EUROVISION

Eurovision 2018: Οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ελένης Φουρέιρα

AP Photo/Armando Franca

Μπορεί η Ελένη Φουρέιρα να θεωρείται από τις εταιρείες στοιχημάτων ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον αποψινό τελικό της Eurovision αλλά η μάχη που έχει να δώσει στη σκηνή σίγουρα δεν θα είναι εύκολη. Εκτός απο την Κύπρο και το Fuego υπάρχουν έξι ακόμα τραγούδια που θεωρούνται μεγάλα ή μικρότερα φαβορί για τη νίκη.

Πριν δεις τους αντίπαλους ωστόσο πάρε μία γεύση από την Ισπανική εκδοχή του Fuego που κυκλοφόρησε σε μια κίνηση ματ για την Κύπρο πριν από δύο μόλις ημέρες.

 

1.Ισραήλ

Η πρώτη χώρα που ξεχώρισε ως φαβορί για τον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν το Ισραήλ, με ερμηνεύτρια τη Netta και το τραγούδι «Toy». Οι παράξενοι ήχοι που κάνει είναι αρκετά πιθανό να πάρουν την νίκη απόψε.

 

2. Νορβηγία

Ο Alexander Rybak επανέρχεται 9 χρόνια μετά τη νίκη του στον διαγωνισμό για να κερδίσει ξανά με το «That’s How you write a song». Θα τα καταφέρει;

 

3.Γαλλία

Με ένα τραγούδι επίκαιρο όσο ποτέ και ιδιαίτερα συγκινητικό αφού περιγράφει την περιπέτεια ενός παιδιού μετανάστη, οι Γάλλοι Madame Monsieur και το «Mercy» διεκδικούν σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων μια θέση στο top 5 του διαγωνισμού και γιατί όχι, την κορυφή.

 

4. Εσθονία

Η Elina Nechayeva εντυπωσίασε στον Α’ Ημιτελικό τόσο με το φόρεμα της όσο και με το τραγούδι της «La Forza» και διεκδικεί στη σκηνή της Λισαβόνας τη νίκη.

 

5. Τσεχία

Hipster στυλ, ωραίος ρυθμός που άνετα θα χόρευε κανείς χειμώνα καλοκαίρι στα club και ωραία σκηνική παρουσία συνθέτουν τους λόγους που ο Micolas Josef και το τραγούδι του «Lie to me» αποτελούν ένα ακόμα φαβορί για την αποψινή βραδιά.

 

6. Λιθουανία

Ieva Zasimauskaitė, είναι το όνομα της τραγουδίστριας που εκπροσωπεί τη Λιθουανία, μια χώρα που αν και προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι πέρασε στον τελικό, το τραγούδι της «When We’ re Old» εξελίχθηκε σε φαβορί.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Armando Franca