WATCHLIST

Το μωρό του “Nevermind” των Nirvana φωτογραφίζεται με τον ίδιο τρόπο 25 χρόνια μετά

Και φαν των Nirvana να μην είσαι και να μην υπήρξες και ποτέ δηλαδή, δεν μπορεί να μην έχεις δει έστω μία φορά στη ζωή σου το εξώφυλλο του δίσκου τους "Nevermind", που έχει αφήσει εποχή στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991 και με την αφορμή της συμπλήρωσης των 25 χρόνων, το μωρό που πρωταγωνιστούσε στο εξώφυλλο του δίσκου και είναι πλέον άντρας, αποφάσισε να φωτογραφηθεί με τον ίδιο τρόπο, για να τιμήσει έτσι τόσο το συγκρότημα όσο και τη συμμετοχή στο τόσο εμβληματικό εξώφυλλο.

 

«Η επέτειος αυτή σημαίνει πολλά για μένα. Είναι παράξενο πως έκανα κάτι για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών και εξελίχθηκε σε μία τέτοια, εμβληματική εικόνα», δήλωσε ο Spencer Elden, ο οποίος πλέον είναι καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες.

Αρχικά, σκόπευε να φωτογραφηθεί γυμνός κάτω από το νερό, ώστε αυτή η εκδοχή να είναι πανομοιότυπη με εκείνη του εξωφύλλου 25 χρόνια πριν, αλλά ο φωτογράφος που θα έφερνε σε πέρας το πρότζεκτ θεώρησε πως θα ήταν αλλόκοτο κάτι τέτοιο και έτσι δεν έγινε ποτέ αυτό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο Elden στη “New York Post”.