WATCHLIST

A Christmas Carol: To γνωστό παραμύθι έγινε σειρά από τον Tom Hardy και το τρέιλερ παραπέμπει σε θρίλερ

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Έχουμε δει το "A Christmas Carol", το κλασικό παραμύθι του Charles Dickens σε διάφορες εκδοχές. Ο Bill Murray είχε κάνει το δικό του Scrooged, τα Muppets είχαν πει τη δική τους ιστορία αλλά δεν ξεχνάμε και την 3D animated ταινία του Zemeckis, με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey ή τις κλασικές που μένουν πιστές στο παραμύθι, έτσι όπως το μάθαμε και το αγαπήσαμε.

 

Αυτήν τη χρονιά, περνάμε σε κάτι διαφορετικό από πολλές απόψεις. Καταρχάς, δεν πρόκειται για ταινία αλλά για μία mini σειρά που αποτελείται από τρία μέρη (όσα και τα φαντάσματα λογικά) και θα διαρκούν από μία ώρα. Το ίδιο το BBC, από όπου θα μπορέσουμε να δούμε τη σειρά, κάπου τον Δεκέμβριο, δήλωσε ότι θα είναι «μία σειρά που σε στοιχειώνει, που δημιουργεί παραισθήσεις και προκαλεί ανατριχίλα καθώς μπαίνεις μέσα στη σκοτεινή ψυχή του Σκρουτζ».

Δες κι αυτό: Ο Colin Farrell θα παίξει τον “Πιγκουίνο” στον Batman. Η ταινία μόλις απέκτησε ενδιαφέρον

Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, η  ιστορία του διαχρονικού και κάπως spooky παραμυθιού επικεντρώνεται στον Εμπενίζερ Σκρουτζ, τον ιδιότροπο γέρο που δέχεται επίσκεψη από τρία φαντάσματα ώστε να δει πώς η συμπεριφορά του επηρεάζει εκείνους που τον νοιάζονται. Ξημερώνουν Χριστούγεννα και γίνεται ένας πολύ καλός άνθρωπος (εντάξει παιδικό παραμύθι είναι, τι περίμενες);

Το σενάριο της τωρινής εκδοχής ανήκει στον Steven Knight, στον οποίο οφείλουμε το “Peaky Blinders”. «Η συγκεκριμένη παραγωγή θα παρουσιάσει με σεβασμό αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μία διαχρονική ερμηνεία του κλασικού παραμυθιού». Οι παραγωγοί πίσω από αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα είναι αρκετοί. Ο σκηνοθέτης Ridley Scott, o Dean Baker, o David W.Zucker, η Kate Crowe, η Mona Qureshi και το όνομα που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, ο Tom Hardy. Σκηνοθέτης είναι ο Nick Murphy.

Το cast

Photo by Rich Fury/Invision/AP

Rich Fury/Invision/AP

Aς ξεκινήσουμε από τον πρωταγωνιστή Guy Pearce, που υποδύεται τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, και που δεν είναι τόσο μεγάλος όσο περιγράφεται στην ιστορία (τον είπα γέρο αν θυμάμαι καλά). Ο φανταστικός Andy Serkis (βλ. Γκόλουμ) θα είναι το Φάντασμα των Χριστουγέννων του παρελθόντος ενώ ο Stephen Graham θα είναι ο Θεός σχωρέστον συνέταιρος Jacob Marley. O Μικρός Τίμι θα είναι ο Lenny Rush ενώ όλο το cast αποτελείται από πρόσωπα που έχεις δει σε σειρές, όπως το “Peaky Blinders” και το “Doctor Who”. Charlotte Riley, Joe Alwyn, Vinette Robinson αλλά και ο Tom Hardy σε ένα μικρό guest. Το πρώτο teaser πάντως σου δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα για το κατά πόσο θα αξίζει τον κόπο (και 3 ώρες από τη ζωή μας).

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP