WATCHLIST

H playlist με τα τραγούδια που ντρέπεσαι να ακούσεις στη διαπασών

Αν και στην πραγματικότητα δεν υφίσταται τέτοιος όρος όπως το "guilty pleasure", διότι για καμία απόλαυση δε θα έπρεπε να νιώθεις τύψεις κι ενοχές, υπάρχουν κάποια τραγούδια που για παράδειγμα ποτέ δε θα μοιράζόσουν στον τοίχο σου στο facebook, αλλά περνάς πολύ καλά όταν τα ακούς και τα χορεύεις. Είναι εκείνα τα ίδια τραγούδια που αν σε πετύχουν φίλοι και γνωστοί να τραγουδάς με πάθος σε μπαρ της πόλης, την επόμενη μέρα θα τους πεις "είχα πιει, δεν ήξερα τι έκανα".

Νέα pop

Όλα τα τραγούδια της συνομοταξίας Justin Bieber, Selena Gomez, Ariana Grande, Taylor Swift, δηλαδή ευπώλητες μουσικές απόπειρες από νεαρά icons, μπορούν να σε κάνουν να ντραπείς, ειδικά αν δώσεις λίγη σημασία στους στίχους. Justin Bieber, σ΄αγαπάμε όμως όπως και να ‘χει.

 

Eurovision-ικά

Kαι όχι μόνο συμμετοχές της Ελλάδας

 

Ελληνική “ραπ”

Περίεργες σύνθετες λέξεις, φράσεις που μάλλον είναι βρισιές, ιδιαίτερη εκφορά του λόγου και δίφθογγοι που ίσως κάτι σημαίνουν. Η νέα ελληνική ραπ δεν είναι κάτι που ακούς περήφανα στη δια πασών – ούτε και στα ακουστικά σου μάλλον. Ακολουθούν δύο εξαιρετικά δείγματα.

 

 

Eλληνικός Κινηματογράφος

Απλά κάνε εικόνα να τραγουδάς “ο άντρας που θα παντρευτώ θα είναι από σόι, σκληρό κολάρο θα φορεί κι ολόχρυσο ρολόι” με τα ρόλλεϊ στο κεφάλι και να τριγυρνάς με ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι. Θα σε πούνε και τρελή.

 

Σαπουνόπερες

Τι να πρωτοθυμηθώ; Πόσες φορές δεν τραγούδησες κι εσύ, δυνατά, στίχους που δεν καταλάβαινες καν, απλά και μόνο επειδή τους είχες μάθει απ’ έξω από το αγαπημένο σου μεξικάνικο; Για πάμε να θυμηθούμε: “για μον τσάορα, μαρία λα ντελ μπάριο σοοοο”

 

Νίκος Καρβέλας

Μια κατηγορία από μόνος του, ο Νίκος Καρβέλας μας έχει δώσει πολύ υλικό που μπορεί να αναπαραχθεί μόνο κεκλεισμένων των θυρών.

 

Το βαρύ το λαϊκό το μόρτικο

Η καψούρα, η κατάθλιψη, η βραχνάδα, είναι βασικά συστατικά του τραγουδιού εκείνου που θα σηκώσει το σωστό, το πρόστυχο το αρσενικό από το τραπέζι, να σου χορέψει ένα ζεϊμπέκικο και να σου αποδείξει εμπράκτως τις ποσότητες τεστοστερόνης που εκκρίνει.

 

Του καημού και του πόνου

Δε χρειάζονται συστάσεις. Πονάς, αλλά δεν είναι ανάγκη να σε κοροϊδεύει κι όλη η γειτονιά την επόμενη φορά που θα σε συναντήσουν στο περίπτερο.

 

Του πανηγυριού

Eκτός αν δηλώνεις δημόσια την προτίμησή σου για τα πανηγύρια, το κλαρίνο και το ντιριντάχτα δεν είναι κάτι που θες να ακούγεται από το διαμέρισμά σου.