WATCHLIST

Taylor Swift: Το “μαγικό” τραγούδι της για το musical “Cats” και η απαγόρευση της δισκογραφικής της για τα παλιά τραγούδια της

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Έχεις δει το trailer της ταινίας Cats, του μεγαλύτερου musical των εποχών, με ηθοποιούς να έχουν κανονικό τρίχωμα γάτας, με τη βοήθεια των CGI. Πριν από λίγες ώρες, η Taylor Swift, που ανήκει και στο βασικό cast της ταινίας, ανέβασε το νέο της τραγούδι “Beautiful Ghosts”, που έγραψε μαζί με τον Andrew Lloyd Weber. Οι στίχοι είναι εξ ολοκλήρου δικοί της και τους έγραψε με το που άκουσε τη μουσική.

Στην ταινία πάντως, δε θα ακούσουμε το τραγούδι από τη Swift, αλλά από τη Francesa Hayward που υποδύεται τη Victoria αλλά και από την Judi Dench. Το τραγούδι πάντως είναι ονειρικό και αυτό που περιμένεις να ακούσεις σε ένα musical, όπως είναι το Cats.

Δεν είναι όμως το μόνο μουσικό νέο των τελευταίων ωρών που αφορά την Taylor Swift. Αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, με ένα post στο Twitter και να αποκαλύψει ότι το αφεντικό της Big Machine Records (της παλιάς δισκογραφικής της), Scott Borchetta, της απαγορεύει να πει παλιά τραγούδια της στα American Music Awards. Με τον τωρινό του συνεργάτη, Scooter Braun, ασκεί βέτο στη live εκτέλεση των τραγουδιών της γιατί θεωρείται επανηχογράφηση και δεν της επιτρέπεται να το κάνει μέχρι την επόμενη χρονιά. Εκτός αυτού, μας ανακοίνωσε ότι το Netflix ετοιμάζει εδώ και χρόνια ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της και αυτό είναι ένα εμπόδιο στην κυκλοφορία του.

 

Η ανακοίνωσή της

«Παιδιά, μόλις ανακοινώθηκε ότι τα American Music Awards θα με τιμήσουν με το Βραβείο του Καλλιτέχνη της Δεκαετίας. Θα ερμηνεύσω ένα medley των επιτυχιών που έχω τραγουδήσει μέσα σε αυτά τα χρόνια. Οι Scott Borchetta και Scooter Braun λένε ότι δεν μου επιτρέπεται να ερμηνεύσω παλιά τραγούδια μου στην τηλεόραση επειδή υποστηρίζουν ότι θα είναι σαν να ηχογραφώ εκ νέου τη μουσική μου, ενώ απαγορεύεται να το κάνω μέχρι την επόμενη χρονιά. Επιπλέον- και δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να μοιραστώ τα καλά νέα- το Netflix έχει φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή μου τα τελευταία χρόνια. O Scott και ο Scooter αρνήθηκαν τη χρήση υλικού για αυτό το project, αν και δε γίνεται καμία αναφορά στο όνομά τους ή στη δισκογραφική Big Machine Records, όπου ανήκουν.

Ο Scott Borchetta είπε στην ομάδα μου ότι θα μου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσω τη μουσική μου μόνο αν κάνω τα εξής: αν συμφωνήσω να μην ηχογραφήσω εκ νέου τα τραγούδια μου του χρόνου (αν και μπορώ νομικά) και ότι πρέπει να σταματήσω να μιλώ για εκείνον και το συνεργάτη του. ΤΟ μήνυμα είναι ξεκάθαρο. «Να είσαι καλό κορίτσι και να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Αλλιώς θα τιμωρηθείς».

Η Taylor Swift συνέχισε λέγοντας ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μανατζάρουν πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και ότι αυτός είναι ένας τρόπος να τους βοηθήσει. Έχει προσπαθήσει να το λύσει ιδιωτικά αλλά δεν τα κατάφερε. Και ανησυχεί γιατί αυτήν τη στιγμή διακυβεύεται η εμφάνισή της στα Αμερικανικά Βραβεία, καθώς και το ντοκιμαντέρ του Netflix.

Μέσα σε λίγες ώρες, έλαβε δημόσια στήριξη από επώνυμες φίλες της, όπως η Gigi Hadid, η τραγουδίστρια Halsey αλλά και η Tinashe. Εννοείται ότι οι fans της Taylor Swift είναι στο πλευρό της και την στηρίζουν.