καλεσμένους που κάνουν αίσθηση.

Ο πρώτος καλεσμένος-έκπληξη

 

Το ποδαρικό στις συνεντεύξεις έκανε η πιο ανατρεπτική παρουσία που θα μπορούσατε να σκεφτείτε σε συνδυασμό με την Αννίτα. Το ξανθό πλάσμα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει από κοντά τον Μητροπολίτη Άνθιμο.

 

Μαύρο σύνολο και σακάκι, το οποίο στην πορεία έβγαλε γιατί φούντωσε όπως του είπε και ο διάλογος μεταξύ τους διασκεδαστικός. Το ύφος της Πάνια είναι αξία ανεκτίμητη. Του είπε πως φοβάται που θα της έρθει ο θάνατος και πως τη βλέπει για κόλαση μεριά για να φτάσει στην ερώτηση κόλαφο.

”Εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην εκκλησία, δεν παντρευτήκατε. Φαντάζομαι δεν φλερτάρετε καθημερινά, δεν έχετε σχέσεις, δεν πηγαίνετε σε club. Πώς διασκεδάζετε;” Καλά διαβάζεις. ”Δεν φλερτάρετε, δεν έχετε σχέσεις”. Το είπε.

Δεν έμεινε εκεί. Η συζήτηση έφτασε στα Σκόπια, τους γάμους ομοφυλόφιλων, την καύση των νεκρών και το styling. ”Βρίσκω ότι έχετε μια πολύ ωραία αισθητική. Αυτό που φοράτε, το εγκόλπιο, μου λέτε ότι είναι ένα δώρο που δεχτήκατε και πάντα αναρωτιόμουν γιατί βλέπω παπάδες που μου αρέσει το styling τους και παπάδες που είναι λίγο ντεμοντέ ή όχι καλής αισθητικής. Μου λύσατε την απορία λοιπόν, είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Τα αξεσουάρ τα επιλέγετε ο καθένας μόνος του”.

 

Είναι μετά να μην τρελαίνεσαι; Είναι να μην την παρακολουθείς; Σου φτιάχνει τη διάθεση. Δεν είναι ανάγκη όλες οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης να σε υποβάλλουν στο μαρτύριο του φρικτού προβληματισμού. Χρειάζονται και τα πιο ανάλαφρα θεάματα και όσοι τα παρακολουθούν δεν είναι μειωμένης διανοητικής ικανότητας, όπως πολλοί στο παρελθόν τους έχουν χαρακτηρίσει. Απενοχοποίηση τώρα.

Το styling

Αννίτα χωρίς ξανθό-τρελό-μαλλί δε γίνεται. Μαζί με τα μαύρα ρούχα είναι το φετίχ της. Πάντα αναμαλλιασμένη τα τινάζει αμφίπλευρα και ξύνει το κεφάλι της ενώ πάντα δείχνει μεγάλη προτίμηση στην απουσία χρώματος. Τζιν παντελόνι καμπάνα και μαύρο T-shirt στην πρεμιέρα και μαύρο παντελόνι με λευκή μπλούζα τη δεύτερη ημέρα προβολής. Οι επισημότητες δεν έχουν θέση στο πλατό της Αννίτας.

Η μάχη του Twitter

Το hashtag #annitagr βρέθηκε το Σάββατο στη 13η θέση της ελληνικής 20άδας των trends στο Twitter. Σας το είπαμε η Αννίτα έχει ρεύμα. Προκαλεί και κάνει εντύπωση.

Αγαπάμε Αννίτα. Τέλος.

ααα… και ένα βίντεο εξαιρετικά αφιερωμένο. Η πρώτη εκπομπή της Αννίτας στις 5 Σεπτεμβρίου1996