ΚΑΤΙΑΝΑ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ

Η επιστροφή της Κατιάνας Μπαλανίκα μετά από 7 χρόνια απουσίας

NDP Photo Agency

Πέρασαν 10 χρόνια από την συμμετοχή της Κατιάνας Μπαλανίκα στην τηλεοπτική σειρά «Εργαζόμενη Γυναίκα» του ΑΝΤ1 και 7 χρόνια από τη συμμετοχή της στην παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει» και ήρθε η ώρα της μεγάλης της επιστροφής μέσω του θεάτρου και της πρώτης παράστασης με την υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του». Το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το press party της παράστασης και φυσικά η Κατιάνα Μπαλανίκα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου ήταν εκεί και μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για την επιστροφή της.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που συνεργάζομαι στο πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, γιατί συνεργαστήκαμε στο πρώτο του τηλεοπτικό έργο και είναι μία μαγεία» είπε η Κατιάνα Μπαλανίκα που το 2003 κρατούσε έναν από τους τρεις γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς «Σαββατογεννημένες» που αποτέλεσε το ντεμπούτο του Γιώργου Καπουτζίδη στο Mega. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τόσο καλός, θαυμάσιος στη συνεργασία του μαζί μας, δε μπορώ να πω τίποτα κακό γι’ αυτόν γιατί είναι τόσο καλός και ευγενικός που φτάνουμε στο σημείο να πούμε μα δε θα πεις κάτι ποτέ;», κατέληξε η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Διάβασε ακόμα: Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλά για την αποχώρησή του (και αυτή του Κωστή Μαραβέγια) από το “Voice”

Ο Γιώργος Καπουτζίδης πάλι, αποκάλυψε πως νόμιζε ότι η ηθοποιός ζούσε στο εξωτερικό όπου ζει και ο γιος της, ωστόσο με το που της πρότεινε να συμμετέχει, δέχτηκε αμέσως. Σου θυμίζω σε αυτό το σημείο ότι η Κατιάνα Μπαλανίκα τα τελευταία χρόνια περνούσε αρκετά μεγάλα διαστήματα κοντά στον γιο της και την οικογένειά του. Το 2016 όσο ζούσε στο Λονδίνο αποκάλυπτε σε συνέντευξή της: «Ζω τη ζωή που πάντα ονειρευόμουν. Μακάρι να είχα δουλειά εδώ στο Λονδίνο και θα έμενα για πάντα. Πονάω την πατρίδα μου, μου έδωσε χαρές, μου έδωσε ζωή, όμως την κατέστρεψαν. Την έκαναν σκουπίδι. Η Ελλάδα δεν άξιζε τέτοια μεταχείριση. Ωστόσο έρχομαι συχνά πυκνά γιατί μην ξεχνάμε είναι οι ρίζες μας». Τώρα, λοιπόν, βρήκε έναν πολύ σημαντικό λόγο να επιστρέψει. Την μεγάλη της αγάπη, τη δουλειά της.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου στο θέατρο ΗΒΗ και αυτά είναι όλα όσα ξέρουμε γι’ αυτήν:

Ο Γιώργος Καπουτζίδης γράφει και σκηνοθετεί μια γρήγορη, μοντέρνα κωμωδία, τοποθετημένη στο σήμερα, σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε το αύριο που μας ξημερώνει.

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια.

Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία.

Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό.

Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Η συνέχεια επί σκηνής…

 

«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Οικονομίδη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Μαριλού Κατσαφάδου

Ανθή Σαββάκη

Γιώργος Σαββίδης

Γιάννης Κουκουράκης

Πάνος Νάτσης

Αποστόλης Ψαρρός

και η Κατιάνα Μπαλανίκα

Σε διπλή διανομή με την Αλεξάνδρα Ταβουλάρη η Γωγώ Καρτσάνα.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency