WATCHLIST

New Order και Johnny Marr στο Release: Μία νοσταλγική βραδιά με Βρετανούς stars

Όσοι από εμάς μείναμε στην Αθήνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μία κυριακάτικη βραδιά στην πλατεία Νερού, παρέα με τους θρυλικούς New Order και τον Johnny Marr. Ήταν μία βραδιά αναμνήσεων, indie, electro και post punk μουσικής που μας έκανε να λικνιστούμε στη δροσούλα (ο καιρός μας λυπήθηκε εκείνη τη μέρα).

 

Η τέταρτη ημέρα του Release Festival άνοιξε με τους Θεσσαλονικείς Ta Toy Boy για να πάρουν τη σκυτάλη οι Ιρλανδοί Fontaines DC που τους είχαμε δει και το χειμώνα στην Αθήνα και δείχνουν να αποκτούν στενή σχέση με το ελληνικό κοινό, παρουσιάζοντας κομμάτια από το νέο τους δίσκο.

 

Δες κι αυτό: Ο Iggy Pop ήρθε στο Release Festival και μας “πήρε τα μυαλά”

Ακολούθησαν οι Morcheeba με τη μαγική φωνή (και εμφάνιση) της Skye Edwards, ενώ αυξανόταν η προσέλευση του κόσμου. Ανάμεσα στα κομμάτια που επέλεξε να πει, ακούσαμε τα καλοκαιρινά ”Summertime” και το ”Let’s Dance” του David Bowie.

 

Κάνουμε ένα διάλειμμα για να φάμε κάτι και να προετοιμαστούμε για αυτό που ακολούθησε. Ο πρώην κιθαρίστας των ”The Smiths” μας μαγνήτισε και μας έκανε να νιώσουμε ότι βλέπουμε live μπροστά μας τη λατρεμένη brit μπάντα. Μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι έπαιξε κυρίως κομμάτια τους, όπως το ”Bigmouth Strikes Again”, το ”Stop Me If You Think You’ve Heard This One Before”, το ”How Soon Is Now” και έκλεισε με το αγαπημένο ”There Is a Light That Never Goes Out” και εμείς τραγουδούσαμε από κάτω, σαν να μην υπάρχει αύριο.

 

 

Διάβασε κι αυτό: Οι καλοκαιρινές συναυλίες της Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις

Όμορφη στιγμή ήταν η σύμπραξή του με τον Bernard Summer, όπου είπαν το “Get the Message”.

Η τελευταία εμφάνιση της βραδιάς, αλλά headliner της ημέρας, ήταν οι New Order. H βραδιά ήταν αρκετά φορτισμένη, γιατί φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον δίσκο ”Unknown Pleasures” και οι New Order είναι η μπάντα που δημιουργήθηκε μετά την αυτοκτονία του lead singer, Ian Curtis. Τα 5 από τα 16 τραγούδια που είπαν ήταν από την εποχή των Joy Division κι ας μην ήταν στα φόρτε της η φωνή του Bernanrd Summer. Η βραδιά έκλεισε με τον ύμνο “Love Will Tear Us Apart” και το πρόσωπο του Ian Curtis στο video wall.